Pallo saa Dwayne Johnsonin raameilla kyytiä, mutta onko väitetyn draivin mitassa hieman show-miehen lisää? Kuva: Getty Images
Maailmalta |
29.3.2017

Show-painija ”Rock” Johnson draivasi 448 metriä – John Daly vahvasti epäileväinen

Kymmenen vuotta PGA Tourin draivipituustilastoa hallinnut Daly torppasi julkkiksen jättisivalluksen. Guinnessin kirjan 43 vuotta vanhaa ennätysdraivia on kaikkine faktoineen vaikea pukea sanoiksi.

Golfpallon lyöminen pitkälle on aina herättänyt kunnioitusta. 300 metriä on yleisen määritelmän mukaan haamuraja, jonka rikkominen ei tuota ammattilaiskiertueiden bighittereille suotuisissa olosuhteissa isoja ongelmia, mutta Dwayne ”Rock” Johnsonin hiljattain 488 metrin päähän iskemä lyönti saa pituuslyöntikisojen tykittäjätkin hämilleen.

Callawayn Epic-draiverilla hirmulyöntinsä piiskannut lähes kaksimetrinen ja noin 120 kiloa painava lihaskimppu oli syystäkin tyytyväinen kanuunaansa.

”Maailman pisin (golfturnauksessa lyöty) draivi on 515 jaardia vuodelta 1974. Löin itse mittamiesten mukaan 490 jaardia. En osannut matematiikkaa lapsena, mutta sanoisin, että lyöntini mitta pitää aika hyvin paikkansa. Yhtenä kauniina päivänä rikon vielä tuon ennätyksen”, Johnson esitteli viime viikolla Instagramissa aikaansaannostaan.

Johnson, 44, pelasi aikoinaan amerikkalaista jalkapalloa ammatikseen, mutta joutui jättämään lajin lukuisten loukkaantumisten vuoksi. Hän ryhtyi sittemmin show-painijaksi, jonka parissa ansaitsi omaisuuden.

”Rock” on tehnyt myös lukuisia elokuva- ja tv-rooleja. Parhaillaan Johnson on Ballers-nimisen komediasarjan uuden tuotantokauden filmauksissa. Aiemman kauden jaksoja on voinut katsella Suomessa HBO Nordic -kanavalla. Sarjassa seurataan entisiä ja nykysiä jenkkifutaajia aurinkoisessa Miamissa.

Daly: ”En usko, jos en näe omin silmin”

John Daly on vieläkin melkoinen pallon litistäjä, vaikka kuuluu jo Champions-kiertueen kalustoon. Kuva: Getty Images

Mikäli suhtaudut Johnsonin 448-metriseen hevosenpotkuun epäilevästi, et ole ainoa. John Dalyn viittasi Golfweekin artikkelissa kintaalla viihdetaiteilijan hurjan draivin pituudelle. ”Big Johnin” luulisi tietävän mistä puhuu, sillä hän oli PGA Tourin draivikuningas 90-luvun alusta lähtien kymmenen vuotta putkeen.

Kaksinkertainen major-voittaja totesi, että Johnsonin 448-metrinen draivi on ”vahvasti epätodennäköinen”, ja että hän uskoisi ”Rockilta” tuollaisen pituuden ”vain jos olisi sitä henkilökohtaisesti todistamassa”.

Varsin uskomattoman tuntuinen on myös Guinnessin kirjassa oleva ja Johnsoninkin mainitsema kaikkien aikojen pisin kilpailuissa lyöty draivi. Tästä 515 jaardin eli 471 metrin päähän päätyneestä avauksesta vastasi Mike Austin (1910–2005).

Asian tekee vielä yllättävämmäksi se, että ennätys tehtiin vuonna 1974, jolloin Austin oli 64-vuotias. Kyseessä oli U.S. Senior Openin karsintakilpailu, ja mailanaan hän käytti persimmon-puusta valmistettua draiveria, jossa oli 43,5-tuumainen teräsvarsi.

Ottaen huomioon, miten paljon välineet ja pallot ovat kehittyneet 43 vuodessa, voidaan käytännössä eläkeläisen iässä ennätyshetkellä olleen Austinin draivia pitää golfin historian kenties käsittämättömimpänä lyöntinä.

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Tilaa Golfpisteen maanantaisin ja perjantaisin lähetettävä uutiskirje, niin pysyt ajan tasalla golfalan ilmiöistä ja uutisista! Tilaa kirje syöttämällä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään.

Kommentit

Kansaan menee tämänkaltaiset jutut, mutta vähänkään pelannut tietää että iso koko ja voima ei yksin ratkaise, eikä eniten vaikuta, draivin mittaan. En usko Rockin tulosta ellen näe suoritusta jostain. Tai sitten löi myötätuuleen asfalttikentälle.

Oma kommentti