23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Steve Williamsin ja Adam Scottin tiet erkanevat

Maailman tunnetuin caddie suunnittelee Scottin lyöntejä vielä kahdessa turnauksessa.

Adam Scottin ja Steve Williamsin pian seitsemän vuotta kestänyt yhteistyö on käymässä kohti loppuaan. Williams toimii tällä viikolla ensimmäisen kerran caddiena naisten kiertueella, kun hän heittää Daniella Kangin bägin hihnan olalleen New Zealand Women’s Openissa.

”En työskentele enää Adamille vuonna 2018. Hän pestaa itselleen kokopäivätoimisen caddien. Adam on jakanut työt kahden caddien kesken viimeiset kaksi kautta, mutta hän haluaa palata ensi kaudeksi yhden caddien systeemiin”, Williams sanoi.

Williams siirtyi Scottin palkkalistoille vuonna 2011. Uusiseelantilainen ehti jäädä vuonna 2015 hetkeksi eläkkeelle, mutta palasi hieman tuonnempana Scottin osa-aikaiseksi caddieksi. Williams on sittemmin toiminut entisen maailmanykkösen bäginkantajana isoimmissa turnauksissa, muuten caddie-vastuu on ollut David Clarkilla.

Clark hoiti poikkeuksellisesti Scottin caddien tehtäviä kauden viimeisessä majorissa, PGA Championshipissä. Kyseessä oli ensimmäinen kerta sitten vuoden 2015 Masters Tournamentin, kun Williamsilta jäi major-turnaus väliin.

Scott muutti tänä vuonna kalenteriaan pelaamalla kilpailun jokaista major-turnausta edeltävällä viikolla mukauttaakseen Williamsin paremmin ilmanalaan.

Paljon pettymyksiä sisältänyt kausi päättyi Dell Technologies Championshipiin (toinen playoff-turnaus), ja Scott on valahtanut maailmanlistalla sijalle 22. Players Championshipin kuudes sija on australialaisen paras saavutus vuoden 16 pelaamassaan kilpailussa.

Clarkin odotetaan toimivan Scottin caddiena tämän viikon torstaina käynnistyvässä Presidents Cupissa. Vuoden 2013 Mastersin voittaja on viidenneksi korkeimmalle rankattu pelaaja Nick Pricen kipparoimassa kansainvälisessä joukkueessa.

Steve Williams loi maineensa maailman tunnetuimpana caddiena Tiger Woodsin palveluksessa. Hän oli todistamassa yhtä vaille jokaista Tigerin voittamaa major-turnausta, ja auttoi myös Scottia maailmanlistan kärkeen neljä vuotta sitten.

Williams toimii Scottin caddiena vielä kahdessa lokakuussa pelattavassa kilpailussa, PGA Tourin ohjelmaan kuuluvassa Korean kilpailussa (CJ Cup) sekä Kiinassa pelattavassa WGC-HSBC Champions -turnauksessa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje