26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Mikael Salminen raivasi tiensä SM-reikäpelin välieriin

Mikael Salminen joutui chippipuuhiin Valley-kentän 10. reiällä. Kuva Juha Hakulinen.

Hill Side Golfissa pelattavissa reikäpelin SM-kilpailuissa on jäljellä enää kummankin sarjan neljä parasta pelaajaa.

Reikäpelin SM-kilpailuiden toisen kilpailupäivän aikana pelattiin kaksi ottelukierrosta, ja välieräparit ovat nyt selvillä. Miesten välierissä torstaiaamuna kohtaavat Suur-Helsingin Golfin Mikael Salminen ja Nurmijärven Golfklubin Ossi Mikkola sekä Oulun Golfkerhon Juhana Kukkonen ja Nokia River Golfin Aleksi Myllymäki.

Mikael Salminen pelasi keskiviikkona kaksi erilaista ottelua. Aamun pelissään hän kohtasi Pickalan Otto Vanhatalon, ja iltapäivällä vastaan asettui Kytäjän Joonas Granberg.

”Aamupeli Ottoa vastaan oli hemmetin hyvää golfia. Tulosta en osaa sanoa, mutta birdiejä tehtiin todella paljon. Oli tiukka ja hyvä matsi”, Salminen kehui 2/1-lukemin voittamaansa ottelua.

”Joonaksen kanssa oli sellaista molemminpuolista pallottelua, eikä kumpikaan pelannut kovinkaan hyvin. Mutta reikäpeli on tuollaista. Välillä voi voittaa huonommallakin pelillä, ja välillä ei meinaa voittaa hyvälläkään pelillä”, 3/2 Granbergin kukistanut Salminen jutteli.

Salmisen pelivire ei ole ollut optimaalinen, sillä kuume ja flunssa ovat vieneet miehestä voimia. Siihen nähden pelit ovat sujuneet todella hienosti.

”Tarpeeksi tablettia naamaan, niin jaksaa pelata”, Salminen myönsi.

Anna Backman ei antanut vastustajilleen mahdollisuuksia keskiviikon peleissään. Kuva Juha Hakulinen.

Naisten puolella välieriin asti tiensä selvittivät Kanavagolfin Anna Backman, Golf Talman Nicola Fall, Aura Golfin Daniella Barrett ja Koski-Golfin Emilia Tukiainen. Torstaiaamun välierissä Backman kohtaa Fallin ja Barrett ottaa mittaa Tukiaisesta.

Backmanin pelit ovat viime aikoina sujuneet todella mallikkaasti, ja sama meno jatkui keskiviikkonakin. Ensimmäisessä ottelussa Ålands Golfklubbenin Emma Lindman kaatui tylyin 6/5-lukemin. Toisessa ottelussaan Backman sai vastaansa Aura Golfin Petra Salkon, jonka kanssa Backmanilla oli hieman tiukempaa. Peli päättyi 3/2 Backmanin eduksi.

”Peli oli aika varmaa molemmissa otteluissa. Oli hauskaa pelata”, Backman kertoi tunnelmistaan kentällä.

Reikäpelejä ei juuri kotimaan kilpailukalenterissa näy, SM-kilpailut ovat siinä mukava poikkeus. Backman on kuitenkin päässyt pelaamaan kovia reikäpeliotteluita ulkomaankilpailuissaan.

”Pelasin Briteissä reikäpelejä, ja kyllä niistä hyötyä näihin kilpailuihin oli. Tiesin, että Petu (Salko) tulee todennäköisesti vastaan, ja siitä tulisi kova matsi. Pelasin siellä Briteissäkin hyviä pelaajia vastaan, ja yritin nytkin tehdä vain itse hyvän tuloksen, enkä niinkään pelata sitä kaveria vastaan”, Backman paljasti voitokkaan taktiikkansa.

Pelit jatkuvat torstaiaamuna kello 8.00.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje