23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Tiger Woods ja Phil Mickelson kohtaavat näytösottelussa – matsin voittaja kuittaa 10 miljoonaa taalaa

Parivaljakko etsii kuumeisesti sopivaa ajankohtaa todennäköisesti Las Vegasissa pelattavalle ottelulle.

Tiger Woods ja Phil Mickelson suunnittelevat näytösluontoista reikäpeliottelua, jonka voittaja saa golf.com-sivuston mukaan kymmenen miljoonaa dollarin palkinnon.

Sivustolla kerrottiin, että ottelu oli alun perin tarkoitus käydä jo 3. päivänä heinäkuuta, mutta aikataulua ei saatu eri tahojen kanssa lyötyä lukkoon. Kaksikko koettaa löytää parhaillaan uutta aikaa kamppailulle.

”Luotuamme hyvät välit toisiimme, olemme alkaneet miettiä tämän ottelun kaltaisia asioita, joita kumpikaan ei voisi yksin toteuttaa. Yhdessä yritämme kehitellä jotain ainutlaatuista”, Mickelson sanoi.

”Tuo on naurettavan suuri summa. Riippumatta omaisuudestamme, tällainen rahamäärä vie meidät molemmat mukavuusalueemme ulkopuolelle.”

Golf.com kuvaa tapahtumaa ”kuin luotu televisioon -otteluksi”. Lähetysoikeudet jaettaisiin luonnollisesti isoille tv-yhtiöille, ja yritysmaailman kiinnostavuus matsia kohtaan on epäilemättä valtava.

Tapahtumapaikaksi on mitä ilmeisimmin muodostumassa Las Vegas, ja molemmat pelaajat ovat suostuneet kytkemään mikrofonin paitaansa ottelun ajaksi.

”Katsojat tulevat kuulemaan paljon sellaisia kommentteja, joita tavallisessa tv-lähetyksessä ei voi kuulla”, Mickelson mainitsi.

Tulossa muitakin otteluita?

Matsin kisakentäksi on uumoiltu Tom Fazion suunnittelemaa Shadow Creekiä. Ennakoitu on myös, että kilpakumppanusten keskinäinen kohtaaminen ei jäisi ainoaksi. Mahdollisena pidetään, että he ottaisivat jossain vaiheessa mittaa esimerkiksi Euroopan kahdesta parhaasta pelaajasta.

Tavoitteena on luonnollisesti kytkeä ottelun/otteluiden oheen mahdollisimman monta sponsorisopimusta, Woodsin ja Mickelsonin ottaessa tapahtumakokonaisuuden liiketaloudellisesti siipiensä suojiin.

Woods ja Mickelson – ensin mainittu etunenässä – dominoivat huippugolfia viime ja toissa vuosikymmenellä. Matkan varrella Woods on voittanut hurjat 14 major-kilpailua ja Mickelsonkin viisi. Tigerin edellisestä major-tittelistä on vierähtänyt kymmenen vuotta ja ”Leftyn” viimeisin major-voitto on vuodelta 2013.

Tähtien välit olivat kiivaimman menestyskauden aikoihin niin huonot, etteivät he edes puhuneet toisilleen. Woodsin viimeisimmän paluun jälkeen heidän tuttavuutensa on muuttunut lähinnä ystävyydeksi.

Tiger on maailmanlistalla parhaillaan 67:ntenä, ja Mickelson löytyy sijalta 20.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje