16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Maksuvelvollisuuteen ja äänivaltaan liittyvät ongelmat kuohuttavat osakkaita Kotojärvellä

Pornaisissa sijaitsevaa Kotojärvi Golfia riepottelevat yhä hankalammiksi äityneet ristiriidat. Toisella puolella on kenttäyhtiö, erityisesti sen hallituksen puheenjohtaja, perustajajäsen ja pääomistaja Björn Fredriksson, ja toisella puolella Kotojärvi Golf ry, joka vallitsevassa tilanteessa on keskittynyt ajamaan pienosakkaiden etua.

Kiista koskee kentän taloutta, osakkaiden maksuvelvollisuutta ja äänivallan käyttöä yhtiökokouksessa.

Pienosakkaiden keskuudessa närää herättää se, että yhtiön perustajat pitävät hallussaan enemmistöä kentän kaikkiaan 1850 osakkeesta. Ulos on myyty alle 800 osaketta. Loput osakkeista ovat niin sanottuja aktivoimattomia tai passiivisia, eli niihin ei yhtiöjärjestyksen mukaan kohdisteta vastikkeen maksuvelvoitetta.

Aktivoimattomatkin osakkeet oikeuttavat äänivaltaan yhtiökokouksessa, joten pääomistajat pystyvät käytännössä sanelemaan yhtiön politiikan ja tekemään päätökset pienosakkaiden vastustuksesta huolimatta.

Tyytymättömyyttä on lisännyt se, että 1850 osakkeen salkusta 600 osaketta kohdistuu kentän 9-reikäiseen laajennusosaan. Sen rakentaminen on ollut suunnitteilla pitkään, mutta tällä hetkellä hankkeen toteutuminen vaikuttaa enemmän kuin epävarmalta. Vaikka näillä osakkeilla ei siis ole reaalista vastinetta, antavat ne äänivallan yhtiön päätöksenteossa.

Fredriksson painottaa, että yhtiöjärjestys on ollut tiedossa osakkeita ostettaessa.

Kotojärvi Golf ry:n puheenjohtajan Arto Heleniuksen mukaan kentän osakkaat ovat kuitenkin niin kyllästyneitä vuosia jatkuneisiin erimielisyyksiin, että lähes puolet kentän osakkaista antoi Heleniuksen johtamalle neuvottelukunnalle valtakirjan neuvotteluiden jatkamiseen kenttäyhtiön kanssa. Tavoitteena on ollut löytää ratkaisu, jolla omistus ja samalla äänivalta saataisiin siirrettyä kentän osakkaille.

Merkittävä osa osakkaista myös ilmoitti kieltäytyvänsä maksamasta vastikettaan toistaiseksi. Tiettävästä osa osakkaista on jopa valmis luopumaan osakkeestaan tavalla tai toisella, ellei kiistaa saada ratkaistua. Osa on näin jo tehnyt.

Riita kärjistyi vastikkeen korotuksesta

Kotojärvi Golf ry:n edustaman osakasryhmittymän ja perustajaosakkaiden pitkään jatkuneet erimielisyydet kärjistyivät, kun kentän vuotuisen hoitovastike nostettiin 750 eurosta 830 euroon. Heleniuksen mukaan yhtiökokouksessa oli paikalla yli 70 kokousedustajaa, mutta vastikkeen nostamisesta päätettiin käytännössä Fredrikssonin äänivallan turvin. Osa osakkaista ei tätä sulattanut, vaan ryhtyi maksuboikottiin.

”Tietäen kentän kulut ja sen luonteen, on 830 euroa yksinkertaisesti liikaa”, Arto Helenius sanoo.

Heleniuksen luotsaama ry on Kotojärvellä ajautunut asemaan, jossa se toimii enemmän osakkaiden etujen ajajana kuin golfseurana. Asetelmaa selittää Heleniuksen mukaan se, että Kotojärven jäsenistä leijonanosa omistaa myös kenttäyhtiön osakkeen.

Vastikkeen korottamisen lisäksi kenttäyhtiö päätti periä 80 euron suuruisen ylimääräisen rahoitusvastikkeen. Kenttäyhtiö myös ilmoitti perivänsä rahat perintätoimen kautta, mikäli osakkaat jättävät laskun maksamatta.

Pienosakkaiden edustajat katsovat, että menettely on osakeyhtiölain vastainen. Heidän mukaansa se loukkaa osakkaiden yhdenvertaisen kohtelun periaatetta. He harkitsevat kieltäytyvänsä maksamisesta.

Oy Kotojärvi Golf Ab:n lokakuussa 2013 aloittanut toimitusjohtaja Mika Balk pitää syntynyttä tilannetta valitettavana, mutta uskoo, että ratkaisu solmuun löydetään tavalla tai toisella. 830 euron vastiketta hän pitää hinta–laatu-suhteeltaan hyvänä.

”Tämä on osakkaiden omistama yritys. Tällaisella toiminnalla he vain vahingoittavat omaa omaisuuttaan”, Balk sanoo.

Osakkailla ei yhtiöjärjestyksen ja osakeyhtiölain mukaan ole muuta mahdollisuutta kuin hoitaa velvollisuutensa eli maksaa – niin kauan kuin he osakkeen omistavat.

Seuran ja kenttäyhtiön yhteistyö päätökseen

Ryhmä pienosakkaita laati kenttäyhtiölle syksyn yhtiökokoukseen ehdotuksen, jossa he tarjoutuivat lunastamaan Fredrikssonin olemassa olevaan kenttään kohdistuvat osakkeet. Tässä yhteydessä yhtiöjärjestystä olisi poistettu kaikki passiiviset osakkeet. Pienosakkaat tarjoutuivat myös lunastamaan Fredrikssonin yhtiöltä maata vajaan 100 000 euron arvosta.

Yhtiökokous ei käsitellyt ehdotusta, jonka se katsoi olevan ristiriidassa osakeyhtiölain ja yhtiöjärjestyksen kanssa.

Lisäksi hallituksen puheenjohtaja ja suuromistaja Björn Fredriksson ilmoitti, ettei hän neuvottele enää seuran kanssa yhteistyön jatkamisesta. Taustalla vaikutti seuran ja kenttäyhtiön välille kehittynyt erittäin tulehtunut tilanne, jota piti yllä kiista kenttäsopimuksen muodosta.

Kenttäyhtiö on päättänyt hakea ongelmaan ratkaisua perustamalla Kotojärvelle uuden seuran, joka kenttäyhtiön mukaan toimii jatkossa kentän kotiseurana. Golfliiton sääntöjen mukaan yhdellä kentällä voi toimia vain yksi seura.

Golfliiton toiminnanjohtaja Petri Peltoniemi ei halua lähteä arvuuttelemaan sitä, voidaanko uuden seuran hakemus hyväksyä. Hän kuitenkin muistuttaa, että Suomessa on aikaisemminkin törmätty tilanteeseen, jossa toimintaa on jatkettu uuden seuran kautta.

Kentällä on oltava toimiva seura, jotta kenttä voidaan saada virallisen slope-järjestelmän piiriin, jolloin kentällä voidaan pelata virallisia tasoituskierroksia.

Golfliiton säännöissä todetaan myös seuraavasti: ”Jos seura menettää hallintaoikeutensa kenttään ja sillä ei ole omaa sopimuspohjaista kotikenttää, sitoutuu seura eroamaan välittömästi Golfliiton jäsenyydestä.”

Uuden seuran puheenjohtajaksi on nimetty Hannu Aarrelampi, joka on myös Oy:n hallituksen jäsen. Hänen mukaansa hiljainen enemmistö jäsenistä ja osakkaista ei juuri ole kiinnostunut meneillään olevasta kiistasta.

”Kiista on kärjistynyt periaatteelliselle tasolle ja alkanut mennä henkilökohtaiseksi. Moni haluaisi nyt vain unohtaa koko asian ja keskittyä golfiin”, Aarrelampi uskoo.

Osakkeen arvo on romahtanut

Vaikka viime kausi oli Kotojärvelle hyvä ja greenfee-pelaajien määrä kasvoi 20 prosentilla, on kenttäyhtiön talous silti tiukoilla. Syksyllä kentällä käytiin läpi yhteistoimintaneuvottelut, joiden seurauksena henkilökuntaa on lomautettu.

”Kriisistä ei ole kyse, varaudumme vain nykyiseen taloustilanteeseen. Näin on toimittu ennenkin kentän historiassa”, vakuuttaa Björn Fredriksson.

Kotojärvi Golfin toimitusjohtaja Mika Balk ei halunnut kommentoida yhtiön taloudellista tilaa. 

Itä-Uudenmaan poliisi puolestaan vahvisti, että yksityishenkilö on jättänyt poliisille tutkintapyynnön kentän taloudenhoitoon liittyen. Tutkintanimikkeinä on ainakin petos ja luottamusaseman väärinkäyttö. Tutkinta ei kohdistu aikaan, jolloin Balk on johtanut yritystä.

Heleniuksen mukaan monen osakkaan mitta on täysi vuosien vääntämisen jälkeen, ja siksi monet ovat kertoneet olevansa valmiita ryhtymään erilaisiin menettelyihin päästäkseen eroon osakkeestaan, jonka arvo on tällä hetkellä olematon.

”Samalla vuosimaksullahan pääsee pelaamaan monelle muulle kentälle. Monelle yhteisö ja asioiden yhdessä tekeminen myös golfin ulkopuolella on kuitenkin niin tärkeä asia, että osakkuudesta ja kentästä luopuminen nähdään viimeisenä vaihtoehtona”, Helenius kertoo.

Kun osake myydään perinnän ulottumattomiin, käytännössä joko ulkomaille tai varattomalle taholle, jolta vastikkeiden perintä on mahdotonta, lakkaa se tavallaan olemasta. Yhtiöstä näiden osakkeiden uloskirjaaminen on kuitenkin erittäin monimutkaista ja vähintäänkin aikaa vievää. Osakekannan pienentyessä maksutaakka jäljellä olevien osakkaiden kohdalla luonnollisesti kasvaa.

Kotojärvi Golfin käsillä oleva kriisi on ajankohtainen muistutus suomalaisten kenttäyhtiöiden yhtiöjärjestykseen liittyvistä ristiriidoista, osakkeen omistamiseen liittyvistä ongelmista ja kenttäyhtiöitä koskettavista taloudellisista haasteista. Aihetta käsitellään myös keskiviikkona 5.2. ilmestyvässä Golflehdessä.

Viimeistä sivua Kotojärven saagasta ei ole vielä kirjoitettu, mutta toivon mukaan tarinassa ei ole aineksia suurempaan draamaan.

Osapuolten näkemykset tilanteesta, sen syistä ja mahdollisista ratkaisukeinoista ovat joka tapauksessa niin kaukana toisistaan, ettei solmu välttämättä aukea kivuttomasti.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (103 kpl)

    äl says:

    Vitja mitä peeloilua. Toivottavasti ahne saa palkkansa.

    Mukana pöhinässä says:

    Aineksia on kyllä varsinaiseen draamaan. Yhtiökokoukset ovat todella odotettuja tapahtumia. Ne vetävät vertaa mille hyvänsä farssille. Solmu ei taida ihan herkästi aueta !!!

    Valko-Venäjä says:

    Kentän saagahan on alkanut siitä että Fredrikson vanhana paikallisena pankinjohtajana on kuitannut Kotojärven kartanon 900 000 markan huikeaan ’markkinahintaan’. Hän entisen ystävänsä kanssa kehittivät tämän kuprun nimeltä golfkenttä. Yksinvallan he takasivat itselleen ns. c-sarjan (haamukenttä) osakkeilla, joilla ei siis ole mitään hoitovastiketta, mutta ovat äänivaltaisia silti. Ry:tä ja siis jäseniä on kupattu vuosikausia Fredin tarpeisiin vedoten. Mökin pakkovuokraa, alueiden vuokraamista, emännän ’taidetta’ väylätauluihin jne…. Nyt on jäsenten mitta täynnä, syksyllä oli jo ennätyslista uusia rahanreikiä Fredin taskuun. Käsitämätöntä tässä jutussa on mm. Golfliiton munattomuus. Peltomäki kuittaa että voidaan jatkaa uuden seuran kanssa. Ihan oikeesti. HALOOOOOOOO. Tustustukaa vähän asioihin ja tehkää jotain meidän golffareiden eteen. vaihteeksi. Tilannetta ei voi verrata kuin Ukrainan tai Valko-Venäjän tilanteeseen. Pakko ilmeisesti paeta maasta (=myydä osake ulkomaille asap).

    Timo Silakka says:

    Epäreilu tilanne pienosakkaan kannalta tosiaan. Oli miten oli, 830 eur kuullostaa vielä ihan normivastikkeelta, joten kannattaisi ehkä vielä yrittää olla kiihtymättä.

    Pahvi says:

    Tuo 830,- ei ehkä ole se pointti, silli. Se ei missään muotoa tule riittämään ensi vuodelle. Lisävastike tulee olemaan huomattava, koska suuri osa ei tule maksamaan yhtään mitään. Uusia maksajia tuskin löytyy, tyhmiäkin on vain rajallinen määrä. Fredi the Ahne voi aina keksi vanhojen vaateidenssa lisäksi uusia ja äänestää ne läpi… Kyllä peli alkaa Kotiksen osalta olemaan pelattu. Siitä leikkikentästä ei ihan Kytäjän vastiketta viitsi maksaa kuitenkaan vuodessa. Tai sehän on jokaisen oma asia. me go…

    sivusta seuraaja says:

    tässä kohtaa kotojärvi ampuu itseään jalkaan. sillä mäntsälän W-golfin lopetettua lähialueilla on golffareita ilman seuraa, mutta tälläiset uutiset saavat heidät varmasti miettimään kaksi kertaa liitymistä ainakaan kotojärvelle. mukavampia kenttiä lähistöltä kuiten löytyy, mainitaan nyt vaikka hirvihaara, virvik ja rönnäinen.

    Pöhinää katselleena says:

    Vastike ei vielä tee kovinkaan kipeää. Mutta epäilty ja ilmi tullut epärehellisyys meitä kohtaa alkaa jäytää: – kentän peruparannus tehtiin pelaajien rahoilla Ahmedin omaisuutta kartutettiin, mutta hän ei osallistunut siihen itse – lakimieskulut Golfin kirjanpitoon – veden johtamine omille tiluksille golfklubilta ym temppuja Epäillyistä väärinkäytöksistä on eräs jäsen tehnyt 4 rikostutkintopyyntöä poliisille

    ai aijai says:

    Perustaja vetänyt pässilaumaa perässään pitkään ja vielä onnistunut jokaista vuosittain lypsää, hieno suoritus. Mutta tälläistä tämä on, muutamat päättää mihin suuntaan oman klupin golffi on menossa, siinä ei herrasmiehet pärjää. Ei ihmetytä tuo Peltoniemen munaton kommentti, liitolle ei ole tärkeätä herrasmiesmäinen toiminta tai golffaava yksilö, Golfliitolle on tärkeintä mahdollisimman monta maksajaa ja paljon rahaa käytettäväksi !

    Perskules says:

    Eikö äänivalta pitäisi sitoa aktivointiin. Se joka pelaa maksaa ja äänestää se jo a ei maksa, Ei sitten pelaa tai äänestä. Reilu pelihän on yleensä perseestä, mutta tässä kohtaa kohtuus kaikessa pullo päivässä. OSAKEYHTIÖSSÄHÄN KAIKKI PITÄISI OLLA SAMANARVOISIA SAMALLA OSAKKESARJALLA. Nyt ei ole jos ei tarvitse maksaa.. Eli silloin ei myöskään ”ole ääniä”

    Silakka says:

    Voi pojat 820 on yksinkertaisesti liikaa Katsokaapa mitä NGCC:n osakkaat maksavat ei ihan tuplaa mutt 50 pinnaa päälle.. Eli on ne pieniä silakat Joulukaloiksi

    Pöhinää katselleena says:

    Me suomalaiset olemme perusrehellisiä ja sinisilmäisiä. Pitäsi ottaa taustoista selvää: – mikä on perustajaosakkaiden aikasempi maine ja teot – lukea tarkasti yhtiöjärjestys ja viedä se lakimiehelle – selvittää tarkasti mitä Golf-yhtiö omistaa – kuuluuko gofl-yhtiöön esim. tytäryhtiöitä, joille velkaa on piilotettuna – onko maat omia; siitä pittää saada viralline paperi ja kartta Eihän tällaisia tullut selvittyä ja niin sitä on viety kuin pässiä narussa. Kukaan ei pysty kuvittelemaan, että ko. tapaisia ihmisiä kasvaa tällä pallonpuoliskolla ennen kuin sellaisen tapaa. Nyt olen tavannut!!!! Voi kele sentään!!

    Paikallinen says:

    Kotojärvellä on valitettavasti hoidettu asioita vittuilemalla. Kuten aiemmista kommenteista huomaa, tavat on unohtuneet. Kuinka joku voi kuvitella että näin saadaan asioita ratkottua nimittelemällä ihmisiä. Vastikejuttu on aivan tuulesta temmattu syy, nämä asiat ovat menneet henkilökohtaisuuksiin. Tässä todellakin ammutaan omaan jalkaan. Hauskoja hetkiä lukijoille. Älkää ottako mallia miten keskustellaan.

    Tallintaakke says:

    Viedään tallin/navetantaakke ja .. no tiedättehän kuinka siinä käy. Kerran saa kusettaa, muttei jäädä kiinni. Ai Liiton munattomien pitäisi tähän puuttua. Eihän se kai milläänlailla kuulu Peltoniemen porukoille jos ry ja Oy tappelee keskenään. Joko Ry:llä on kenttäsopimus tai ei ole.. sellaista se on valssi kesällä.. Eihän ne ne ”munattomat” sotkeennu mihinkään jossa on jotain epämieluisaa, tai täytyisi tehdä oikeita töitä, eikä se oikeesti suojatöissä kuulukkaan.

    Pöhinää.. says:

    Kohteliaisuus on unohtunut? Kuka sen unohti ensin ja kuinka monta kertaa?! Ei meitä pelaajia voida tällä vuosisadalla kohdella kuin kartanon torppareita 1800-1900 luvulla. Sopua on yritetty silti ja neuvotteluryhmä teki 8-9 kertaisen tarjouksen osakkeista markkinahintaan nähden. BF ei ymmärtänyt tarttua tarjoukseen ja antaa periksi. Nyt näyttää, että siltä, että leikkaus onnistui, mutta potilas kuolee. Onneksi pääomakulut harrastuksestani kentästä 13 vuoden ajalta ovat vain n. 2,7 e /kierros. On varmaan aika vaihtaa kenttää ja ostaa uusi osake: niitähän saa 1-1000 e aika monelta kentältä. Nyt vaan on katsottava mihin soppaan sormensa törkkää!

    Pallo Hallussa? says:

    Fredriksson on pilannut koko systeemin.Järjesti maan ostamiset olikohan nyt veljeltään.Kuittasivat isot rahat.Viimeiset 5-7 vuotta on jatkuvasti kerätty mitä ihmeellisempiä lisävastikkeita ja lisävastikkeita.Osakkeesta onneksi eroon päässyt.

    Justus says:

    Pari kertaa olen käynyt ja aina kartanonherra on istunut klubilla Bossin puku päällä ja nauttinut ravintolan antimista. On hieno mies !

    Petturiko says:

    Johtaakohan tämän palstan puhetta nyt yksi näistä ns.riitapukareista…!!!

    Laupias Samarialainen says:

    Kyllä, nuo ilmaisut on tuttuja. Käy sääliksi herraa? Voi, voi kun sattuu ihmiseen. Burana illalla niin kyllä se siitä.

    Saivarrellen says:

    Sillä ei taida olla mitään merkitystä kuka puhetta johtaa täällä. Fakta on että Kotojärvellä vallitsi diktatuuri ja diktaattori ei itse maksanut mitään. Tosiaan ihan kuin elettäisin jossain keski-ajassa tai tosiaan Ukrainassa. Se ei voi olla oikein. Kukaan osakkeen ostanut ei tiennyt näistä vastikkeettomista piilo-osakkeista. Ne tuotiin esiin vasta pakon edessä. Raha se on joka tekee autuaaksi? Mitenhän se peiliin katsominen sujuu?

    Kotojärvi poistui says:

    tietääkö kukaan liittyykö asia tähän vai lähtikö jostain muusta syystä?

    Kotojärvi poistui says:

    tietääkö kukaan liittyykö asia tähän vai lähtikö jostain muusta syystä?

    Herrat nauttii says:

    On siihen Bossin pukuunkin hyvin rahaa kun myös ravintolan palvelut on mr. Björnelle täysin ilmasia. Nekin maksaa osakkaat.

    Pieni vähemmistö says:

    Vuoden 2012 yhtiökokouksessa pelaajien edustajilla oli yli 500 valtakirjaa. Maksavia osakkaita on n. 750. n. 70 % pelaajista oli siis mukana tai antaneet edustajilleen valtakirjan osakkaiden etujen ajamiseen. Loput pelaajat varmaankin jakautuvat vähintäänkin samassa suhtessa pelaajien ja perustajajäsenen puolelle. Fredi esittää kaikille, että vain pieni osa on tyytymättömiä. Valtaenemmistö haluaa vain pelata ja maksaa!! Tämä väite on siiis täyttä potaskaa.

    Pankkihiiri says:

    Mitä te vingutte – jos mies on ex Pankinhoitaja niin eikö se jo kerro aika paljon.. Se on oikein että omistaja johtaa puhetta ja pitää asiat järjästyksessä. Kyllä siitä pitää sellainen korvaus saada ettei rehellisiin töihin tarvitse mennä..

    Mao says:

    Jutussa mainitaan osakkeen siirto ulkomaille. Miksi maksuvalvollisuus loppuisi tällöin? Ei kai kuitenkaan seyksistään riitä?

    eerikki says:

    … samaan malliin, niin saadaan yksi yhtiö saastuttamasta toimialaa. Valitettavasti (ONNEKSI) ei saada EU:ta pelastamaan näitä roskagolfyhtiöön. Piensijoittajaahan tässäkin kusetetaan niin kuin isossa maailmassa.

    Saatava says:

    Osake ulkomaille Mao Tänään 20:01 Jutussa mainitaan osakkeen siirto ulkomaille. Miksi maksuvalvollisuus loppuisi tällöin? Ei kai kuitenkaan seyksistään riitä? —– Lähetäppä lasku johonkin ”vinku-intiaan” ja senjäleen ihm,ettelet et piru se ei maksa laskua… Eikun ulosottoon ja lisää kuluja yhtiölle – ja senjälkeen siirto epävarmoihin saaataviin ja seuraavana vuonna jakolaskussa pienempi jakaja kustannuksille.

    Tämän takia says:

    Vuoden lopussa rahat loppu ja kultakorttimaksut tilittämättä. Ylimääräinen 80 e vastike meni varmaan lakimiehille ja liiteriin ja maavuokrien kautta jonkun tunnetun henkilön taskuihin. Tuttu kuvio!

    vaihdetaan alaiset says:

    Fredi taisi ajatella että W-Golf Mäntsälästä tulee uusia kuuliaisia alamaisia helposti samalla kun hankkiutuu ’hankalista’ demokratiaa vaativista eroon. Tuskin ainakaan nyt kun Kotis lensi ulos Kultakortista ja vastikekin on mitä on. Sehän vielä kasvaa kun muutama sata maksavaa katoaa tähän hetkeen. Tää hra Aarrelampihan kiukustui kun häntä ei enää seurassa valittu hallitukseen, joten täys reppana. Tulee jotenkin Terijoen hallitus mieleen. Surkuhupaisaa jo kaiken kaikkiaan. Muilutuksia odotellessa.

    musta ryssa says:

    830€ ei tosiaankaan ole pointti, mutta ehkä se oli se ”koris joka katkaisi kamelin selän”. Mutta otanpa yhden vertailun tähän. SHG:n vastike tälle 2014 kaudelle on 780€ sisältäen 50€ rahoitusvastiketta. Siis hoitovastike on 100€ vähemmän kuin KotoG:lla. SHG ylläpitääkahta kenttää tuolla pienemmällä vastikkeella. Siis kaksinkertainen määrä kenttähenkilökuntaa. Mikä siis mättää Kotojärvellä? On vaikea välttyä ajatukselta, että KotoG perustajaosakas käyttää KotoG pienosakkaita lypsylehmänään omiin tarkoituksiinsa. Siellä on nimittääin melkoisen paljon sidoksia KotoG ja Kotojärven kartano välillä. Ja yllättäen KotoG perustajaosakas on Kotojärven kartanon toimitusjohtaja. Ihan laillista kyllä, mutta ….

    Lomalainen says:

    Milloin pääsisi ostamaan navetan ylisiltä sen lomahuoneiston, olen odottanut jo 10 vuotta.

    Kauppa says:

    Hyviä tontteja oli myynnissä aivan kentän kupeessa ja samalla hinnalla saisi vastaavan kaupungista. Nyt voi rakentajia hiukan ketuttaa, taloilla ei kohta juurikaan arvoa kun kaikki palvelut kilometrien päässä ja lisäarvoa tuonut kolopallokenttä konkassa. Kartanonherra samaan aikaa lämmittää seteleillä omaa tönöään ja hymisee tyytyväisenä kun on taas rauhallista käyskennellä.

    Stand uppia says:

    ”Tämä on osakkaiden omistama yritys. Tällaisella toiminnalla he vain vahingoittavat omaa omaisuuttaan”, Balk sanoo. täähän se vasta vitsi on. Osakkeen arvo on ollut negatiivinen jo pitkään. Ei kukaan ota vastaan edes ilmaseksi.

    Ihmettelevä says:

    Kotojärven omissa uutisissa maininta kiinnostuksesta myydä osake takaisin kotolle. Jos puolet pienosakkaista myy osakkeensa takaisin niin millä he rahoittavat menonsa ja muuttuvatko takaisin myydyt osakkeet ei-aktiivisiksi. Osakkeet vain maailmalle ja sitä kautta kenttä konkurssiin ja ry miettimään mahdollisuuksia ostaa konkurssipesä ja kehittämään kenttää.

    Utelias says:

    Heleniusta oli pyydetty eromaan. Joko luottamus neuvoihin rakoilee ?

    Reijo Taipale says:

    Fredi on kehittänyt ikiliikkujan – lyspsykoneen. Kuvittelin josku että golf on reilujen rehellisten herrasmiesten peli. Ostin osakkeen kentältä ”onnistumisen iloa” ja tulin yhtenä lähes 700 huijatuksi kunnolla. Pitkään on yritetty herraa palvella ja uskottu järjen voittavan mutta ei, ei siten millään lypsykone vain imee rajummin ja rajummin, mikään ei riitä. Kusetus vain kiihtyy. Tämähän on kuin kummisetä elokuvasta, kun ostat osakkeen olet loppuiäksi siinä kiinni ja herra joka ei maksa mitään päättää yksin paljonko hän tänä vuonna käy perimässä sinulta suojelurahaa. Mikäli tämä huijaus menee golffareitten liitossakin läpi niin mihin laji on menossa. Mistä maksajat kentille jatkossa. Myydään osakkeet paikkaan johon ei rosvon käsi yllä, helppoa kun vituttaa tarpeeksi.

    Naapurikunnasta hei ! says:

    Luettuani jutun ja kommentit, päätän olla tulematta Kotojärvelle pelaamaan, ja myös poistan kentän vieraitteni suosituslistalta, vaikka se sijaintinsa puolesta on yritykselleni ja vierailleni loistava. Jos pääomistaja luopuu vallastansa, saatamme palata takaisin. Näin se vain on.

    Pelipaikan hakija says:

    Herätkää naapurikentät, tarjotkaa luotettavia osakkeita (kukahan vielä uskaltaa ostaa), pelioikeuksia paljon pelaajia vapailla markkinoilla. Kotojärven ry voisi toimia moottorina

    pöhinää pönttöön says:

    Vuoden 2013 lopussa yhtiökokous antoi kolmen hengen pelaajista koostuvalle neuvotteluryhmälle valtuudet neuvotella Fredin kanssa sopimus, jolla ongelmat selvitetään ja valta siirretään maksaville pelaajille. Ajatus oli, että yhtiökokous käsittelee ja hyväksyy pelaajien ja Fredin kanssa tekemän sopimuksen. Neuvottelut eivät johtaneet tulokseen ja ne päättyivät 17.1.2014. Fredi ei hyväksynyt neuvoteltua sopimusta. Jäsenistön luottamus ja usko Fredin asioiden hoitoon Kotojärvi Golf Oy:ssä on nyt loppunut. Paluuta ei ole. Ainut ratkaisu on, että Fredi vetäyty. Kenttä tarvitsee aina pelaajia, mutta me emme tarvitse Frediä johtamaan meitä. Osakkaat ovat nyt alkaneet irrota yhtiöstä.

    Kultakortti says:

    eli tuoltakin osalta pienen osakkaan kuppaaminen jatkuu. Supergolffia voisi verrata tähän kotojärven tilanteeseen, omistajan taskulla käydään härskisti hyödyntämällä yhtiöiden sinisilmäisyyttä. Itsekkin haluaisin ”jalostaa” oman pelioikeuden silloin kun en sitä käytä, mutta eipä ole mahdollista!

    Jaskaa says:

    Oy lähettämästä kirjelmästä ote: ”Lukuisista ponnisteluista huolimatta Oy:n ja Ry:n välistä, toiminnan kannalta välttämätöntä, kotikenttäsopimusta ei onnistuttu uusimaan. Golfkentän toiminnan turvaamiseksi on perustettu uusi golfseura, joka jatkossa toimii Kotojärvi Golf Oy:n kotiseurana. Pelaavalta osakkaalta seuran vaihtuminen ei edellytä mitään toimenpiteitä. Uuden seuran jäsenmaksulasku postitetaan automaattisesti kaikille pelaaville osakkaille keväällä. Uusi seura toivottaa myös tervetulleeksi uudet jäsenet, joita saamme W-Golf Mäntsälän lopetettua toimintansa. Tehtäväjako yhtiössä on näiden muutosten jälkeen hyvin selkeä. Oy ja Ry toimivat tiiviissä yhteistyössä keskenään ja kumpikin osapuoli keskittyy omiin tehtäviinsä; Oy hallintoon ja Ry pelaamiseen ja valmentamiseen. Kaikki innokkaat harrastajat voivat osallistua Ry:n toimikuntiin ja edistää kilpailemista ja pelitaitojen kehittämistä kukin mieltymystensä mukaan. Kultakorttipelaajien määrä tulee kasvamaan ensi kauden aikana mikä vilkastuttaa entistä enemmän osakkaidemme yhteisiä matkoja vieraskentille” Täys pääomistajan vessaharja koko ukko. -Ajateltu että vain muutama boikotoin ja Mäntsälästä tulijat korvaavat ne ja meno jatkuu ennallaan. ry maksakoon jatkossakin herran ja hänen jälkikasvunsa ruokailut, vedet, sähköt, lakimieskulut jne. -En ole liittynyt, enkä liittymässä mihinkään uuteen seuraan. nykyinen kelpaa hyvin. p:n nuolijoiden kanssa en viihdy. -hups ja kultakortilla tuskin kannattaa enää mainostaa, kenkää tuli jo Fredi ja klaani ei taida olla paikkakunnalla kovassa huudossa

    mara says:

    Kotojärvellä on Fredriksonin toimesta harjoitettu tätä pienoskkaiden kuppaamista kaiken aikaa vai miltä kuulostaa vanhasta tratoritallista maksettava vuokra 1400€ kukaudessa tai ns harjoituskentästä 9 reikää n 5 ha maata ja jota ylläpitää Golfyhtiö yli 20.000,00€ vuodessa Joutavaa lepikkoa olisi myynnissä(pakko) n 3 ha hintaan 90.000,00€ joka vuosi Fredrikson tuo yhtiökokoukseen uusia maakauppoja tai aluvaihtoja,tämä on loputon suo johon koko Koto- järven taru tulee päättymään,tämä Aarrelampi joka on uuden seran perustaja ja pornaisten kunnanvaltuutettu oli aktiivinen ehdottaja tässä lepikon kauppaesityksessä ?????

    Jessus says:

    Aarrelampihan ei ole millään lailla jäävi kommentoimaan? OYn hallituksen jäsen ja kas kas uuden ry:n puheenjohtaja. Fredin vedätys #100 Mahtaiskohan OY olla syy ettei saanut vanhassa seurassa enää kannatusta? Kyllä osakkaan pitää olla NÖYRÄ jotta tälläseen vedätykseen menee mukaan. Hävetkää.

    Kotojärveläinen says:

    Harmillisen harmillista… Kenttä on sympaattinen ja viihtyisä. Olisi parasta jos se oikeasti menisi konkurssiin. Sen jälkeen konkurssipesä voisi pyörittää sitä ja myydä aikanaan uusille omistajille. Tulevat vetäjät ottaisivat vastuun ilman Fredrikssonia. Olen vuokrannut pelioikeuden Kotojärveltä viisi vuotta. Kaudella 2014 voisin pelata Talmassa, etenkin kun Kotojärven kierroksia ei enää noteerata tasoituskierroksiksi. Porvoo Golf on myös suht lähellä mutta itse kenttä hieman kummallinen.

    Kotojärveläinen says:

    Harmillisen harmillista… Kenttä on sympaattinen ja viihtyisä. Olisi parasta jos se oikeasti menisi konkurssiin. Sen jälkeen konkurssipesä voisi pyörittää sitä ja myydä aikanaan uusille omistajille. Tulevat vetäjät ottaisivat vastuun ilman Fredrikssonia. Olen vuokrannut pelioikeuden Kotojärveltä viisi vuotta. Kaudella 2014 voisin pelata Talmassa, etenkin kun Kotojärven kierroksia ei enää noteerata tasoituskierroksiksi. Porvoo Golf on myös suht lähellä mutta itse kenttä hieman kummallinen.

    Talma Palma says:

    haiskahtaakin jo pieni mainos oman kentän suuntaan….?

    Kotojärveläinen says:

    Mökkini on neljä kilometriä Kotojärven kentältä, samaisessa Laukkosken kylässä. Hiekkateitä pitkin kestää ovelta ovelle vain 7 minuuttia. Kyllä minä mieluiten siellä pelaisin mutta jos oikeasti pitää muualle lähteä, on Talma ehkä järkevin. Siell on kaksi eri kenttää. Virvik on kaukana, Kullo liian kallis ja elitistinen (ja vetinen). Nevas mahdollisesti.

    Fredin vanki says:

    Tämän aamun viesti Frediltä. Tehkää virallinen vaatimus? Useassa yhtiökokouksessa on vaadittu hallitukselta toimia räikeiden epäkohtien poistamiseen ja selvityksiä jopa epäilyistä rikollisesta toiminnasta. Missä vastaukset? Kieroilu jatkuu, myykää jokainen osakkeenne pois nopeasti, kanava on….. Asetettu puheenjohtaja uudessa ry:ssä kuin pohjoiskoreassa, voi helvetti missä maalimassa herrat elää!!!!!!!

    Kaikella rajansa says:

    Viisi vuotta pelasin Kotojärvellä ja osakkeeni on nyt myyty uudelle omistajalle. On hienoa että muutkin ovat huomanneet että kartanonherra golfyhtiön puheenjohtajana, kiristi itselleen ja perheenjäsenilleen ravintolanpitäjältä ilmaisen goumet ruokailun koko kaudeksi. Ravintolanpitäjä ei luonnollisesti voi asiaa tuoda julki mutta ne on hänen taskustaan pois vaikka toiminta on jatkunut vuosia. Kartanon herran touhut ovat niin kieroja etten ole missään maailman kolkassa vastaaviin törmännyt. Tämä uuden RY:n puheenjohtaja, joka on kaiken lisäksi vielä yrittäjä ei ilmeisesti ymmärrä, että kentällä pelaa myös hänen asiakkaitaan. Nämä asiakkaat taas kertoo muille golfareille tästä eteenpäin (lumipalloefekti) joten on todennäköistä että tämä tulee vaikuttamaan hänenkin liiketoimiinsa. Hänkin on muuten lähetellyt osakkaiden esimiehille heidän työpaikoilleen sähköposteja samalla tavalla kuin Björnikin. Voitte olla varmoja etteivät he ole kehuneet heitä vaan halunneet että heidät erotetaan työpaikastaan. Me osakkaat olemme vuosia maksaneet myös sen veden joka on Golfyhtiön vesimittarin kautta mennyt Bjönin vuokralla oleviin asuntoihin. Kartanon herra on varmasti laskuttanut asukkailta vesimaksun. Ei olla vielä loppuratkaisua nähty mutta väistämättä tulee mieleen että Kartanonherra on pantannut aktivoimattomat osakkeet pankkiin jokin vakuudeksi eikä voi neuvotellaniiden myynntistä koska ne on nyt arvottomia. Olen vilpittömästi pahoillani niiden puolesta jotka haluavat jatkaa maksamista. Eroajia tulee jokatapauksessa 200-300 ihan sormituntuman mukaan ja jäljellej äävät joutuvat Björnin Björnin äänin nostamaan maksujaan vielä reilusti yli tonniin.

    asdf says:

    Osakkeet – Oy Kotojärvi Golf Ab B-osake – Kotojärvi Golf Ostetaan Meillä on jatkuvasti uusia ostajia erilaisille golfosakkeille. Ota heti yhteyttä http://www.osakekeskus.com Email: info@osakekeskus.com

    Kaikella rajansa says:

    Kentällä on myös tarvittu paljon kentänhoitajia&työkaluja/koneita, koska ovat oman toimensa ohessa hoitaneet myös kartanon työt ja hankinnat. Vanhoilla toimareilla voisi olla mielenkiintoisia tarinoita kerrottavanaan, mutta tuskin uskaltavat avautua. Reppanat. Ei kateeks käy. Tilintarkastuksiakin taitaa tehdä vanhat pankkitutut kun ei yllättäen löydy mitään tutkittavaa.

    Golffari says:

    Minulla jäi eräässä tapaamisessa sellainen kuva että rahaa on. Pokasimme samassa pöydässä naisia Pohjoisen laskettelukeskuksessa ja tuli kyllä selväksi useammalla kielellä, ettei nyt olla tekemisissä persaukisen kanssa. Ei tullut puheeksi että mikäkin golffaan..Kotojärvelläkin. En kerro tuloksestakaan kuinka pokauksessa käytiin 🙂

    Pelaaja vapaana says:

    Monien muiden tavoin olen myynyt osakkeeni, kiitos Björnin. Olettaisin että lähikentillä on kiinnostusta uusista pelaajista, mutta en ole heidän tarjouksiinsa vielä törmännyt. Vakavaraiset pelaajat odottavat tarjouksia. Golf on harrastus ja pelaamisen pitää olla mukavaa. Kotojärvellä se ei ole ollut mukavaa pitkiin aikoihin. Monen muun tavoin häviän mieluummin osakkeeseen sijoitetun rahan kuin katson hallituksen puheenjohtajan yksinmääräämisoikeudella tapahtuvaa osakkaiden kuppaamista.

    Osakas-jaa niin entinen says:

    Maksavat osakkaat vaativat ylimääräistä yhtiökokousta useiden selvittämättömien asioiden takia. Vaatimus on lähetetty Kotojärvi Golf Oy:lle ja parin viikon sisällä pitäisi tulla lain mukaan yhtiön hallitukselta ilmoitus ylimääräisen kokouksen ajankohdasta ja paikasta. Tulee taas mielenkiintoinen tilaisuus. Kaikki joukolla paikalle valtakirjoin tai ääni. Tätä ei voi jättää väliin!!!!

    Osakas-jaa niin entinen says:

    Maksavat osakkaat vaativat ylimääräistä yhtiökokousta useiden selvittämättömien asioiden takia. Vaatimus on lähetetty Kotojärvi Golf Oy:lle ja parin viikon sisällä pitäisi tulla lain mukaan yhtiön hallitukselta ilmoitus ylimääräisen kokouksen ajankohdasta ja paikasta. Tulee taas mielenkiintoinen tilaisuus. Kaikki joukolla paikalle valtakirjoin tai ääni. Tätä ei voi jättää väliin!!!!

    Jouko Turunen says:

    Kun ko kenttä aikanaan perustettiin 2000 alussa olin mukana suunnittelemassa sitä, ja toimin siellä mm golfopettajana. Tokihan pestiini tuli loppu niin kuin mm silloiselle tj:lle kun emme suostuneet kaikkiin (Fredriksonien), mahdottomiin vaatimuksiin. Kohdallani esim: ”greencardien myyntiin osakkeen ostoa vastaan”. Vaan vaadin niiden suorittamista fyysisesti. Myös kun huomasin miten kentän rakentamista toteutettiin, en voinut enää jatkaa ko osakkeiden myymistä. Joka sitten oli loppulaukaus. Suurin virheeni oli, että kuittasin osan työpanoksestani ottamalla vastaan ”lahjoitusena ko kentän osakkeen” josta nyt sitten on tullut kivi kenkään. Olen kuitenkin ollut aktiivisesti mukana seuraamassa ko yhtiön toimintaa, ja peli kuin kovenee. Vähintäinkin kummallisena pidän uuden seuran puheenjohtajan Hannu Aarreelammen antamaa lausuntoa. ”Uuden seuran puheenjohtajaksi on nimetty Hannu Aarrelampi, joka on myös Oy:n hallituksen jäsen. Hänen mukaansa hiljainen enemmistö jäsenistä ja osakkaista ei juuri ole kiinnostunut meneillään olevasta kiistasta”. Kuitenkin osaskeyhtiön kokouksissa on ollut pienosakkaiden edustajia mukana yli 300 äänellä, äänestykset ovat järjestäin hävitty Fredriksonien käyttämien osakkeiden äänille. Mikä minua myös kummastuttaa, on se että henkilö joka on poliisitutkinnassa yhtiöön liittyvistä talous epäselvyyksistä jatkaa vain, niin kuin mitään ei olisi tapahtunut. Ko kenttähän Fredriksonit ovat vuosikausia myyneet ”omalla maallaan olevana kenttänä”, monelle nykyiselle omistajalle on sitten tullut yllätyksenä esim. väylä numero kolmen viheriön kuuluminen Fredriksoneille josta he ”perivät käypää vuokraa”. Kun ko asiaa (viheriön siirtoa) aikanaan päätettiin niin herra Fredrikson vakuutti ” että koskaan emme tule ko alueesta perimään minkäänlaista vastiketta”. Tokihan he (Ferdriksonit) perivät nyt korkeata vuokraa alueista, jotka ovat tarkistusmittauksen jälkeen noin 1,2-1,4 hehtaaria. Vuokraa heille on kuitenkin maksettu noin 3-3,5 hehtaarin alueesta johon kuuluu mm. väylä neljän sivussa kulkeva maakaistale jonka kunta on kaavoittanut viheralueeksi? Myös Golf yhtiö omistaa toisen yhtiön kautta klubirakennuksen yläkerran noin1000 neliämetriä. Jota Fredriksoni pitkään markkinoivat asunto rakentamiseen 2000 luvulla mm. rakennuspiirrustukset, onneksi pienosakkaille selvisi vasta noin vuosi sitten, että ko tila kuuluu golf yhtiölle. Eikä Fredriksoneille. Kerrottavaa olisi vaikka kuinka paljon mutta antaa jonkun muun jatkaa. Kirjoitus virheitä saattaa olla mutta niistä viis. Jouko Turunen aina omalla nimellään kirjoittava. jouko.turunen@kolumbus.fi ps. Viimeinen ylimääräinen (Fredriksonin yksin päättämä) vastike vuodelta 2013 (myöhäis syksy)meni perintään kohdallani. Tokihan näitä samanlaisia vastikkeita, mitä on käytetty vain ja ainoastaa Fredriksonien päättämiin kohteisiin on matkan varrella siunaantunut muutamia.

    osakas niin entinen myös says:

    Nukkehallitus vastaa niin kuin yli 1000 maksamatonta osaketta hallussa pitävä herra Fredrikson rouvineen päättää. Tää on niin nähty. Herralle tarjottiin yli 400 000 rahaa ei kelpaa, haluaa jatkaa ryöstöä! Neuvottelijatkin vaihdettiin ettei ainakaan vanhat kaunat paina. Kiitos vielä kolmikolle yrityksestä. Harmillista kun näyttää, että Kotojärven hieno hyvähenkinen pelaajaporukka hajoaa, toimiston väki on irtiasanottu ja viime kesänä kentän loistavasti hoitanut kenttähenkilökunta myös varmaan miettii tulevaisuuttaan. Yhtiökokouksesta tulee varmaan taas hieno sirkusesitys, kaikki paikalle itse toteamaan herran tapa hoitaa asioita:) 1020 vastaan ??? Mielenkiinnolla seuraan kuinka tämä loppunäytös käydään koska en usko että ”puoliviidenjunalla” vietäviä enää riittää.

    MAtti Manninen says:

    Laittakaa nyt nämä häikälemättömyydet esim. iltapäivälehtiin tiedoksi. Melkoinen sotku ja saatte oikeutta asialle! Luulisi että golfliitto olisi tavallisen golarin puolella.

    Pöhinää katsellut says:

    Tässä lyhyt historiikki siitä miten Kotojärvi Golf Oy:ssä nykyiseen tilanteeseen on jouduttu. 1. Fredriksson perusti Kotojärvi Golf Oy:n perustajajäsenten kanssa n. 1989. Kenttä rakennettiin aluksi 9 reikäisenä ja myöhemmin siihen lisättiin toiset 9 reikää. Alun perin oli tarkoitus rakentaa ensin 18 reikäinen kenttä ja lisätä joskus myöhemmin vielä 9 reikää. 2. 18-reikäistä kenttää varten on 1250 osaketta, joista pelaajilla on ns. aktivoituja osakkeita n. 750. Aktivoidut osakkeet maksavat hoitovastikkeen (nyt 840 e/osake) Aktivoimattomat osakkeet eivät osallistu hoitovastikkeen maksuun. Fredrikssonilla on n. 426 aktivoimatonta osaketta, jotka kohdistuvat rakennettuun 18-reikäiseen kenttään. Muilla perustajaosakkailla on loput. Lisäksi Fredrikssonilla on yhtiöjärjestyksen mukaan 600 osaketta, jotka kohdistuvat suunniteltuun rakentamattomaan 9-reikään. Osakkeiden numerot ovat 1201-1800. Yhtiöjärjestyksessä ei mainita mitään ko. osakkeiden äänivallasta. Ne tuottavat pelioikeuden yhtiöjärjestyksen mukaan kuitenkin vasta kun 9-reikäinen lisäkenttä on rakennettu. Yhtiöjärjestystä on toistaiseksi tulkittu Fredrikssonin eduksi niin, että hänellä on äänioikeus myös niillä rakentamattoman 9-reikäisen kentän osakkeilla. Luulisi, että antavat äänioikeuden vasta kun 9-reikäinen lisäkenttä on rakennettu. Olisi mielenkiintoista tietää mikä taho tällaisen tulkinnan ratkaisee. 3. Yksikään pelaaja ei osaketta ostaessaan tiennyt eikä huomannut kysyä tai ei ainakaan ymmärtänyt mitä Fredrikssonin laatima Golf Oy:n yhtiöjärjestys merkitsi käytännössä yhtiön asioiden päättämiseen yhtiökokouksissa. Yhtiöjärjestys tuntee vain hoitovastikkeen, joka kerätään kaikilta niiltä, jotka ovat ostaneet perustajajäseniltä osakkeita. Hoitovastikkeella hoidetaan kenttää ja on tehty monenlaisia investointeja, joilla on lisätty Golf Oy:n omaisuuden arvoa. Toisin sanoen jäsenistön maksamalla hoitovastikkeella on kartutettu koko osakepotin arvoa ja perustajajäsenet eivät ole osallistuneet rahoitukseen millään tavalla. 4. Seuran alkuaikoina Fredriksson muodosti Golf Oy:n hallituksen sukulaisistaan ja tutuistaan ja päätöksen teko toimi pelaajien suurelta enemmistöltä salassa. Hoitovastike pysyi kohtuullisena ja pelaajat olivat suhteellisen tyytyväisiä ja tietämättömiä. 5. Jossakin vaiheessa osakkeiden myynti tyrehtyi ja osakkeet alkoivat menettää arvoaan. Kotojärvi Golfin hallitus Björnin johdolla alkoi tehdä pelaajille epäedullisia sopimuksia, joilla hän järjesteli rahaa omien yhtiöidensä tileille. Tieto näistä pelaaville osakkeenomistajille vahingollisista päätöksistä tuli pelaajien tietoisuuteen vähitellen kun Fredriksson otti Golf Oy:n hallitukseen kaksi pelaajien etua todella ajavaa edustajaa. 6. Tässä muistin varainen lista kaikista erikoisista päätöksistä mitä jäsenistön tietoon on tullut vuosien varrella: – Kentän maa-alueet lunastettiin esisopimuksen mukaisesti Fredrikssonin pojalta ja vain aktivoidut osakkeenomistajat maksoivat maat. Fredrikssonin omaisuutta kartutettiin ja hän ei itse osallistunut millään tavoin rahoitukseen. – kentän perusparannus rahoitettiin lainoilla, jotka maksoivat vain aktivoidut osakkeet. Fredrikssonin omaisuutta kartutettiin ta

    pöhinää katsellut says:

    6. Tässä muistin varainen lista kaikista erikoisista päätöksistä mitä jäsenistön tietoon on tullut vuosien varrella: – Kentän maa-alueet lunastettiin esisopimuksen mukaisesti Fredrikssonin pojalta ja vain aktivoidut osakkeenomistajat maksoivat maat. Fredrikssonin omaisuutta kartutettiin ja hän ei itse osallistunut millään tavoin rahoitukseen. – kentän perusparannus rahoitettiin lainoilla, jotka maksoivat vain aktivoidut osakkeet. Fredrikssonin omaisuutta kartutettiin taas ja hän ei itse osallistunut millään tavoin rahoitukseen. Asia oli esillä yhtiökokouksissa, mutta Fredriksson vetosi yhtiöjärjestykseen. – Kun maa-alueet ostettiin Fredrikssonin pojalta, Fredriksson ilmoitti yhtiökokouksessa, että koko kentän alue on nyt Golf Oy:n hallussa. Myöhemmin osoittautui, ettei näin ollutkaan vaan kenttä sijaitsi vielä osittain Fredrikssonin toisen yhtiön mailla. Tästä ei oston jälkeen puhuttu jäsenille mitään. Kolmosväylän griini ja osa nelosväylän reunaa oli Fredrikssonin mailla. – Vähitellen yhtiökokouksissa kävi selville, että Fredriksson yritti tehdä tai oli jo tehnyt hallituksessa jäsenille epäedullisia päätöksiä ja toimenpiteitä omaksi hyödykseen. – Eräässä yhtiökokouksessa Fredriksson esitti että hän vaihtaa omistamansa maan- kolmosväylän griinin ja nelosväylän reunan- (3 hehtaaria) Golf Oy:n omistamaan maa-alueeseen, joka on 9-väylän ja 10-väylän välissä olevalla maalla. (4 omakotitaloille sopivaa tonttia, karkea arvio hinnasta 200000e) Kokous esti toimenpiteen uhkaamalla oikeustoimilla. Fredriksson oli siis vaihtamassa todellisuudessa 1.3 hehtaarin arvotonta reunamaata päittäin neljää arvokkaaseen tonttiin. (3.0 hehtaaria on nyt 2014 tutkimuksissa paljastunut 1.3 hehtaariksi) -Kun pelaavat osakkeenomistajat alkoivat suhtautua kriittisesti yhtiökokouksissa Fredrikssonin toimintaan, hän pahoitti mielensä ja alkoi periä vuokraa niistä omistamistaan maista, joille kenttä oli rakennettu. Hän siis itse rakennutti 3-griinin tekemättä minkäänlaista sopimusta Golf-Oy:n kanssa oman yhtiönsä maille ja alkoi myöhemmin periä siitä vuokraa. (3 hehtaaria 3 e/neliö, maata on siis todellisuudessa ollut 1.3 hehtaaria, pelaajia on tässäkin huijattu) – Muutama vuosi sitten Fredriksson teki Golf Oy:n hallituksessa päätöksen siitä, että Golf Oy vuokraa hänen omistamiaan mökkejä. Hän teki sopimuksen niin, että riippumatta siitä oliko mökeissä vuokraajia Golf Oy, maksoi hänelle kesäsesongin mukaista vuokraa pitkin syksyä. Tällä tavoin pelaajien rahoja siirrettiin yhden perustajaosakkaan taskuihin. Fredriksson ei ole palauttanut rahoja vaikka yhtiökokouksessa pelaajat moittivat menettelyä ja totesivat menettelyn olevan vastoin osakkeen omistajien yhdenvertaisuutta. – Viime vuonna osoittautui, että Fredriksson oli vuosia käyttänyt Golf Oy:n vettä johtamalla sitä omiin rakennuksiinsa. Vesimittari pyöri muutamien talvella simulaattorissa pelaavien suureksi hämmästykseksi ja vettä kului 7 kuutiota vuorokaudessa vaikka klubilla ei ollut mitään toimintaa. Yhtiökokouksessa tätä Fredriksson selitteli taas niin, että toimitusjohtaja ei ollut huomannut ilmoittaa asiasta (Fredriksson antoi myöhemmin potkut toimitusjohtajalle kun tämä ei suostunut laittamaan Golf Oy:n kirjanpitoon lakimiesten laskuja, jotka eivät sinne selvästi kuuluneet

    Pöhinää katsellut says:

    ) ja että seura alkuaikoina käytti hänen vettään. (seuran alkuaikoina veden käyttö oli pientä koska klubitalona toimi nykyinen väliaikabaari) – Vuonna 2012 jäsenet päättivät kerätä yhtiökokoukseen valtakirjoja ja puuttua tilanteeseen muodostamalla hallituksen, joka pystyisi valvomaan jäsenten etuja. Jäsenillä oli kokouksessa n.530 ääntä ja n. 40 jäsentä oli paikalla. Fredriksson otti esiin 600 suunnitellulle 9-reijälle kohdistettua osaketta ja kokouksen puheenjohtajan toimineen Fredrikssonin lakimiehen mukaan ne olivat jäsenten yllätykseksi äänivaltaisia. Tästä äänivaltaisuudesta ollaan eri mieltä! Fredriksson vaihtoi hallitukseen äänillään ” omat miehensä” ja toiminta jatkui edelleen. Kentän markkinoinnissa on koko ajan kerrottu osakkeita olevan vain 1250 ja yhtiön omistavan kentän maat. Suurella osalla osakkaista ei siten ole osakkeita ostaessaan ole ollut tietoa noista 600 osakkeesta. – Fredriksson on lisäksi vuokrannut latoja ja konesuojia omilla päätöksillään Golf Oy:lle ja perinyt niistä paikallista käypää vuokraa korkeampia vuokria. – Lisäksi useina vuosina Golf Oy:n kirjanpitoon on ujutettu Fredrikssonin lakimiehille maksettuja palkkioita, viime vuonna n. 13000e. Pelaajat ihmettelevät näitä summia. – Perustaessaan Kotojärvi Golf Oy:n Fredriksson perusti myös Kotojärvi Golf kiinteistö Oy:n joka omistaa klubitalon ja jolla on vielä nytkin n. 400.000e velkaa. Golf Oy omistaa siis kiinteistö Oy:n. Tämäkin asia tuli yllätyksenä vähitellen tietoon. Golf Oy:n velka on siis kätketty kiinteistö Oy:hyn jolloin se ei näyt taseessa. – Vuoden 2013 aikana on tehty yhteensä 4 rikostutkintapyyntöä Fredrikssonin toimista yhtiössä ja ne ovat edelleen vireillä. Poliisi tutkii asiaa. tutkintapyynnössä olivat aiheena seuraavat teot: – Ketolalle maksetut palkkiot – Komulaisen ensimmäinen lasku pienosakkaiden kanssa käydyistä neuvotteluista ja selvittelyistä – Isosaaren lasku yhtiökokouksen sihteerin tehtävistä – Yhtiön markkinointi väärillä tiedoilla eli 1250 osaketta 1850 sijasta ja maiden omistus. 7. Vuoden 2013 syksyn yhtiökokouksessa pelaajien yhdessä tekemä sovintoesitys esitettiin virallisesti Fredrikssonille ja yritettiin jatkaa hänen kanssaan neuvotteluja, joissa riidat sovitaan. Fredriksson ei hyväksynyt tehtyä esitystä eikä halunnut edes keskustella siitä ja ongelmat jatkuivat. 8. Vuoden 2013 lopussa yhtiökokous antoi kolmen hengen pelaajista koostuvalle neuvotteluryhmälle valtuudet neuvotella Fredrikssonin kanssa sopimus, jolla ongelmat selvitetään ja valta siirretään maksaville pelaajille. Ajatus oli, että yhtiökokous käsittelee ja hyväksyy pelaajien ja Fredrikssonin kanssa tekemän sopimuksen. Neuvottelut eivät johtaneet tulokseen ja ne päättyivät 17.1.2014. Fredriksson ei hyväksynyt neuvoteltua sopimusta. Jäsenistön luottamus ja usko Fredrikssonin asioiden hoitoon Kotojärvi Golf Oy:ssä on nyt loppunut. Fredrikssonin väite, että vain pieni osa pelaavista jäsenistä on tyytymättömiä Kotojärvi Golf Oy:n Fredrikssonin johtaman hallituksen toimintaan, ei pidä paikkaansa: – vuoden 2012 yhtiökokouksessa pelaajien edustajilla oli n. 530 valtakirjaa. Tällöin aktiivisesti pyydettiin valtakirjoja – Vuoden 2013 yhtiökokoukseen jäsenet lähettivät n. 350 valtakirjaa

    Kiimalumet..... says:

    Kappas vain muutkin ovat kohdanneet herran pokaamassa ”samaa naista” Levin kiimalumilla…… rahaa tuntui herralla olevan ja esiintyminen sen mukaista…. minäkään en kerro miten kävi:) en silloin vielä tiennyt herran taustoja…… Kotojärvellä sitten törmättiin ja tuli juttu mieleen…… maailma on pieni…. yhteisellä ”kohteella” on mielenkiintoista kerrottavaa myös jos….. Historiikki tuossa edellä on täyttä totta ja löytyy vielä paljon muuta jos vähän penkastaan arkistoja? Kerätään kolehti ja viedään herra rosikseen vastaamaan teoistaan!!!!!

    Näkemiin says:

    Osakekirjan juuri kaivoin ja lähtee huomenna ulkomaille… Niin sitä sanotaan että ahneella on p…nen loppu. Ei malttanut Fredi (yksinkertaisine lapsineen) pysyä maltillisessa kuppaamisessa, vaan piti saada aina vaan lisää ja lisää. Nyt 100-200 maksavaa lähtee varovaisesti arvioiden. Ovatko loput valmiita maksamaan enemmän ja enemmän jatkossa. Miten Fredi kehtaa enää ulkona naamaansa näyttää tai edes uskaltaa? Raha menee jopa turvallisuuden edelle. On se vaan kumma juttu!

    TMK says:

    Taisi kartononherralla olla neuvotteluissa tarjolla ollutta sopimusta parempi BATNA kun ei kelvannut. Kirjoituksista päätellen aika näyttää oliko tosiaan näin.

    Uskomatonta says:

    En usko että Golfliiton puheenjohtaja on Pohojanmaalta kotoisin jos rantaruottalainen voi viedä häntä kuin pässiä narussa???

    musta ryssä says:

    Tähän alle kopioituun kommentti: ”Lukuisista ponnisteluista huolimatta Oy:n ja Ry:n välistä, toiminnan kannalta välttämätöntä, kotikenttäsopimusta ei onnistuttu uusimaan. Golfkentän toiminnan turvaamiseksi on perustettu uusi golfseura, joka jatkossa toimii Kotojärvi Golf Oy:n kotiseurana. Pelaavalta osakkaalta seuran vaihtuminen ei edellytä mitään toimenpiteitä.” Yhdistyslaki sanoo jotenkin siihen tyyliin, että se yhdistyksen jäsen joka päättää mihin yhdistykseen kuuluu. Ts se on lainvastaista toimintaa siirtää nykyisen Kotojäriv Golf Ry:n jäseniä uuteen yhdistykseen ilman yhdistyksen jäsenten suostumusta. Siis ainakin kustannuksia taas syntyy

    osallistun kolehtiin says:

    Varkaus, kavallus, luvaton käyttö ??? Laittanut omat lakimiehen laskut Oy:n piikkiin , varastaa vettä ja mitä kaikkea onkaan tehnyt. Varmaan koneita ja autoja on hänen käytössään , kaivuu- rakennuskustannuksia ? ym ym Kyllä ilman muuta on ylimääräisen tilintarkastuksen paikka – eikö siihen riitä 10% äänistä. Varmaankin sieltä löytynee vaikka mitä. Ikävää mutta alkaa käymään mielenkiintoiseksi ja pakko seurata jatkoa. Voimia vaan oikeutta ajaville!

    Ei niin helppoa says:

    Ongelma on lähinnä se, että Golf Oy:n hallituksessa on vain Fredriksonin edustajia tai hänelle sokeasti myötämielisiä. Pelaajien todelliset edustajat Fredrikon pisti ulos hallituksesta äänillään ja valitsi ”sopivat” tilalle.(Terijoen hallitus) Pelaajien edustajilla ei siis ole mitään mahdollisuutta tietää mitä hallituksen kokouksissa päätetään, kabinetti ei paljon tiedottele. Samoin asiakirjoihin ei ole pääsyä. Toinen ongelma on, että hallitus (viisaan johtajansa johdolla) taistelee pelaajia vastaan käyttäen pelaajien maksamia hoitovastikkeita lakimiestensä palkkaukseen. Pelaajilla ei ole vastaava mahdollisuutta. Pitäsi perustaa tili ja kerätä rahaa vastatoimiin.

    Renki says:

    Kertokaa nyt vielä, miten kartano on aikoinaan tullut kartanonherran haltuun, siitkin liikkuu kaikenlaisia juttuja

    Tietoa vaativille says:

    ”Lukuisista ponnisteluista huolimatta Oy:n ja Ry:n välistä, toiminnan kannalta välttämätöntä, kotikenttäsopimusta ei onnistuttu uusimaan.” Sopimus oli valmis ja kaikkien muiden hyväksymä – Oy:n ja Ry:n hallitusten jäsenten – myös Oy:n hallituksen pj:n. Mutta oy:n pj käänsi sitten takkinsa ja hyläksi omilla äänillään yhtiökokouksessa. Sopimusta valmisteli kaksi oy:n ja ry:n hallituksessa istunutta henkilöä, joten ei pitänyt olla mitään ongelmia. Toimittaja kirjoittaa artikkelissa, että ry olisi keskittynyt vain osakejuttuihin, mutta ry on toiminut ihan normaalisti sääntöjensä mukaan – sennut ja ladyt ovat pelanneet seuraotteluita, junnut treenanneet, mestikset ja muita jäsentapahtumia on järjestetty. Se vain tuppaa olemaan niin, että osakkaat pyytävät muutenkin aktiivisia henkilöitä toimimaan erilaisissa asioissa eikä tässä ole muut sotkeneet ry:tä osakeasiaan kuin oy:n pj ja hallitus.

    asd says:

    EI ole ilmaisia lounaita. Nyt järki käteen, perikunta hieroo jo käsiään. Aikuiset ihmiset, en ole.

    Herätkää maksajat says:

    Herra Fredriksonin kuppaus on jatkunut koko oy:n historian ajan. Alkuvaiheessa on varmaan ollut perusteltua vapautuksille hoitovastikkeen maksuista, osakkeille joilla ei pelata. Investoinnit ja kentän parantamiseen liittyneet maksut ovatkin sitten eri juttu, näillähän parannetaan kenttää ja jokaisen osakkeen arvon kehitystä. Kuten tuossa joku kertoi historiasta hyvin seikkaperäisesti on maksavat osakkaat jo vuosia kokeneet tulleensa huijatuiksi kun mitä erilaisempia rahanreikiä on ilmennyt jo monen vuoden lopussa. Kassa on ollut tyhjä vaikka vastikkeet ovat nousseet jo reilusti yli muiden vastaavien kenttien tasosta. Aktiiviryhmän ankaralla painostuksella tihkuu tietoa pala kerrallaan mitä ihmeellismmistä laskuista ja kuluista. On vuokria joista ei ole sopímuksia tai ne ovat tehneet jäävit henkilöt. On helppo tehdä sopimus itsensä kanssa, olla ostajana ja myyjänä kun muut maksaa. Kotojärvi Golf ry:ssä on n. 830 jäsentä. On aivan turhaa syyllistää ry:n aktiiveja, he ovat tehneet oikeasti työtä jäsenistön eteen. Fredriksonin mielivaltainen ja ahne toiminta on ajanut golffarit tähän tilateeseen, muita on aivan turha mollata. Tänään kuullun mukaan herra väittää ettei ole saanut valituilta neuvottelijoilta tarjousta osakkeistaan. Jälleen kerran herra valehtelee. Tarjous oli yli 400 000€ 420 osakkeesta, ei maistunut, hylkäsi tarjouksen. Jokainen voi miettiä mitkä on markkinat tällä hetkellä ja mitä kartanonherra hakee kun hylkää näin anteliaan tarjouksen. Konkurssin kauttako hän hakee taas jotain uutta pelaamisen paikkaa vai mistä voi olla kysymys. Taitaa olla niin että jokaisen nyt vastikkeensa maksavan rahat menee kankkulan kaivoon. Miettikää ennen kuin maksatte. Käytetään mieluummin jokainen pieni summa tulevien oikeudenkäytikulujen maksamiseen, syylliset vastuuseen!!!!!!

    DDT says:

    Entäs jos se perintö onkin yli tuhannen osakkeen vastikkeiden maksu. Perikunta ei ole perustajaosakas zzzzzzzz

    Trotyyliä says:

    ”Sellaisen osakkeen osalta, jonka tuottamaa pelioikeutta yhtiön omistamalle golfkentällä ei ole otettu käyttöön, ei vastikkeenmaksuvelvollisuutta ole, edellyttäen että osakkeen omistaa henkilö tai yhteisö, joka on toiminut yhtiön perustajaosakkaana.” Jos siis BF:n omistama yhtiö omistaa osakkeita niin yhtiön siirtyminen perillisille ei aktivoi maksuvelvollisuutta, jos siis Oy katsotaan yhteisöksi.

    Tulossa says:

    Sehän alkaa olla selvä että Konkurssiahan tässä haetaan ja pitkittynyt tilanne ajaa Fredin etuja. Mitenköhän se meinaa tilanteesta hyötyä? Ei oikeen ymmärrä. Pitää vissiin pitää omakin osake vielä ettei se kultapossu vie eräpalloakin

    Lisää rahaa kultapossulle? says:

    Fredin kädet pois taskuista, ei enää senttiäkään. Maksamalla jatkat ryöstöä. Käytä nyt mahdollisuus suojautua.

    JiiHoo says:

    Missähän vaiheessa tilanne alkaa kääntyä siihen että osakkeenomistajat voivat hakea hallitusta vastuuseen osakkeen arvon romahtamisesta. Vaikuttaa siltä että yhtiön hallitus ei ole noudattanut osakeyhtiölakiin kirjattuja velvollisuuksia, joka on johtanut osakkeen arvon romahtamiseen. Olisihan se kiva laittaa käsi lopulta myös kartanonherran taskuun…

    Nyt ei rillata says:

    Tässä ollaan ja ihmetellään mitä tapahtuu Vaihtoehto1 Pelaajien neuvottelijat ja BF pääsevät sopimukseen ja sopimus hyväksytään yhtiökokouksessa: Muodostetaan Golf Oy:lle uusi toimiva ja pelaajien ja kentän etu ajava hallitus. Yhtiöjärjestys muutetaan järkeväksi. Pelaajien joukkopako pysähtyy ja toimintaa voidaan alkaa kehittää. Osakkeita saadaan myytyä edullisesti ja saadaan maksupohjaa laajennettua vähitellen. BF voi keskittyä kiinteistö- ja lomamökkibisnekseen ja saada alueelle asumaan ja lomailemaan golfista kiinnostuneita henkilöitä. BF saa osakkeistaan ja maa-alueistaan sievoisen summan, joka on huomattavasti yli osakkeiden todellisen nykyarvon. Kaikki entiset pelaajat eivät palaa seuraan. Uusia liittyy ajan myötä Golffarit uskaltavat taas ostaa tai ottaa käyttöönsä Kotojärven osakkeita ja niiden arvo vakaantuu johonkin 100-300 e tienoille ja vastike palautuu vähitellen siedettävälle 600-650 euron tasolle. Kotojärvi liittyy taas kultakorttikenttiin. Vaihtoehto2 Sopimukseen ei päästä ennen kauden alkua. Iso joukko pelaajia hakeutuu muualle. Jäljelle jäävät pelaavat, valittavat ja maksavat kaiken. Terijoen hallitus pitää valtaa ja ruoska vinkuu. Kentällä pelataan, mutta rahat loppuvat kesken kautta. Lisävastike on 300-400 e luokkaa 830 e lisäksi. Kentän kunto heikkenee ja asia kantautuu kaikkien golffareiden tietoon. Tulee ”pientä” marinaa, mutta lampaat määkivät isä aurinkoisen pitäessä ohjia. Pelaajat hakeutuvat pois Kotojärveltä edelleen. BF:n muut oheisbisnekset epäonnistuvat, koska tilanne tunnetaan ja kukaan ei halua Kotojärven osakkeita eikä loma-asuntoja. Lähikentät hykertelevät kotojärveläisten riidan takia ja saavat pelaajia. Vaihtoehto3 Sopimukseen ei päästä ennen kauden alkua. Puolet pelaajista hakeutuu muualle. Jäljelle jäävät pelaavat, itkevät ja maksavat kaiken. Terijoen hallitus pitää valtaa ja ruoska vinkuu armottomasti. Kentällä aloitetaan pelaaminen keväällä, mutta rahat loppuvat alkukaudesta. Kotojärvi Golf Oy hakeutuu todennäköisesti konkurssiin. BF:n muut oheisbisnekset epäonnistuvat, koska kukaan ei halua loma-asuntoa Kotojärveltä ilman golfin vetovoimaa. Kartano ostaa kanootteja varmaan ja perustaa Kotojärven melonta ja mutakylpykeskuksen. Uusia liikeideoita löytynee helposti. Lakimiehet riitelevät kauan siitä miten Golf Oy:n maat jaetaan osakkeiden kesken. 750 myytyä ja aktivoitua osaketta vastaan 430 18-reikäiselle kentälle suunnattua osaketta. Lisäksi 600 ”äänioikeutettua” osaketta – oikeuttavatko ne 18-reikäisen kentän maihin, vaikka ne on suunnattu rakentamattoman, suunnitellun 9-reikäisen kentän osakkeiden pelioikeuksiin. Yhtiöjärjestystä luetaan kuin piru raamattua! Keväällä toukokuun alkuun mennessä tämä ruletti ratkea ja näemme onko näistä vaihtoehdoista mikään oikea. Vaihtoehdon 1 voi valita vain Fredriksson, pelaajien edustajat tarjoavat sitä koko ajan. Vaihtoehtoon 2 ja 3 vaikuttavat pelaajat. Kuinka moni luopuu ja kuinka moni jää. Varmaan kukaan meistä maksavista pelaajista ei toivo jälkimmäisten vaihtoehtojen toteutumista. Tosiasia on kuitenkin, että nykyisen vallankäytön alle suuri osa meistä ei jää. Toivotaan, että järki voittaa!

    Mukana ollaan says:

    Tämä on vähintään kolmannen käden tietoa, mutta kun mitta on täysi porukalla niin asia ilmeisesti tullaan katsomaan loppuun saakka. Lakimiesten tarjoukset on jo pyydetty. Minäkin olen mukana talkoissa kun maksetaan kunnon lakimiehet/-naiset hoitamaan asia, vaikka ei minulla olekaan enää osaketta. Olen sitä mieltä että herra se on kartanonherrallakin, vaikka se pitää hakea lakituvan kautta. Olemme kovasti kuulolla kun asia etenee. Olen talkoissa mukana jo pelkästään siksi etten ole koskaan tavannut vastaavanlaista epärehellisyyttä.

    Shyster says:

    Jos ratkaisuun pääseminen BFn kanssa on mahdotonta, järkevin ratkaisu on myydä/hävittää osake. Kun riittävän moni näin tekee, kenttä menee 1-2 kaudessa konkurssiin. Jos Kotojärven henki vielä elää kaiken tämän jälkeen, uusi golfyhtiö voi ostaa kentän konkurssipesältä (ellei BF ennen konkurssia ole sumplinut kenttää lähipiirilleen) ja aloittaa puhtaalta pöydältä. Jatkuvat tutkintapyynnöt ja neuvottelut juristien välityksellä ei johda järkevällä aikataululla kuin rahan palamiseen.

    Kotojärveläinen says:

    Ry:n jäsenenä olen vuosittain vuokrannut pelioikeuden kauden alussa. Nyt sitä ei voi tehdä koska on varsin mahdollista, että kenttä tosiaan menee nurin kesken kauden. Maksettuja rahoja ei tietenkään siinä tilanteessa saa takaisin. Riskiä ei kannata ottaa. Konkurssi voi tosin olla edessä jo ennen lumien sulamista. Toukokuun puoliväliin mennessä Oy:n tulisi uskottavasti vakuuttaa, että kassavarat riittävät toiminnan pyörittämiseen syyskuuhun asti.

    Kotojärveläinen says:

    Ry:n jäsenenä olen vuosittain vuokrannut pelioikeuden kauden alussa. Nyt sitä ei voi tehdä koska on varsin mahdollista, että kenttä tosiaan menee nurin kesken kauden. Maksettuja rahoja ei tietenkään siinä tilanteessa saa takaisin. Riskiä ei kannata ottaa. Konkurssi voi tosin olla edessä jo ennen lumien sulamista. Toukokuun puoliväliin mennessä Oy:n tulisi uskottavasti vakuuttaa, että kassavarat riittävät toiminnan pyörittämiseen syyskuuhun asti.

    Petteri Kauppinen says:

    Viime ry:n vuosikokouksessa oli vastaehdokkaana Hannu Aarrelampi. Häntä äänestivät Fredkssonit ja muutama muu lähinnä heidän lähipiiristään, mutta ylivoimainen enemmistö kannatti Heleniusta. Arto on jo kauan sitten ilmoittanut, että hän kyllä luopuu puheenjohtajuudesta, jos jäsenet näkevät sen edesautavan tilanteen ratkaisemista. Pääosa jäsenistä kuitenkin edelleen luottaa häneen ja näkee ihan syystä hänen toimivan nimenomaan jäsenten etujen ajajana – pääosa jäsenistähän on myös Kotojärven osakkaita.

    huh huh says:

    Tässä on vähän niikuin Stalin-Ryti asetelma menneiltä ajoilta, jossa Ryti pantiin linnaan hetkeksi kun yritettiin tulla Stalinin kanssa toimeen. Ero on se, että pelaajien edustajat eivät ole hävinneet kamppailua. Se, että joku on tuonut esiin perin omalaatuiset tavat hoitaa OY:n asioita jäsenten etujen vastaisesti ei varmaankaan edellytä eroamista. Yritetään edelleen sopimusta kaikesta huolimatta. Kumpikaan osapuoli ei voita jatkamalla riitaa. On vain häviäjiä.

    tuli says:

    Nyt riitti porsastelu. Perinnällä uhkailu jatkuu vaan ja 14.2 lähtee taas Instrumille ystävälisesti lahjoituksia. ISO sika haluaa näköjään ostaa mysökin osakkeita pois (25.1 kotisivuille kirjattu ilmoitus). Mikä muu voi olla tarkoitus kun aljaa kenttä alas. Poistuneiden jälkeen ei vaan jää tarpeeksi maksajia, jotta homma pyörisi ensi kauden. Tai jos halutaan maksaa reilu tonni tollasesta kentästä niin paljon onnea vaan hyvän valinnan johdosta.

    viitenumerotko hukassa says:

    Balk laulaa Fredin lauluja, huijaaminen edelleen pääasia. Houkutellaan maksamaan ja pelotellaan perintätoimistolla. Ei näytä herra Fredi joukkoineen edelleenkään välittävän golfin ja pelaajien tulevaisuudesta. Ryöstö jatkuu kun ei minkäälaista liikettä neuvottelupöydän suuntaan ole. Taisi olla niin että herra halusi viikon kaksi aikaa ennen kuin neuvotellaan. Eipä kuulu mitään, feikkiä ja ajanpeluuta koko touhu, maksamalla siirrät taas rahaa herran taskuun. Suojautukaa ajoissa!!!!! Kanava on!!!!!

    huh...huh! says:

    Yli 10 vuotta osakkaana olleena protestini ydin ei todellakaan ole 80 euron lisämaksu viimevuodelle tai edes vastikkeenkorotus tälle vuodelle – vaan varojen ilmiselvä tuhlaaminen tiesminne. Kotojärvi Golfin yhtiökokouksissa on jo vuosien ajan ollut normiesityslistan lisämausteena maanostoa, -vaihtoa ja erilaista vuokrauskikkailua. Rahan menolle ja smuglaukselle ei vaan näy loppua. Unohtaa ei sovi Kultakorttien tilittämättä jättämistä, millekkähän momentille nekin kymppitonnit ovat päätyneet? Ongelmien ratkaisua ei edistä Oy:n hallitsijan tavattoman ylenkatsova ja nuiva suhtautuminen minkäänlaiseen yhteistyöhön! Kiitoksienkin aihetta löytyy: Aktiivit ry-toimijat, edellinen toiminnanjohtaja, caddiemasterit ja kentänhoidosta vastaavat – aivan upeeta työtä, vaativissa olosuhteissa – kiitos!

    löytisköhän vielä järkeä says:

    Löytyisköhän järki kartanon peiton alta….. Siellähän ratkaistaan suuria asioita!!!!! Joku on joskus sanonut että ”hulluus asuu miehis ja viisaus vanhoissa naisissa”

    vai niin says:

    On kuulemma taas herneitä nenussa

    Heippa says:

    Ei ole kotojärvellä tulevaisuutta ellette saa konnia kampitettua! Olen seurannut asioiden kehittymistä vierestä kun eläkkeellä oleva Äitini on tuskaillut ja stressannut huomattuaan tulleensa huijatuksi vuosien ajan. Lypsy loppui nyt kun mitta tuli täyteen ja järki voitti tunteen. Osakkeet hävitettiin ulkomaille. Äiti viihtyi kentällä ainakin 10 vuotta ja olisi jatkanut golfuransa loppuun mutta nyt kävi näin, seura ja kenttä vaihtuu. Venäjällä tämmöistä toimintaa harrastaa mafia ja Pornaisissa don Fredi. Toivotan voimia taisteluun rosvoja vastaan. Toivottavasti oikeus golffareita kohtaan toteutuu lopulta.

    Säännöt --aika tylyt pelaajille says:

    Perusjäsenen velvollisuus on maksaa, hän saa olla mukana kokousissa ja käyttää puheenvuoroja, mutta äänestää ei saa!!! Varsinaiset jäsenet, jotka hallitus hyväksyy ovat äänioikeutettuja.!!! Hallitus muodostuu Kotojärvi Golf Oy:n nykyisestä hallituksesta. BF ja ja kolme muuta. Miten osakkeenomistaja voi pelata kentällä, jos ei halua liittyä moisilla sännöillä toimivaan urheiluseuraan????

    HCP10 says:

    Tilanne Kotojärvellä on ollut pitkään tulehtunut mutta toive paremmasta tulevaisuudesta on kuitenkin ollut olemassa. Aktiivinen ry:n edunvalvontaryhmä on auttanut meitä tavallisia pelaajia tilanteen hahmottaisessa ja riittävästi tiedottanut asioiden tilan etenemisestä. Muutamat omat kontaktini suoraan toimivaan johtoon on automaatisesti käännetty hallitukselle ja sieltä on tullut epätäydellisiä vastauksia selviin kysymyksiin, joihin osakkeenomistajana olen ainakin mielestäni oikeutettu saamaan suoran vastauksen. Täytyy myös myöntää että jossakin vaiheessa ajatuksena oli näpäyttää perustajajäseniä ja hakea pienosakkaille oikeutta. Nyt oma tilanteeni on kuitenkin sikäli muuttunut että ainoa seikka, joka vaikuttaa tekemääni ratkaisuun on oma etuni ja golfharrastuksen jatkuminen miellyttävässä ja rehellisessä ympäristössä. Toisin sanoen olen unohtanut jo kokemani vääryydet ja ylihintaiset kausimaksuni ja tehnyt päätöksen siirtymisestä muualle pelaamaan. Se, kuka tulevan konkurssipesän aikanaan pääsee rahastamaan, on jatkossa yhdentekevää. Olkoon sitten vaikka perustajaosakas itse.

    Epätietoinen says:

    Aika erikoista on ollut seurata tilanteen kehitystä, koko ajan on ollut usko, että järki voittaa ja Kotojärvellä pelataan myös jatkossa, hyvällä vanhalla porukalla. Tällä hetkellä tilanne alkaa jo näyttää hyvin heikolta, perustajajäsen ei syystä tai toisesta suostu tulemaan vastaan ja pienosakkaat eivät ymmärrettävästi anna periksi enää tässä vaiheessa. Itse en halua, kuten en ole juurikaan missään vaiheessa halunnut ottaa kantaa siihen mitä on menneisyyessä tapahtunut, kiinnostukseni kohdistuu vin siihen pelataanko vai eikö Kotojärvellä tulevaisuudessa? Lähtökohtana pienosakkaat ajavat oikeaa asiaa, saada äänensä kuuluviin, viimeinen yhtiökokous oli suuren luokan farssi, jossa suuri kokonaisuus tuli hyvin esille. Suurin omistaja käyttää mielivaltaisesti osakkeitaan, joista ei ei tietenkään edes tulisi saada käyttää, omien päätöksiensä tueksi. Pienosakkaat yrittävät esittää omia näkemyksiään, joita ei edes kuunnella. Kuvitteleeko joku todella, että tämä malli voi toimia jatkossakaan? Uusi pelaajien yhdistys on taas oma sotkunsa, jossa kenttäyhtiön hallitus on ottanut vallan ja ilmiselvästi haluaa myös sen pitää. Tämä on myös täysin uusi ja absurdi ilmentymä sokeasta vallanhimosta, jossa ei ymmärreä sitä, että länsimaisessa valtiossa, ei tosin juuri missään muuallakaan, näin enää voida toimia. Jos ja kun itse maksaisin yhtiövastikkeeni, niin en missään nimessä liittyisi uuteen yhdistykseen, koska ajatusmaailmani ei hyväksy kyseistä toimintaa, toki ei minua varmaan sinne edes hyväksyttäisi, koska olen ollut ajoittain kriittinen toimintaa kohtaan. Kenttäyhtiön hallitus on koottu henkilöistä, jotka ovat pakosta tai jostain muusta syystä pääomistajan takana kaikissa asioissa, toimitusjohtaja taas on pakkoraossa, eikä pysty tai edes halua vaikuttaa asioihin. Tuleva kausi ehkä pystytään kentällä pelaamaan, jos siihen on nykyisellä hallituksella haluja, mutta syksyllä ovat rahat loppu. En usko hallituksella olevan kykyä sopeuttaa menoja tuloihin eikä edes välttämättä haluja siihen. Sitä en ymmärrä kuka voittaa tässä tapauksessa ja tulee olemaan mielenkiintoista seurata mahdollisessa konkurssissa, mikä tulee olemaan tj:n ja hallituksen vastuu, osakeyhtiölaki määrittelee selkeästi heidän vastuunsa ja toivon, että tässä tapauksessa tultaisiin katsomaan loppuun saakka, miten heidän toimensa kestävät oikeuden edessä. Mielestäni myöskään pääosakas ei voi voittaa mahdollisessa konkurssissa, sillä en näe hänellä olevan mahdollisuuksia saada konkurssipesää haltuunsa tai ainakin se tulisi tapahtumaan pitkien ja vaikeiden prosessien kautta. Mikä on siis hänen intressinsä nykyisessä tilanteessa? Onko se vain ylpeys, joka ei anna periksi? Näin ei voisi kuvitella olevan 2000-luvulla enää kellään. Onko se niin, ettei hän pysty myymään omistustaan, kuulostaa enemmän ehkä kuitenkin siltä. Se mitä on tarjottu ylittää omistusten arvon reilusti, joten rahasta se ei ole siis kiinni. Aika alkaa juosta loppuun, nyt on jo menetetty liikaa pelaajia, jotka eivät tule enää takaisin. Kausi alkaa kohta ja silloin on aivan liian myöhäistä. Suuri harmi tämä on mielestäni juuri kentällä vallinneen

    Puhut pelkkää asiaa says:

    Kyllä sitä on ihmetelty mikseivät tehdyt tarjoukset kelpaa Hinta on ollut aivan hitommoinen kun vertaa tässä lähiseudulla olevien kenttien osakkeiden todellisia toteutuneita muuntihintoja tarjoukseen. – Kotog reaaliarvo on 1-100 e. – Kenttä on lyhyt mutta kivan haastava ja vain 18 reikäinen – maksut ovat kenttään nähden hirveät 840e (esim SHG 2014 780e (730 50) – osakkailla ei vaikutusmahdollisuuksia mihinkään – kenttä sijaitseen huonon mutkaisen tien päässä. – potkittu ulos kultakorttiringistä vaikka kerättiin ylimääräinen 80 e vastike maksujen tilittämiseen Ei tämä todellakaan houkuttele olemaan jäsenenä. Ainut mikä on ikävää on menettää mukava ja rento aktiiviporukka, jonka keskuudessa on ollut aina hauskaa pelata ja kilpailla. Todennäköisesti tapaamme muilla kentillä 2014- kaudella.

    ex-koto says:

    Kuulin tuossa viikonloppuna huhun tästä Freddystä. Eikös hänet irtisanottu pankin hommista kun sieläkin koplasi asioita omaan pussiin. Tämä siis huhu ei faktaa eikä syytös.

    Miten niin says:

    900 000 markkaahan on noista kartanon maista ihan käypä hinta, Sekin vaan vähän ihmetyttää miten ihmeessä koko paketti päätyi valkovan pankin johtajalle? Eikö pitäisi olla jotenkin estynyt?

    Puumat says:

    Mistä Oy saa rahaa toiminnnan pyörittämiseen jos rehelliset osakkaat eivät maksa ja isokiho ei ole maksuvelvollinen ?

    MR says:

    hyvä kysymys. Ei liene vielä konkursissa. Jonkunmoinen osa osakkaista on maksanut vastikkeensa. Ja henkilökunta on karsittu minimiin. Pystynee siis jotenkuten toimimaan vielä hetken. Ja isokiho sanoi muutamille henkilöille, itseni mukaan lukien, panevansa tarvittaessa omaa rahaa likoon toiminnan pyörittämiseen. Ihmetyttää vaan, että mistä hän sitä rahaa taikoo, kun huhutaan, että hänellä ei itse asiassa ole varallisuutta eikä kai sitten suuremmin käteistäkään. Mutta mistäpä noista huhuista tietää.

    Nuutinen jarmo says:

    Partasutia ollaan jo hakemassa hukkaamiskieltoon,luojankiitos maailmassa on oikeutta. Tapasin aikanaan hänet kentällä ja huomasin heti että on erittäin vastenmielinen henkilö.