16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Zach Johnson: Olympiagolf kuuluu korkeintaan amatööripelaajille

Kaksinkertaisen major-voittajan mielestä golf ei sovi olympialajiksi. Häntä myös suututtaa, miten Rion turnaus aiheutti muutoksia kilpailukalenteriin.

Olympiaperheen jäseneksi 112 vuoden tauon jälkeen palannut golf osoittautui sopivan mainiosti vastikään päättyneiden kesäkisojen ohjelmaan. Vaikka osa kisat sivuuttaneista maailmantähdistä jo kenties hieman harmittelee poisjääntiään Riosta, ei Zach Johnsonin mielestä golf edes kuuluisi olympialaisiin.

”En todellakaan katsonut Rion golflähetyksiä”, kaksinkertainen major-voittaja sanoi New York Post -lehdelle. ”Seurasin mieluummin sellaisia lajeja, joiden pitääkin olla olympialaisissa.”

”Katselen mieluummin uimareita, uimahyppääjiä tai yleisurheilijoita, jotka harjoittelevat neljä vuotta, ollakseen yhden viikon ajan parhaimmillaan. He ovat relevantteja urheilijoita tuon yhden viikon ajan. Golfin pelaajat ovat sitä vuorokauden ympäri vuoden jokaisena päivänä.”

”Itse en koe aiheelliseksi, että golf on olympialaji. Koripallon kanssa on sama asia. Se on koko ajan relevantti laji. Entä LeBron James ja Kevin Durant? He ovat samalla tavalla relevantteja kuin golfin pelaajat.”

Johnsonin mielestä vuonna 2020 Tokiossa pidettäviin olympialaisiin, ’jos laji siellä silloin on’, pitäisi lähettää amatööripelaajia, jotka kilpailisivat joukkueina.

Eniten Johnsonia harmittaa kuitenkin se, miten olympialaiset vaikuttivat tämän vuoden kilpailukalenteriin.

”Se millaisen mutkan olympiaturnaus aiheutti tyypilliseen ohjelmamme, suututtaa minua. Olen todella ärsyyntynyt, että major-turnausten aikatauluun jouduttiin puuttumaan Rion kisojen vuoksi.”

Georgian osavaltiossa asuva Johnson, 40, on saavuttanut kahden major-voiton (Masters -07 ja Open -15) lisäksi kymmenen muuta ykköstilaa PGA Tourilla.

Tänä viikonloppuna New Yorkissa FedEx Cupin ensimmäistä pudotuspeliturnausta pelaava Johnson on kisassa 36 reiän jälkeen sijalla 39. Maailmanlistalla sijalla 24 oleva iowalaissyntyinen pelaaja kamppailee lujasti viimeisistä suoraan valintaan oikeuttavista Ryder Cup -paikoista.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (4 kpl)