Tommy Fleetwood sai kuin saikin turnauspalkkionsa  erikoisen maksuvirheen jälkeen. Kuva: Getty Images
Maailmalta |
9.8.2018

Tommy Fleetwoodin kuusinumeroinen Open-palkkio päätyi väärälle miehelle

Huippupelaajan täyskaima palautti rahat ja totesi ”olevansa taas köyhä”.

Ei ollut kenellekään suuri yllätys, että tähtigolfari Tommy Fleetwood kuului niiden pelaajien joukkoon, jotka kuittasivat heinäkuussa käydyssä Open Championshipissä sievoisen summan rahaa.

Jaettu 12. sija Carnoustiessa oikeutti 154 000 dollarin palkintosummaan, mutta tilitykseen liittyi pieni ongelma: rahat ohjautuivat väärälle Tommy Fleetwoodille.

Suoritus ilmestyi viime viikolla pelaajan Orlandossa asuvan ja pienempiä toureja kiertävän täyskaiman pankkitilille.

”Sain ensin tiedon summan saapumisesta, ja kun tarkistin tiliotteeni, huomasin maksajan olevan European PGA Tour. Ei vaadittu rakettitieteilijän ominaisuuksia, kun hoksasin, kenelle rahat oikeasti kuuluvat”, hän sanoi.

Golfkoulun Floridassa omistava Greg Thoner julkaisi Twitterissä kuvan ystävänsä tiliotteesta, missä ilmenee tilitetty summa maksajineen.

”Sanoin hänelle, että pidä ne rahat itselläsi”, Thorner letkautti.

Tämä ei kuitenkaan käynyt ”väärän” Tommy Fleetwoodin, 58, mielessä.

”En hetkeäkään suunnitellut pitäväni rahoja. Jos summa olisi ollut 1,84 miljoonaa dollaria, niin sitten luultavasti olisin kadonnut Kanadaan. Mutta leikki sikseen. Olen joka tapauksessa taas köyhä.”

Yhdysvaltalainen Fleetwood ehti jo olla aiheen tiimoilta Wells Fargo -pankkiin yhteydessä, kun European Tour lähestyi väärää maksun saajaa. Kiertue neuvoi häntä, miten rahat palautetaan takaisin organisaatiolle.

”Väärä” Fleetwood on pelannut 80-luvun lopulla yhden kilpailun Euroopan kiertueella, mutta sekaannuksen taustalla on mitä ilmeisimmin hänen hakemuksensa päästä mukaan erääseen European Senior Tourin kilpailuun.

Niin tai näin, European Tour pahoitteli tapahtunutta ja kutsui sitä ”toimistovirheeksi”.

Kysymykseen, mitä olisit tehnyt rahoilla, mikäli ne olisivat oikeasti kuuluneet sinulle, ”väärä” Fleetwood vastasi: ”Olisin luultavasti maksanut niillä tyttäreni yliopistomaksuja ja ostanut uuden auton. Loput olisin jättänyt tilille eläkepäiviä varten.”

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.