26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Niclas Hellberg jysäytti 64 lyönnin kierroksen Paltamo Openissa

Niclas Hellberg lähtee lyönnin johtoasemasta päätöspäivään. Kuva Juha Hakulinen.

Paltamo Openin tulostaso on kahden ensimmäisen päivän aikana ollut todella kova.

Audi Finnish PGA Golf Touriin kuuluvan Paltamo Openin kaksi ensimmäistä kilpailupäivää ovat tarjonneet todella upeaa golfia. Lauantaina Peuramaa Golfin Niclas Hellberg (-12) pelasi 64 (-8) lyönnin kierroksen, jonka turvin hän siirtyi kilpailun kärkipaikalle. Perjantain jälkeen johtanut Gumböle Golfin Kalle Sneck (-11) jatkoi myös hienoja otteitaan, kun lauantain tuloskorttiin merkattiin tulos 66 (-6). Tuloksen 68 pelanneet Lahden Golfin Atte Länsiluoto ja Viron Mattias Varjun jakavat kolmatta sijaa yhteistuloksessa -8.

Kärkipaikalla olevan Hellbergin lauantain kierroksen tuloskortti on huimaa luettavaa: eagle, 9 birdieä, 6 paria, bogey ja tuplabogey. Varsinkin iso birdiemäärä miellytti Hellbergiä.

”Löin todella hyvin rautoja. Täällä kun on avausten jälkeen pelissä, se avaa hyviä paikkoja. Ja kun rautalyönnit onnistuivat noin hyvin, birdieputit olivat aika lyhyitä. Ja sain ne melkeinpä kaikki laitettua sisään”, Hellberg kertoi huippukierroksensa salaisuuden.

Hellberg ei muista, että olisi aivan viime vuosina 64 lyönnin kierrosta pystynyt pelaamaan. Varsinkaan yhdellä tuplabogeylla.

”Se oli todella huono. Tupla tuli kolmen chipin kautta.”

Finnish Tourin mittapuulla Paltamossa pelataan todella kovatasoista kilpailua tällä hetkellä. Kärkimiesten vauhti kestää vertailun kansainvälisiinkin kilpailuihin.

”Greenit ovat niin hyvät, että täällä saa paljon putteja sisään. Eikä täällä ole tuullut ollenkaan kahteen päivään. Se auttaa myös”, Hellberg listasi syitä kovaan tulostasoon.

Ellinoora Moisio tähyää sunnuntaina kohti voittoa. Kuva Juha Hakulinen.

Naisten kilpailusta näyttäisi tulevan Karelia Golfin Emilia Tukiaisen ja Archipelagia Golfin Ellinoora Moision välinen taistelu. Tukiainen johtaa kilpailua tuloksella -3, mutta Moisio kiri lauantain huippukierroksellaan (69) vain lyönnin päähän Tukiaisesta. Kolmantena oleva Virpiniemi Golf Clubin Kiira Riihijärvi on yhteistuloksessa +1.

Päivän parhaan kierrostuloksen pelannut Moisio ei tehnyt kierroksellaan yhtään bogeya.

”Pääsin tänään lyömään lähestymisiä vähän paremmista paikoista kuin eilen, ja sitä kautta pääsin paremmille birdiepaikoille. Eikä tullut kauhean montaa virhettä”, Moisio summasi peliesitystään.

”Ei ollut kauhean ihmeellinen kierros. Avaus väylälle, lähestyminen greenille ja sitten putattiin. Oli ihan kiva pelata.”

Paltamon kentän järvimaisemista pitävä Moisio lähtee viimeiseen päivään tavoitteenaan ottaa Tukiaisen päänahka. Siihen tavoitteeseen hän aikoo päästä omaan peliinsä luottaen.

”Emiliakin (Tukiainen) pelasi tänään todella tasaisesti. Eiköhän me huomenna ihan tiukka kisa saada aikaiseksi”, Moisio pohdiskeli.

Lähde: Finnish Tourin tiedote

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje