16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Monty: voimagolf uhaksi pelaajille ja lajille

Letkeästi svingaava Colin Montgomerie ei lukeudu ns. voimapelaajiin. Kuva: Getty Images.

Colin Montgomerie on huolissaan loukkaantumisista ja kenttien kohtalosta.

Letkeästi svingaaviin menestyjiin pelaajana aina lukeutunut Colin Montgomerie on ilmaissut huolensa voimagolfin vaikutuksesta pelaajien terveyteen.

”Tiger Woods nosti riman uudelle tasolle kovaa lyömisessä. Nyt näyttää siltä, että hän on ollut edelläkävijä myös loukkaantumisissa. Useimmat niistä, jotka ovat halunneet pelata Tigerin lailla ovat kohdanneet samanlaisia ongelmia.”

Montgomerie mainitsee esimerkkeinä selkävaivojen kanssa kamppaileen Rory McIlroyn, useista vaivoista kärsineen Jason Dayn ja ranteensä kipeyttäneen Paula Creamerin.

Samat ongelmat vaivaavat Montyn mukaan tenniksen voimapelaajia Djokovicistä Nadaliin.

Auts! Pelkkä katsominenkin tekee kipeää!

Omien sanojensa mukaan Montgomerie ei milloinkaan yrittänyt luoda palloa 100 prosentin voimalla.

”Nykyisistä pelaajista osa haluaa koko ajan panna peliin 110 prosenttia. Joskus kommentaattorina huomaan sanovani itsekseni ’Auts!’ Pelkkä katsominenkin tekee kipeää.”

”Ehkä pelaajat ovat päättäneet iskeä kaikki kortit pöytään kymmeneksi vuodeksi. Nykyisin rahasummin varallisuuden kartuttaminen loppuelämäksi toki onnistuu siinä ajassa. Mutta onko nykypolvi valmis kestämään rikkoutunutta selkää tai lonkkaa koko eläkeajan?”

Montgomeriea surettaa myös St Andrewsin Old Coursen kaltaisten kenttien kohtalo, kun golfista on tulossa draivien ja wedgelähestymisten peli. Open Championshipin uskotaan palaavan Old Courselle 2021.

”Päätösreikä on jo nykyisellään pikemminkin par-kolmonen kuin -nelonen. Myös kolmas, yhdeksäs ja 12. reikä ovat enemmän tai vähemmän päälle lyötävissä.”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje