26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Takuuvarma rahapotti ei houkuttele PGA Tourin McGirtiä Kiinaan

Memorialin sankari William McGirt jättää yllättäen Shanghain turnauksen väliin kahdesta syystä. Maailman suurin golfkauppaketju Golfsmith sai uuden omistajan konkurssihuutokaupassa. Ian Woosnam, Davis Love III ja Lorena Ochoa vastaanottavat ensi vuonna hienon tunnustuksen.

World Golf Championship -sarjan kilpailut kuuluvat majoreiden ohella niiden turnausten joukkoon, joita huippupelaajat eivät tyypillisesti halua mistään hinnasta sivuuttaa. William McGirt kuitenkin ilmoitti osallistuvansa mieluummin samanaikaisesti PGA Tourilla pelattavan koitoksen pro-am-kilpailuun.

Maailmanlistalla sijalla 42 oleva McGirt ei voi silti osallistua Sanderson Farms Championshipiin, koska PGA Tourin säännöt kieltävät ns. World Tourin kisaan paikan saaneiden pelaavan samanaikaisesti toisessa kiertueen alaisessa turnauksessa.

Kesäkuussa Jack Nicklausin maineikkaan nimikkoturnauksen, Memorial Tournamentin, voittaneen McGirtin ratkaisu on herättänyt Yhdysvalloissa hämmästystä. Kuittasihan Shanghain kisassa viimeiseksi jäänyt pelaaja viime vuonna jumbosijastaan yli 40 000 dollaria.

Shanghai liian kaukana

Toisin kuin pääkiertueiden turnauksissa ja majoreissa, WGC-sarjan kisoissa  ei ole lainkaan karsintaa. Kaikki World Tourin turnauksiin valikoituneet kilpailijat pelaavat 72 reikää, ja saavat rahapalkinnon.

”Tässä on kyse kahdesta asiasta. Ensinnäkin minua ei kiinnostaa lentää puolta maapalloa Kiinaan saakka pelatakseni golfkilpailussa. Toiseksi, haluan tukea itselleni tärkeää turnausta”, McGirt sanoi viitaten Missisippissä pelattavaan pro-amiin.

McGirt sijoittui Sanderson Farms Championshipissä toiseksi viime vuonna, ja on osallistunut siihen joka kerta viiden viimeisen vuoden aikana. Hänelle oli nyt ensimmäisen kerran tarjolla paikka Shanghain WGC-sarjan turnaukseen.

Golfsmith Dick’s Sporting Goodsin omistukseen

Golfsmithin tarina jatkuu Dick's Sporting Goodsin suojissa. Kuva: Getty Images

Golfsmithin tarina jatkuu Dick’s Sporting Goodsin suojissa. Kuva: Getty Images

Urheilukauppaketju Dick’s Sporting Goods on voittanut konkurssihuutokaupassa Golfsmthin Yhdysvaltain sisäiset liiketoiminnot.

Kaupan hinnaksi kerrottiin 70 miljoonaa dollaria. Se merkitsee sitä, että DSG saa haltuunsa Golfsmithin vähintään 30 myymälän ketjun, joissa työskentelee noin 500 henkilöä.

Oikeusviranomaisen vahvistusta kaupan lainvoimaisuudelle odotellaan lähiaikoina.

Maailman suurimman golftuotteiden jälleenmyyjän titteliä kantavalla Golfsmithillä oli syyskuussa 109 myymälää Yhdysvalloissa. Näistä useita on lakkautettu konkurssi-ilmoituksen jälkeen.

Golfsmith on perustettu vuonna 1967. Sen pääkonttori sijaitsee Austinissa, Texasissa.

Woosnam, Love III ja Ochoa golfin kuuluisuuksien galleriaan

<a href=Ian Woosnam saa ensi syksynä ansaitsemansa paikan World Golf Hall of Fameen. Kuva: Getty Images" width="630" height="402" />

Ian Woosnam saa ensi syksynä ansaitsemansa paikan World Golf Hall of Fameen. Kuva: Getty Images

Ian Woosnam, Davis Love III ja Lorena Ochoa ovat saaneet kutsun World Golf Hall of Fameen. Varsinaiset juhlallisuudet ja nimitystilaisuus pidetään ensi vuoden syyskuussa New Yorkissa.

Ehdotukset uusista nimityksistä teki 16 henkilön valintaraati, johon kuuluvat muun muassa Jack Nicklaus, Nancy Lopez, Gary Player ja Annika Sörenstam.

Entisen maailmanlistan ykkösen Woosnamin kirkkain saavutus on Masters Tournamentin voitto vuodelta 1991. Walesilaisella on koossa yhteensä 29 ykköstilaa Euroopan kiertueella. Hän johdatti myös kapteenin roolissa Euroopan joukkueen ylivoimaiseen voittoon USA:sta kymmenen vuotta sitten Irlannissa pelatussa Ryder Cupissa.

Lovella on niin ikään plakkarissaan yksi (PGA Championship) major-titteli. 20 kisaa PGA Tourilla voittanut yhdysvaltalainen toimi kotijoukkueen kapteenina, kun USA kaatoi monen vuoden tauon jälkeen Euroopan syys-lokakuun vaihteessa käydyssä haasteottelussa.

Ochoa ehti saavuttaa kaksi majoria ja 25 muuta LPGA Tourin kilpailua, ennen kuin lopetti ammattilaisuransa vuonna 2010. Hän oli tuolloin 28-vuotias.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje