16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][10]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Tutkimus: Pelaajan kannattaisi katsoa kaltevissa puteissa linjaa, ei palloa

Kanadalaistutkijat testasivat puttaajia kolmella eri etäisyydellä.

Olet ehkä saattanut huomata, että maailmanlistan kakkonen Jordan Spieth katsoo lyhyissä puteissa poikkeuksellisesti pallon sijasta reikään. Kanadassa tehty tutkimus osoittaa, että mainitusta rutiinista voisi olla hyötyä pelaajalle kuin pelaajalle.

Joukko Nova Scotiassa sijaitsevassa St. Francis Xavier -yliopistossa työskenteleviä tutkijoita julkaisi aiemmin tänä vuonna International Journal of Golf Science -julkaisussa tutkimuksen, jonka mukaan pallonsa kaltevissa puteissa ”unohtavat” saavat aikaan parempaa menestystä viheriöllä.

Toisin sanoen tutkijoiden mielestä pelaajan pitäisi tässä tapauksessa katsoa siihen suuntaan mihin he haluavat pallonsa lähtevän (kohdelinjalle), ei palloa.

Tutkimuksessa käytettiin 28 pelaajaa, joilla oli vaikeuksia kaltevissa puteissa. Testipelaajat puttasivat kolmelta eri matkalta (1,8 metriä, 3 metriä ja 4,2 metriä) käyttäen molempia tapoja.

Niissä puteissa, joissa pelaajat katsoivat pallon sijasta puttilinjaa, upotuksia tuli keskimäärin kolme prosenttia enemmän.

”Tuollainen luku ei välttämättä kuulosta suurelta, mutta jos ajatellaan isossa kuvassa… jokaista kierrosta kohden säästyy yksi lyönti, ja se on varmasti merkityksellistä tuloksistaan kiinnostuneille pelaajille”, sanoi Neil MacInnis, yksi tutkimuksen laatijoista.

Mitä ilmeisimmin kokeilemisen arvoisia tekniikoita, sekä kanadalaistutkijoiden kaltevien että Spiethin lyhyiden puttien ”drillit”.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje