Ernie Els sanoo olevansa 100%:sessa kunnossa. © Getty Images
Uutiset |
10.4.2003

Mastersin Par3 -kisa keskeytyi sateen vuoksi

Mikä on golfkilpailu jota kukaan ei halua voittaa? Vastaus: US Mastersin keskiviikon par3-kilpailu. Miksi? Koska kukaan ei ole voittanut sekä par3-kilpailua että varsinaista kilpailua samana vuonna. Padraig Harrington voitti märän par3-kisan. &copy Getty ImagesLähimmäksi pääsi vuonna 1990 Raymond Floyd, joka voiti par3-kisan ja pääsi uusintaan varsinaisen kisan voitosta Nick Faldoa vastaan, häviten sen kuitenkin toisella uusintaväylällä, väylällä 11, lyötyään lähestymisensä vasemmalle veteen. Par3-kilpailun perinne alkoi vuonna 1960, tuolloin kisan voitti Sam Snead. Tämän vuotinen par3-kisa jäi kesken, kun kova sade yllätti pelaajat. Loppuun ehtineistä David Toms ja Padraig Harrington julistettiin voittajiksi tuloksella -6. Yhdeksi Mastersin ennakkosuosikiksi noussut Davis Love III teki holarin kentän lyhimmällä, 65-metrisellä kakkosväylällä. Viime vuonna par3-kisassa tehtiin ennätykselliset viisi hole-in-onea, joista Japanin Toshi Izawa kaksi peräkkäin! Augustan yhdeksän reikäisen par3-radan väylien pituudet vaihtelevat 65 metristä 125 metriin.

Els &#34,100%:sessa&#34, kunnossa

Ernie Elsin nyrkkeilysäkkitreenissä loukkaantunut ranne on kunnossa ja niin on hänen pelinsäkin, maailmanlistan kakkonen kertoo. ”Pieni tauko tekee aina hyvää henkiselle puolelle”, Els kertoi, ”saatoin olle jo hieman väsynyt henkisesti ennen taukoani. Kun pelaan, haluan tuntea olevani 100%:sessa kunnossa.” Els jätti sekä Players Championshipin että BellSouth Classicin väliin ja paranteli rannettaan ja henkistä väsymystään. ”Torstaihin mennessä olen valmis. Minusta tuntuu että olen yhtä hyvä kuin ennen taukoani”, Els peloitteli vastustajiaan. Els myönsi pelanneensa major-kilpailuja aiemmin väärin. ”Jonkin aikaa pelasin vain Tigeria vastaan”, Els paljastaa, ”ja jos aloitat torstain ykköstiiltä pelaamaan Tigeria vastaan, hajotat itsesi varmasti js et vain pelaa omaa peliäsi”. ”Viime vuonna viimeisellä kierroksella Mastersissa pelasin hyvän etuysin, mutta tein bogin 10:llä tai 11:sta. Sen jälkeen halusin heti korjata virheeni ja ajauduin vaikeuksiin 13:sta ja tein triplan. Yritin liikaa korjata virheitäni, mikä johti vain uusiin virheisiin”, Els kertoi.

Johnson ei halunnut puhua Burkesta

Augustan puheenjohtaja Hootie Johnson piti perinteisen lehdistötilaisuutensa keskiviikkoaamuna. Heti kärkeen Johnson ilmoitti ettei halua vastata kysymyksiin, jotka käsittelevät meneillään olevaan kiistaa Augustan naisjäsenistä tai niiden puuttumisesta. Johnson vastasi kaikkiaan 34 kysymykseen – 26 niistä käsittteli juuri tätä kiistaa! Johnson pysyi tiukasti kannassaan. Hänen mielestään Augusta on yksityinen klubi joka saa päättää itse omista toimintatavoistaan. ”Voi hyvin tulla aika, jolloin naiset voivat liittyä Augustaan”, Johnson kertoi, ”haluan kuitenkin painotta, ettei meillä ole aikataulua suunniteltuna tälle. Jäsenemme ovat hyvin tyytyväisiä asioiden nykytilaan”. Johnson heitti kuitin jopa Tiger Woodsin suuntaan, joka on antanut ymmärtää että ehkä naisten pitäisi päästä klubiin. ”Minä en mene neuvomaan Tiger Woodsille kuinka pelata golfia”, Johnson lausui, ”kunhan hän ei yritä kertoa meille miten tätä klubia tulisi johtaa”.

www.masters.org

Teksti: Sami Markkanen

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.