26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Vuoden kaikki major-tittelit menneet vailla välinesopimusta oleville pelaajille

Patrick Reed ylistää vapauttaan valita sellaiset mailat kuin itse haluaa. Myös tarina, miten Brooks Koepka päätyi Mizunon rautojen käyttäjäksi, on mielenkiintoinen.  

Francesco Molinarilla, Brooks Koepkalla ja Patrick Reedillä on jotain muutakin yhteistä kuin se, että kukin heistä on voittanut tänä vuonna yhden major-turnauksen. Keksitkö? On totta, että koko kolmikko kuului aiemmin Niken välinetalliin, mutta yhdelläkään heistä ei ole tällä hetkellä voimassa olevaa mailasopimusta.

Kun Nike lähes kaksi vuotta sitten päätti lopettaa golfvälineiden valmistuksen, ilmaantui markkinoille runsaasti niin sanottuja vapaita agentteja. Sittemmin Tiger Woods, Rory McIlroy ja kumppanit ovat löytäneet uudet yhteistyökumppanit, mutta monen osalta tilanne on edelleen auki.

Molinari, Koepka ja Reed ovat jatkaneet kumppanuuttaan Niken kanssa tekstiilisopimusten muodossa, mutta heidän bägeistään löytyy sekalainen kirjo useamman brändin välineitä.

Tuore Open Championshipin voittaja pelasi Carnoustiessa tyystin TaylorMaden välineillä, lukuun ottamatta Bettinardin putteria, josta hänellä on brändin kanssa sopimus. Pallonaan hän käytti Titleistin Pro V1x -versiota.

Francesco Molinari iskee avauksensa TaylorMaden M4-draiverilla. Kuva: Getty Images

Koepkan setin kokoonpanossa on jo selvästi useamman merkin valmistamia tuotteita. TaylorMade M2 -draiverin ja puukolmosen ohella rautakalusto on pääsääntöisesto Mizunolta. Rautakolmonen on Niken vanhaa ”jäämistöä” ja wedget sekä putteri (Scotty Cameron) ja pallo ovat Titleistiltä.

Tarina, miten U.S. Openin kaksi kertaa peräkkäin voittanut Koepka päätyi Mizunon rautojen käyttäjäksi, on mielenkiintoinen. Kun Koepka oli vielä kolme vuotta sitten Titleistin tallissa, Mizuno osoitti kiinnostuksensa nousevaa tähteä kohtaan. Brändi kehitteli hiljalleen rautasettiä, joka oli räätälöity nimenomaan tämän nuoren tykittäjän pelityylille sopivaksi.

Ennen kuin Mizuno ehti tehdä ratkaisevaa liikettä, Koepka allekirjoitti sopimuksen Niken kanssa. Kun sitten Koepka jäi vapaille markkinoille, useat välinevalmistajat lähestyivät häntä omilla lippulaivatuotteillaan. Koepka tuli lopulta valinneeksi Mizunon raudat, tietämättä, että ne itse asiassa oli suunniteltu alun perin juuri hänelle.

Reed ehti jättää Niken huomattavasti aikaisemmin, ja vaihtoi Callawayn talliin viisi vuotta sitten. Viime kaudella Reed yhdisti pelilliset ongelmansa välineisiin, minkä vuoksi hän halusi eroon Callaway-sopimuksestaan.

Patrick Reed pyöräyttelee Titleistin ProV1-pallonsa reikään Odysseyn White Hot Pro -putterilla. Kuva: Getty Images

”Halusin kokeilla tänä vuonna jotain erilaista. Kun teet sopimuksen ison valmistajan kanssa, olet siinä tiukasti kiinni – joudut käyttämään samoja välineitä. On vaikea uskoa, että löytyy sellainen valmistaja, joka tekee 14 täydellistä mailaa ja täydellisen pallon jokaiselle pelaajalle”, Reed sanoi.

Masters-voittajan värikkäästä välinekokoonpanosta löytyy Pingin draiveri ja Niken lähes retro puukolmonen. Rauta-3 on Titleistin valmistama ja muut raudat ovat Artisan- ja Titleist Vokey -wedgejä lukuun ottamatta Callawayn tehtaalta, kuten myös Odyssey White Hot Pro -putteri. Reedin pallon kyljessä lukee Titleist Pro V1.

”Olen tyytyväinen, että voin ottaa 14 sellaista mailaa ja pallon peliin, jotka ovat itselleni parhaat mahdolliset.”

Niin ikään entinen Nike-pelaaja Tommy Fleetwood oli yksi Open Championshipin ennakkosuosikkeja, ja on sellainen epäilemättä jossain määrin myös kauden viimeisessä majorissa, PGA Championshipissä. Olisikin varsin poikkeuksellista, mikäli myös vuoden neljäs major-titteli menisi ilman ”välinediiliä” olevalle pelaajalle.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje