23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Tuplapotkut – voittoreseptin kadottanut supertähti vaihtoi jälleen valmentajaa ja caddieta

Kaksi vuotta maailmanlistan kärjessä olleen Lydia Kon mankelin läpi on kulkenut yhteensä 15 svingivalmentajaa tai bäginkantajaa.

Lydia Kon palkkalistoille tulevien ei kannata tuudittautua kovin pitkään palvelussuhteeseen. Asia kävi jälleen kerran ilmi, kun tämän vuosikymmenen kohutuin naisten golfin tähti laittoi valmentajansa ja caddiensa kilometritehtaalle vain noin vuoden kestäneen yhteistyön jälkeen.

Ted Oh korvaa Kon neljäntenä svingivalmentajana Gary Gilchristin, joka syrjäytti vuoden 2016 lopussa lajin tunnetuimpiin valmentajiin kuuluvan David Leadbetterin. Pelaajan asuessa vielä Uudessa-Seelannissa, hänen valmennuksestaan vastasi Guy Wilson.

Gilchrist kertoi nauttineensa työskentelystä Kon kanssa, mutta sanoi ällistyneensä muutoksen nopeudesta.

”Tätä voi verrata vähän avioliittoon. Toivot liiton kestävän pidempään kuin vuoden saadaksesi sen toimimaan”, ex-valmentaja sanoi.

Oh oli itsekin teinivuosinaan lupaava pelaaja, joka kilpaili Tiger Woodsin kanssa samoissa junioriturnauksissa. Hänen merkittävin saavutuksensa on pääsy karsintojen kautta U.S. Openiin 16-vuotiaana. Nykyään Oh toimii Los Angelesissa sijaitsevalla golfklubilla valmentajana.

Ko ja Oh ovat työskennelleet yhdessä tammikuusta lähtien Arizonassa viitenä päivänä viikossa keskittyen lyhyisiin rautoihin ja lähipeliin.

Minkäs teet, jos homma ei toimi. Silloin on vaihdettava väkeä, taitaa Lydia Ko tuumailla. Kuva: Getty Images

Peter Godfreyn paikan Kon caddiena ottaa Jonny Scott, joka on kantanut urallaan ainakin Laura Daviesin, Azahara Munozin ja viimeksi Karrie Webbin bägiä. Scott on Kon 11. caddie sitten vuoden 2013, jolloin hän ryhtyi ammattilaiseksi.

Ainoa mikä Kon, 20, vuodentakaisessa ”suursiivouksessa” ei vaihtunut on välinemerkki PXG.

Kon tempoilevat muutokset tiiminsä jäsenistössä kertoo hänen tyytymättömyydestään omiin peliotteisiin. Ko jäi viime vuonna ensimmäisen kerran ilman voittoa sen jälkeen, kun hän oli ilmestynyt 15-vuotiaana amatöörinä LPGA-kiertueen turnauksiin.

Edellisen kerran 1,5 vuotta sitten voittaneen pelaajan 85 viikon yhtäjaksoinen keikkuminen maailmanlistan kärjessä päättyi kesäkuussa. Kaikkiaan hän on ollut uransa aikana 104 viikkoa eli tasan kaksi vuotta listaykkösenä. Tällä mittapuulla hän on naisten rankingtilaston kaikkien aikojen kolmonen.

Ko on voittanut viiden vuoden aikana 18 kilpailua pääkiertueilla (LPGA/14 ja LET/4), joista kaksi on majoreita.

Torstaina kautensa Women’s Australian Openissa avaavan Kon tämänhetkinen listasijoitus on kymmenes. Hän on itse kertonut pelillisten ongelmiensa johtuvan itseluottamuksen puutteesta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje