23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Trumpin golfklubi määrättiin 5,3 miljoonan euron korvauksiin ex-jäsenilleen

Donald Trump on kova johtaja golfkentälläkin. Kuva: Getty Images.

Trumpin ostama klubi kohteli erohaluisia jäseniään oikeuden mukaan väärin, kun se eväsi heiltä oikeuden jatkaa pelejään klubilla.

Floridassa toimiva Yhdysvaltain liittovaltion tuomioistuin on tuominnut Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin omistaman National Jupiter Golf Clubin maksamaan klubin entisille jäsenille 5,3 miljoonan euron korvaukset.

Korvausoikeudenkäynti liittyy 65 jäsenen nostamaan oikeusjuttuun. Jäsenet olivat halunneet erota klubista 2012 sen jälkeen, kun Trump hankki sen omistukseensa Ritz-Carlton hotelliketjulta.

Klubin sääntöjen mukaan jäsenet olivat oikeutettuja pelaamaan niin pitkään, kunnes klubi on löytänyt heidän tilalleen uudet jäsenet. Uusi johto, Trumpi käskystä, kuitenkin ilmoitti, että moinen ei käy päinsä. Jäsenten pääsy klubille evättiin.

Tavoilleen ja tyylilleen uskollisesti Trump ilmoitti jäsenille, että mikäli he eivät pidä hänen menettelytavastaan, he voivat häipyä muualle.

”Te olette ulkona”, Trump ilmoitti jäsenille kirjeessä.

Jäsenet maksoivat pelikaudesta 1700 euroa. Lisäksi he olivat maksaneet pelioikeudestaan 32 000–195 000 euroa.

Trump väitti alkuun, ettei sääntöjä oltu muutettu, mutta myönsi myöhemmin oikeudenkäynnissä, että joitain jäseniä oli kielletty tulemasta klubille.

Oikeuden päätöksellä Trumpin on maksettava eronneille jäsenille heidän saatavansa takaisin, luonnollisesti korkojen kera. Oikeuden mukaan klubilla ei ollut oikeutta pidättää jäseniltä heidän pelioikeusmaksuaan.

”Kieltämällä kategorisesti jäsenten pääsyn klubille, koska he olivat irtisanoutumislistalla, vastaaja kumosi tai peruutti heidän jäsenyytensä. Sen olisi tullut maksaa takaisin jäsenten pelioikeusmaksu”, tuomari Kenneth Marra totesi päätöksessään.

Sen enempää Trump kuin klubin johtokaan ei ollut halukas kommentoimaan tuomiota, paitsi sanomalla olevansa eri mieltä. Se on kuitenkin tiettävästi päättänyt valittaa päätöksestä seuraavaan oikeusasteeseen.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje