26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Willett sivuutti FedEx Cupin loppuhuipennuksen, Lowrylle kävi kalpaten

Masters-voittaja latautuu vanhan mantereen puolella Ryder Cupiin ja pelaa Euroopan kiertueen turnauksia. Taktikointi jätti puolestaan Shane Lowryn PGA Tourin pudotuspelien ulkopuolelle.

Huipulla on varaa valita. Tämä väittämä pitää paikkansa myös Danny Willettin kohdalla, joka mahdollisuuksistaan huolimatta päätti jättää tämänvuotiset PGA Tourin pudotuspelit kokonaan väliin.

Englantilainen liittyi Masters-voittonsa jälkeen PGA Tourin jäseneksi, mutta ei ole sittemmin pelannut Yhdysvalloissa kuin kaksi major-turnausta (U.S. Open ja PGA Championship) sekä Players Championshipin.

Willett sijoittui varsinaisen kauden jälkeen 75. FedEx Cupin pisteissä, kun 125 parasta pääsi mukaan New Yorkissa viime viikolla pelattuun ensimmäiseen playoff-turnaukseen.

Nyt pisteissä sijalla 86 oleva Willett on ainoa pelaaja, joka ei starttaa perjantaina käynnistyvään Deutsche Bank Championshipiin. Syykin on varsin pätevä; hän puolustaa tällä viikolla Sveitsissä pelattavan European Mastersin viimevuotista voittoaan.

Kun viikon päästä pelattavaan BMW Championshipiin otetaan vain 70 ensimmäistä FedEx Cupin pistelistalta, merkitsee se sitä, että Willettiä ei tulla näkemään pudotuspelien kahdessa viimeisessäkään turnauksessa.

Eurooppalaisista Shane Lowryn kävi hieman onnettomasti PGA Tourin playoffien kanssa. Irlantilainen yritti vakuuttaa Ryder Cup -kapteeni Darren Clarken viime viikolla Tanskan Aalborgissa käydyssä Made in Denmark -turnauksessa, mutta jäi ilman villiä korttia.

FedEx Cupin pisteissä sijalla 87 ollut Lowry olisi päässyt The Barclays -turnaukseen, mutta skipattuaan New Yorkin kisan hän putosi pistetilastossa 102. tilalle, ja jäi niukasti Bostonin kisan ulkopuolelle. Deutsche Bank Championshipiin otettiin 100 eniten FedEx Cupin pisteitä haalinutta pelaajaa.

Lowry ei osallistu tällä viikolla myöskään Sveitsin ET-turnaukseen.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje