26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Naisten World Cupin suosikit

Lorena Ochoa ansaitsi kaudella 2004 lähes 1,5 miljoonaa taalaa. © Getty Images

Naisten World Cup pelataan nykymuodossaan ensimmäistä kertaa. Mukana on 20 maata jotka on valittu edellisvuoden henkilökohtaisten esitysten perusteella. Pohjoismaista ovat mukaan mahtuneet vain Ruotsi ja Suomi, melkoinen tapaus sekin, että Solheim Cupiin pelaajattaria saaneet Norja ja Tanska jäivät ulos. Poissa on muutama maailmanhuippu Annika Sörenstam, Se Ri Pak sekä Grace Park. Luvassa on kuitenkin mielenkiintoinen, kolme eri pelimuotoa sisältävä 54 reiän taisto. Kutakin maata edustaa kaksi pelaajaa. Pelaajien henkilökohtaisten taitojen lisäksi arvoon arvaamattomaan nousee joukkuehenki, monet ykköspelaajat kuten Karrie Webb ja Meg Mallon ovat valinneet itselleen mieluisat parit. Minea Blomqvist ja Riikka Hakkarainen pelaavat ensimmäistä kertaa samassa joukkueessa, Riikan siirtyessä ammattilaiseksi syksyllä 1996 Blomqvist oli vasta 11-vuotias. Hakkarainen on pelannut Hanna Teerijoki parinaan aikoinaan ET:n järjestämän World Cupin jonka pelaaminen jäi yhteen kertaan. Nyt ET ja LPGA ovat yhdistäneet voimansa kuten ainoa mahdollisuus onkin. Seuraavassa suosikit.

1. Englanti

Karen Stupples avaa kautensa World Cupissa &copy Getty ImagesLaura Davies ja Karen Stupples. Davies aloitti jo vuotensa kohtuullisesella esityksellä Singaporessa. 66 voittoa ympäri maailman puhuu puolestaan. Fancourtin kenttä on paperilla pitkä ja se vaatii monenlaista osaamista, tarkkuuttakin, joka on Daviesille kompastuskivi varsinkin pitkillä mailoilla. Stupples nousi maailmanhuipulle kahdella voitollaan joista jälkimmäinen oli British Open. Neljännen kierroksen avaus oli ikimuistoinen, eagle ja albatrossi, viisi alle kahden reiän jälkeen… Ykkössuosikkeja.

2. Ruotsi

Carin Koch on aiemminkin loistanut joukkuepeleissä, kuva Solheim Cupista &copy Getty ImagesAnnika Sörenstam sanoi kiitos ei World Cupille. Länsinaapuri ei kaadu yhden pelaajan poissaoloon, vaikka Sörenstam olisi ollut häikäisevä tähti kilpailulle. Sophie Gustafsson lyö palloa pitkälle ja on hyvän päivän tullen aivan kärjen tasoa. Carin Kochin vahvuudet ovat pallon pitämisessä kentällä, häntä pidetään itse varmuutena. Kuluneella kaudella 2004 kumpikaan ei häikäissyt, Koch oli USA:ssa 20:s, Gustafsson jäi varjoihin menetettyään alkuvuonna itseluottamuksensa joka kauden edetessä parani. Ruotsalaiset ovat hyviä joukkuepelaajia, Gustafsson ja Koch ovat molemmat kotoisin Göteborgista joten murrekin on yhteinen. Voittopuheita välttelevän Gustafssonin ei tarvitse tässä pelimuodossa arkailla, kuvankaunis Koch hoitaa tarvittaessa spiikkaamisen ja poseeraukset…

3. USA

Meg Mallon, US Openin voittaja 2004 &copy Getty ImagesUSA luottaa kokemukseen oikeastaan pakon sanelemana. Nuoret tähdet ovat jenkeissä vielä kypsymättä, konkareilla on ollut menestysvastuu suurkilpailuissa. Heidän ykköspelaajansa oli kaudella 2004 Meg Mallon joka voitti kuin vanhasta muistista kaksi tavallista kisaa ja kauden tärkeimmän eli US Openin. Mallon oli rahalistan neljäs, hänen parinsa viittäkymppiä lähenevä Beth Daniel 30:s. Yhteensä konkareilla on ikää 89-vuotta, LPGA Tourin voittoja peräti 89. Kun viimeisenä päivänä mitataan todenteolla pinnan kestävyyttä, ei jenkkiduon iskukykyä sovi epäillä.

4.Australia

Karrie Webb. Jos on parhaassa vireessään, pystyy omalla panoksellaan nostamaan Australian lähelle voittoa &copy Getty ImagesKarrie Webb ei esittelyjä kaipaa. Kolme kertaa LPGA Tourin ykkönen, voittanut kaikki neljä Majoria,yhteensä kuusi kertaa. Ainoa nykypelaajista joka on onnistunut katkaisemaan Sörenstamin voittokulun LPGA:lla. Mutta. Webbin esitykset kaudella 2004 eivät vakuuttaneet, hänelle yhdeksäs tila rahalistalla on vaisun vuoden osoitus.Pystyy enempään kuin päättynyt kausi antoi. World Cup on varmasti Webbille tärkeä virstanpylväs uralla, haluaa näyttää kaapinpaikan muille heti kauden alussa, ja varsinkin Sörenstamin poissaollessa. Voittanut 30 kertaa LPGA:lla. Parivaljakkokokin on rutinoitunut. Rachel Hetheringtonilla on kahdeksan ykköstilaa, joten kokemuksen ja voittamisen taidon puutteeseen ei peli kaadu ausseillakaan. Voittivat edellisen, vuonna 2000 pelatun epävirallisen World Cupin Malesiassa.

Mustat hevoset, Meksiko..

Meksiko. Maassa lähes kansallistähdeksi noussut Lorena Ochoa oli kolmas LPGA:n rahalistalla 2004. Parhaat vuodet vielä edessäpäin ja monien mielestä pahin uhka Annika Sörenstamille lähivuosina. Meksikon mahdollisuuksien ylle piirretään kysymysmerkki sen johdosta, että amatööri Alejandra Martin Del Campo on tällä tasolla kääntämätön kortti. Japani. Auringonnousun maasta ei vielä ole tullut supertähtiä naisten golftaivaalle vaikka Japanissa pelataan myös omaa Touria. Paikalliset tähdet ovat arkailleet USA:han ja Eurooppaan lähtemistä. 19-vuotias Ai Miyazato voitti viisi kilpailua paikallisella Tourilla ja katseli kakkosena kun Annika Sörenstam kävi hakemassa ylivoimaisen voiton Mizuno Classicista. Hänen parinsa Rui Kitada voitti kolme kilpailua Japanin Tourilla. Korea. Se Ri Pakin puuttuminen ei välttämättä kaada mahdollisuuksia. Jeong Jang on rutinoitunut menestyjä LPGA Tourilla. Hän ansaitsi 680.000 dollaria ja oli 12:s listoilla. Vasta 18-vuotias Bo Bae Song on voittanut Korean Tourilla useaan otteeseen. Ensimmäinen ET:n kisa toi voiton Singaporessa. Äärimmäisen yllätysvalmis duo jota ei voi laskea ulos voittajaa arvuutellessa. Kanada. Lorie Kanella on loistavat näytöt LPGA:lta viimeisten vuosien ajalta vaikkei 2004 paras kautensa ollutkaan. Myös Dawn Coe-Jonesilla on rutiinia joka saattaa siivittää kanadalaiset kärkipäähän. Minea Blomqvist, edellisvuonna 2004 Etela-Afrikan Tourin kuningatar &copy Getty ImagesSuomi. Minea Blomqvistilla ja Riikka Hakkaraisella on vain voitettavaa, se on lähtökohta. Pelimuodot ovat haastavia ja ensimmäinen päivä, nelinipeli näyttää pitkälti suunnan sille mistä sijoista taistellaan. Blomqvistilla on erittäin kova potentiaali tuloksentekoon varsinkin griinin ympäristössä. Fancourtin griineillä mitataan osaamista, mutta myös pinnaa, kaltevat viheriöt eivät anna mitään ilmaiseksi. Hakkaraisen vahvuudet ovat varmassa kenttäpelissä, osittain rutiinissakin joka voi olla kova ase nelinpelissä Jos Minni saa pallonsa pysymään väylällä ja suomalaiset malttavat pelata strategisesti viisaasti täynnä ansoja olevalla kentällä mahdollisuudet 5-10 ensimmäisen joukkoon ovat olemassa. Fancourtissa lyönnin pituus tuskin nousee päällimmäiseksi haasteeksi. Kenttä on hyvin bunkkeroitu ja monet griinilletulot on syytä miettiä etukäteen, väärälle puolelle joutuminen merkitsee usein bogeyta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje