Skottiveteraani pelasi marraskuussa suurta ihailua herättävän kierroksen. Hänen taidollaan oman iän alittamisen voisi kuvitella olevan kerta toisensa jälkeen jopa helppoa.
Maailmalta |
5.1.2018

Teräsvaari vauhdissa – alitti laatukierroksella ikänsä 16 lyönnillä!

Ernie Gibson vietti ikimuistoisen syntymäpäivän kotikentällään Skotlannissa.

Yksi golfin ihailtavimmista suorituksista on pelata 18 reiän tasoitukseton kierros alle oman ikänsä. Tämä temppu ei juurikaan ole mahdollista alle kuusikymppisille, ja on yleisimmillään – jos näin voidaan sanoa – 70 vuoden iän tuntumassa.

Skotlantilainen Ernie Gibson pääsi loppuvuodesta (toimituksen olettamus on, että kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta) alle ikänsä pelanneiden jaloon joukkoon, mutta millä tavalla.

Hän löi kotikentällään Dumfries and County Golf Clubilla upean tuloksen, 73, alittaen ikänsä peräti 16 lyönnillä. Tapahtuneen tekee vielä hohdokkaammaksi se, että Gibson vietti tuolloin marraskuun 30:ntena 89-vuotissyntymäpäiväänsä.

Uskomatonta saavutusta ei liiemmin himmennä sekään, että normaalisti 5400 metrin pituista puistokenttää pelattiin talvisäännön vuoksi jonkin verran lyhyempänä. Kentän par on tavallisesti 69, mainittuna päivänä se oli 66.

Tasoituksella 23 pelanneen Gibsonin nettotuloksesta muodostui niin ikään hurja, 50.

”Se tuntui epätodelliselta. Jostain kumman syystä en ollut kierroksella yhtään hermostunut, enemmänkin huvittunut siitä mitä tapahtuu ja pelikavereitteni kommenteista”, Gibson sanoi englantilaiselle Golf Monthly -lehdelle.

/
Hänellä oli myös erityinen taktiikka, sillä ruohon pinta oli pelipäivänä kylmän ilman aiheuttamana hieman jäässä.

”Jäinen pinta sen verran kova, että päätin olla chippaamatta palloa viheriölle – tiesin, että pallo tulisi karkaamaan helposti liian pitkälle. Siksi käytin putteria viheriön ulkopuolella, toisinaan parinkymmenen metrin päästäkin.”

”Aika harvoin jätin lyönnin lyhyeksi. Esimerkiksi 17. reiällä (par 4) draivi ja puuseiska vei pallon 15 metrin etäisyydelle reiästä, mutta kuitenkin viheriön ulkopuolelle. Pallo pomppi putatessa miten sattui, mutta upposi silti reikään, ja tein birdien.”

Gibsonin tasoitus on ollut parhaimmillaan neljä, ja huippukierros tuli vain hieman toista vuotta hänen saamansa halvauskohtauksen jälkeen.

”Halvaus heikensi voimia, koordinaatiokykyä ja liikkuvuutta, mutta ei niin paljon, että se estäisi minua lyömästä tuota pikkuruista palloa ympäri kentän.”

Oletko Sinä mahdollisesti ollut todistamassa alle ikänsä pelanneen golfarin kierrosta, tai tunnetko sellaisen/sellaisia pelaajia, jotka ovat siihen yltäneet?

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.