23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Marko Kaldojasta Viron Golfliiton uusi puheenjohtaja

Marko Kaldoja työskenteli aiemmin Saare Golfin ja Pärnu Bayn toimitusjohtajana.

Uusi puheenjohtaja haluaa lisää yhteistyötä Suomen kanssa.

Aiemmin Pärnu Bayn ja Saare Golfin toimitusjohtajana työskennellyt Marko Kaldoja on valittu Viron Golfliiton uudeksi puheenjohtajaksi. Hän seuraa tehtävässään Marko Kaljuvaadia.

Valinta liiton puheenjohtajaksi lämmitti totta kai Kaldojan mieltä.

”Seurojen puheenjohtajat äänestivät valinnasta, ja valinta oli mieluinen tunnustus. Haluan kiittää kaikkia luottamuksesta. Lähden mielelläni vetämään tätä organisaatiota”, Kaldoja sanoo valinnan jälkeen.

Kaldojan hypätessä puheenjohtajan paikalle Virossa on hieman alle 3000 rekisteröitynyttä golfaria, mutta hänen tavoitteensa on saada rekisteröityneiden pelaajien määrä kasvuun.

”Viron golfin suurin haaste tällä hetkellä on pelaajamäärä. Meidän pitää viestiä lajista entistä paremmin. Ja se pitää tuoda myös entistä paremmin esille, että golf on huippu-urheilua. Siihen tietysti auttaisi meidän pelaajien menestys kilpailuissa”, Kaldoja sanoo ja toivoo Timo Karvisen valmentamalta Viron maajoukkueelta hyvää menestystä tulevan kauden kilpailuissa.

Viron golfia vaivaa sama trendi kuin montaa muutakin maata, Suomi mukaan lukien.

”Meillä on todella paljon ihmisiä, jotka ovat kokeilleet golfia, mutta eivät ole sitten jatkaneet pelaamista alkeiskurssin jälkeen. Toivotaan, että he palaavat jossain vaiheessa golfin pariin.”

Kenttätilanne Virossa on pelaajamäärään nähden hyvä. 18 reiän kenttiä maasta löytyy seitsemän kappaletta, ja lisäksi 9-reikäisiä kenttiä on muutama.

”Niille mahtuisi pelaamaan paljon enemmän pelaajia, kuin siellä tänä päivänä on. Potentiaali on suuri.”

Suomalaisista golfturisteista tykätään Virossa

Viro on yksi suomalaisten suosikkikohteista, kun puhutaan golfmatkailusta. Niitväljä, Estonian Golf & Country Club ja muut Viron kentät ovat tulleet suomalaisille vuosien saatossa todella tutuiksi, ja sama kiivas liikenne Suomenlahden yli jatkuu myös tulevaisuudessa. Se sopii oikein hyvin myös uudelle puheenjohtajalle.

”Suomalaiset ovat erittäin tervetulleita tänne. Ja ne suomalaiset, jotka ovat Virossa käyneet pelaamassa, ovat varmasti olleet tyytyväisiä matkoihinsa. He eivät ole tyytyväisiä vain golfkenttiin, vaan myös hotelleihin, ravintoloihin ja kylpylöihin, missä he ovat vierailleet”, Kaldoja tietää.

”Tänne on helppo tulla viettämään esimerkiksi pitkää viikonloppua golfin merkeissä. On pakko sanoa, että olemme Virossa todella tyytyväisiä, että meillä on näin hyvät naapurit”, Kaldoja yltyy kehumaan.

Suomessa ei aina tulla ajatelleeksi, että golfmatkailua on myös Virosta Suomen suuntaan. Kaldojan muistuttaa, että vaikka virolaisia golfareita ei ole vielä kovin paljoa, he tykkäävät myös matkustella, ja yksi kohde on nimenomaan Suomi.

Juuri valittu puheenjohtaja haluaa myös edistää Viron ja Suomen Golfliittojen välejä entisestään, ja lupaakin olla pikimmiten yhteydessä suomalaiseen kollegaansa, Hanna Hartikaiseen.

”Haluamme ilman muuta oppia, mitä Suomen golfalalla on tehty oikein, kun teillä on niin paljon pelaajia. Mekin haluamme kasvattaa pelaajamääriä, ja te toimitte siinä hyvänä esimerkkinä. Ja olemme ehdottomasti avoimia kaikenlaiselle yhteistyölle, se vie molempia eteenpäin. Yhteistyö on voima”, Kaldoja muistuttaa lopuksi.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje