16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Tiger Woods pelaa vuoden avausturnauksensa jo tammikuussa

Edellisviikonloppuna 42 vuotta täyttänyt legenda on voittanut Torrey Pinesillä kahdeksan kertaa.

Tiger Woods valotti torstaina alkuvuoden turnaussuunnitelmiaan. Hän totesi tiedotteessaan kilpailevansa seuraavan kerran Kaliforniassa, Torrey Pines -kentällä, joka isännöi tammikuun viimeisellä viikolla PGA Tourin ohjelmassa olevaa Farmers Insurance Openia.

Samalla haihtuivat spekulaatiot Woodsin mahdollisesta osallistumisesta Euroopan kiertueen Dubai Desert Classiciin. Hän oli mukana kyseisessä kilpailussa vuosi sitten, mutta joutui jättämään selkäkramppien vuoksi leikin sikseen ennen toista kierrosta. Woods jäi tuolloin lopulta joulukuulle saakka kestäneelle sairauslomalle.

Dubai Desert Classic ja Farmers Insurance Open pelataan tänä vuonna samanaikaisesti.

Tiger palasi 10 kuukauden tauon jälkeen tositoimiin Hero World Challenge -kutsukilpailussa, ja sijoittui odotettua paremmin yhdeksänneksi. Mukana oli 18 pelaajaa maailman terävimmältä huipulta.

Torrey Pinesin turnaukseen on osallistumassa vahva pelaajakaarti, sillä paikalle odotetaan muun muassa Dustin Johnsonia, Jon Rahmia, Rickie Fowleria, Hideki Matsuyamaa, Justin Rosea, Phil Mickelsonia ja Jason Daytä.

Woodsin vuoden 2018 toinen startti tapahtuu pari viikkoa myöhemmin Kalifornian Rivieralla pelattavassa Genesis Openissa, jonka yhteistyökumppaneihin hänen oma säätiönsä kuuluu. Pelaaja osallistuu mainittuun kilpailuun ensimmäisen kerran sitten 2006.

Tiger ei ole koskaan onnistunut voittamaan Rivieralla. Torrey Pinesillä hän on koonnut kahdeksan ykköstilaa, mukaan lukien vuoden 2008 U.S. Open, jolloin hän saavutti viimeisimmän major-tittelinsä.

”En ole pelannut turnausta Rivieralla pitkään aikaan. On hienoa palata kilpailuun, johon osallistuin aikoinaan amatöörinä ja juniorina ja sittemmin turnausisäntänä. Kenttä on yksi kilpagolfin historian merkittävimpiä areenoita, pelaaminen siellä on yhdenlainen toiveiden täyttymys.”

Vielä viikko sitten Woods kertoi julkisuudessa, ettei hänellä ole toistaiseksi aavistusta, missä ja milloin hän pelaa kauden 2017–2018 ensimmäisen kilpailunsa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje