[11][17]

Mikko Ilonen kahdeksas Madeiralla

Bradley Dredge palautti walesilaiset voittokantaan ET:lla © Getty Images

Walesin Bradley Dredgella oli sunnuntaina helppo puhde säilyttää ykköstilansa Madeira Island Openissa. Dredge saavutti uransa ensimmäisen voiton tällä tasolla kahdeksan lyönnin marginaalilla seuraaviin. Kolmannen kierroksen tulos 60 on Dredgen uralla varmasti toistaiseksi kovin suoritus. Ykköstila oli ”vain” 100.000 euron arvoinen, mutta viimevuonna saavuttamiensa yhdeksän kärkikymmenikköön sijoitusten jälkeen varmasti makea. Dredge on World Rankingilla entistä selkeämmin maansa ykköspelaaja, hän oli ennen viikonloppua 72:s, nyt muutaman sijan korkeammalla. Mikko Ilonen nousi viimeisellä kierroksella jo upeasti taistelemaan jopa kakkostilasta. 16:lla joka on par-viitonen Ilonen ei onnistunut tekemään birdietä, kahdella viimeisellä korttiin tupsahti bogey. Jaettu kahdeksas tila oli sijoitus ja se tuotti 13.480 euroa. Rahalistalla suomalainen on 50:s, tilillä on 80.000 euroa. Nyt päättynyttä ET:n talvikautta voidaan pitää syystä onnistuneena, se oli luonnollisesti selkeästi parempi kuin edellinen. Kahdeksan kisaa, kuusi kertaa jatkoon ja kaksi sijoitusta kymmenen joukkoon. Lisäksi Ilonen pelasi Sydneyssa kierroksen ja uransa parhaan tuloksen 63 (-9), ja oli Hongkongissa ennen viimeistä kierrosta vain kolme lyöntiä johdosta vaikkei lopulta sijoittunutkaan. Seuraavan kerran Ilonen pääsee ET:n kisaan huhtikuun 17-20. päivinä pelattavassa Portugalin avoimessa mestaruuskisassa jossa oli viimevuonna yhdeksäs. Tuolloin tuuli typisti kisan vain kahteen kierrokseen.