26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Suzann Pettersenin pelaamattomuus selvisi – odottaa esikoistaan

Norjalaispelaajan managerin mielestä raskaus ajoittui nappiin Tokion olympialaisia ajatellen.

Jos olet ihmetellyt, miksi pohjoismaiden kirkkaimpiin golftähtiin kuuluvaa Suzann Petterseniä ei ole näkynyt vuoden 2018 puolella pelatuissa turnauksissa, on syy täysin inhimillinen.

Pettersen ja hänen puolisonsa, entinen alppihiihtäjä Christian Ringvold, odottavat ensimmäistä lastaan, jonka on laskettu syntyvän tänä syksynä.

Pettersenin manageri Lars Gilleberg kertoi, että pelaajan kilpailukalenteri pysyy toistaiseksi avoimena, koska lääkäri on rajoittanut hänen lentomatkustamistaan.

”Ajoitus perheenlisäykselle on täydellinen vuoden 2020 olympialaisia ajatellen”, Gilleberg jatkoi.

Pettersen, 36,  ja samanikäinen Ringvold, avioituivat viime vuoden tammikuussa Holmenkollenin kirkossa. Pariskunta on pitänyt yhtä vuodesta 2014 lähtien.

Suzann Pettersen ja Christian Ringvold, Mission Hillsin LPGA-turnauksen avajaisseremonioissa lokakuussa 2014. Kuva: Getty Images

Oslolaistaustainen pelaaja on voittanut urallaan 21 pääkiertuetason kilpailua, joista suurin osa on tullut LPGA Tourilta. Major-titteleitä hänellä on kaksi, vuodelta 2007 (Women’s PGA Championship) ja 2013 (Evian Championship).

Maailmanlistalla parhaimmillaan kakkosena olleen Pettersenin otteet eivät ole olleet viime vuosina parhaiden kausien tasolla. Edellinen ykköstila on peräisin kesäkuussa 2015 pelatusta Manulife LPGA Classic -kilpailusta.

Petterseniä arvosteltiin syksyllä 2015 epäurheilijamaisesta käytöksestä, kun hän ei antanut Solheim Cupin matsissa vastustajalleen lyhyttä puttia, jälkimmäisen ehdittyä noukkimaan pallonsa reiän vierestä.

Eurooppa johti tässä vaiheessa haasteottelun kokonaistilannetta selvästi, mutta mainittu episodi sisuunnutti USA:n joukkueen lähes epätoivoisesta asemasta Cupin voittoon.

Pettersen liittyi naisten Yhdysvaltain kiertueelle vuonna 2003. Hänet on tällä hetkellä rankattu maailmanlistalla sijalle 36.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje