[11][17]
Kilpagolf

Mäkitalo Paltamon voittoon 17. reiän vaikeuksista huolimatta

Jaakko Mäkitalo kuittasi Paltamosta 2650 euron ykkospalkinnon. Kuva Juha Hakulinen.

Karina Kukkonen otti selkeän voiton naisten kilpailussa. Paltamon hyväkuntoinen kenttä keräsi pelaajien kehut.

Alastaro Golfin Jaakko Mäkitalo palasi viiden vuoden tauon jälkeen voittokantaan Audi Finnish PGA Golf Tourilla. Mäkitalo juhli Paltamo Openin voittoa yhteistuloksella -6 pelattuaan kierrostulokset 70–72–68. Eroa toiseksi sijoittuneeseen Messilä Golfin Jani Perttilään (74–70–67, -5) jäi yksi lyönti. Nordcenter Golf & Country Clubin Niklas Dahlgren (68–75–69, -4) otti kolmannen sijan.

Mäkitalo laittoi kilpailun jännäksi vielä toiseksi viimeisellä reiällä, jossa hänen avauksensa karkasi veteen.

”Se oli koko kilpailun ainoa huono avaus. Pakko myöntää, että siinä alkoi ehkä vähän vanhaa jännittämään, kun aloin laskea tilannetta. En osunut sitten edes wedgellä greeniin, ja siihen tuli turhaan se triplabogey. Bogeyn tai tuplan olisi ymmärtänyt, mutta ei triplaa”, Mäkitalo suomi itseään.

Mäkitalon edellä pelannut Perttilä oli lopettanut oman kierroksensa tulokseen -5, ja Mäkitalon piti tehdä viimeiselle par voiton varmistamiseksi.

”En tiennyt tilannetta ihan tarkalleen. Ajattelin, että Perttilä on varmaan aika lähellä. Vaikka 18:n avaus oli vähän heikko, pääsin silti hyvälle birdiepaikalle, joka ei kuitenkaan uponnut. Mutta par riitti onneksi voittoon”, Mäkitalo iloitsi.

Paltamo Open on vuosikaudet kuulunut Suomen golfkesän ykköskilpailuihin. Mäkitalo allekirjoittaa väitteen täysin.

”Olen aina tykännyt Paltamon tyylisistä kapeista kentistä. Ja onhan tämä makea kenttä, siitä ei pääse yli eikä ympäri!”

Kärkikolmikon takana neljättä sijaa jakoivat Peuramaa Golfin Veeti Mähönen, Suur-Helsingin Golfin Tuomas Salminen ja Nurmijärven Golfklubin Ossi Mikkola. Heidän yhteistuloksensa oli -3.

Karina Kukkonen lasketteli naisten kilpailun selkeään voittoon. Kuva Juha Hakulinen.

Naisten kilpailusta ei tullut samanlaista jännitysnäytelmää kuin miesten kilpailusta. Oulun Golfkerhon Karina Kukkonen pelasi voittoon yhteistuloksella par (73–71–72). Kukkosen ja toista sijaa jakaneiden Karelia Golfin Emilia Tukiaisen, Aura Golfin Daniella Barrettin ja Suur-Helsingin Golfin Anna Kuitusen väliin jäi viisi lyöntiä.

Kukkonen otti voitto-onnitteluja vastaan iloisin ilmein.

”Tosi hyvät tunnelmat on tällä hetkellä. Tuntuu, että nyt alkoi peli kulkea. Peli ei ole tässä keväällä ollut mitään kovinkaan timanttista, mutta nyt homma toimi”, Kukkonen nautiskeli.

”Hyvin löin tänään, ja minulla olisi ollut mahdollisuudet aika paljon parempaankin tulokseen. Tämä on aika lyhyt kenttä, ja vaikka löin paljon avauksia raudoilla, pääsin silti lyömään lähestymisiä wedgellä”, Kukkonen jatkoi.

Kukkosen kausi jatkuu ensi viikolla Messilä Golfissa, jossa pelataan naisten LETAS-kiertueen kilpailu.

Audi Finnish PGA Golf Tour jatkuu myös ensi viikolla, jolloin miehet kisailevat Peuramaa Golfissa. Siellä nähdään myös Jaakko Mäkitalo.

Lähde: Tiedote