26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Mikael Salmiselle pitkän uran ensimmäinen SM-kultamitali

Mitalikolmikkoon selvisivät Ossi Mikkola, Mikael Salminen ja Aleksi Myllymäki. Kuva Juha Hakulinen.

Aura Golfin Daniella Barrettille naisten Suomen mestaruus.

Suur-Helsingin Golfin Mikael Salminen ja Aura Golfin Daniella Barrett ovat tämän vuoden aikuisten reikäpelin Suomen mestarit. Hopeaa voittivat Nokia River Golfin Aleksi Myllymäki ja Kanavagolfin Anna Backman. Pronssit ojennettiin Nurmijärven Golfklubin Ossi Mikkolalle ja Golf Talman Nicola Fallille. Mestaruudet ratkottiin Hill Side Golfin Valley-kentällä käydyissä kilpailuissa.

Mikael Salminen on jo vuosien ajan kuulunut Suomen kärkipään golfareihin, mutta Hill Sidessa saavutettu mestaruus oli hänen ensimmäinen SM-kultamitalinsa. Voittaja oli syystäkin tyytyväinen saavutukseensa.

”Tuntuu oikein hyvältä. Tässä on vuosien varrella ollut paljon mahdollisuuksia voittaa se SM-kulta. Mitaleita löytyy miehistä ja junioreista varmaan 10 kappaletta, nyt vihdoin tuli se kulta!” Salminen nautiskeli kultamitali kaulassaan.

Reikäpelit ovat tiukka urakka, sillä miehet pelasivat kolme kilpailupäivää kahden ottelun päivätahtia. Ja Salmisen urakka oli vielä tavallistakin raskaampi, sillä hän pelasi kuumepotilaana särkylääkkeiden voimalla.

Salminen pelasi aamun välieränsä Ossi Mikkolaa vastaan. Ottelu kääntyi lopulta Salmisen eduksi lukemin 3/2. Finaalissa Salmista vastaan asettui vielä amatöörinä pelaava Aleksi Myllymäki. Finaali oli tasaista peliä, joka oli jo kääntymässä Myllymäen eduksi, mutta 17. reiällä tulleet kolme puttia ja 18. lipsahtanut bogey käänsivät pelin lopulta Salmisen eduksi 1/0-lukemin.

”Melkein Aleksin olisi pitänyt tuo finaali viedä. Vähän ryssin tuossa lopussa, mutta Aleksi ryssi vielä enemmän. Tällä kertaa kääntyi onneksi minun puolelle”, lyöntipelin SM-kilpailuissa Talissa seuraavan kerran pelaava Salminen myönsi.

Ykkössijoitettuna kilpailuun lähtenyt Salminen pelasi koko viikon hyvin konservatiivista golfia.

”Yritin lyödä paljon väyliä ja greenejä. Väsytystaktiikalla melkein mentiin. Puttipeli oli aika keskinkertaista. Tuli paljon helppoja pareja ja paljon helppoja birdiejä par-viitosille”, Salminen sanoi.

Daniella Barrettin rautalyönnit toimivat loistavasti koko kilpailun ajan. Kuva Juha Hakulinen.

Naisten finaalissa kohtasivat Daniella Barrett ja Anna Backman. Sama kaksikko oli kärjessä myös viime viikolla pelatuissa junioreiden lyöntipelin SM-kilpailuissa. Silloin juhli Backman, nyt oli Barrettin vuoro.

”Nyt oli vähän sellainen revanssifiilis viime viikon kilpailun jälkeen. Oli todella kiva voittaa tällä kertaa. Hävisin viime vuonna junnujen reikäpelifinaalin Annaa vastaan, niin oli todella kiva kerrankin voittaa Anna”, Barrett kertoi iloisena.

Naiset pelasivat finaalissa todella kovatasoista peliä. Barrett teki 17. reiälle päättyneessä ottelussa 4 birdieä, eikä ainoatakaan bogeya. Backmankin oli takaysiä kolme alle parin ottelun päätyttyä.

”Oli tosi kiva pelata hyvin. Rautalyönnit toimivat tällä viikolla todella hyvin”, finaalin 2/1 voittanut Barrett sanoi.

Barrett ja Backman ovat molemmat mukana ensi viikolla Lohjalla pelattavissa tyttöjen EM-joukkuekilpailussa. SM-kilpailut toimivat hyvänä kenraaliharjoituksena niihin kisoihin.

”Hyvällä fiiliksellä sinne. Oli kyllä kiva päästä pelaamaan pitkästä aikaa reikäpelejä”, Barrett päätti.

Kilpailupäivän aamuna koettiin myös erikoinen tilanne, kun golfauto syttyi tuleen 8. reiän tiiauspaikan vieressä. Uhkaavasta tilanteesta selvittiin ilman henkilövahinkoja, mutta bensiinikäyttöinen golfauto paloi poroksi.

Kenttähenkilökunnan käytössä olleesta golfautosta ei jäänyt jäljelle kuin metallirunko. Kuva Arto Teittinen.

Lähde: Tiedote

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje