23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Royal Troon toivotti naiset tervetulleiksi joukkoonsa

Klubi varmisti ratkaisun myötä pysymisensä Open-kenttien kierrossa myös tulevaisuudessa.

Royal Troon Golf Clubin jäsenet hyväksyivät perjantaina pidetyssä äänestyksessään naisten mahdollisuuden liittyä klubinsa jäseniksi. Äänestys järjestettiin vain vajaata kahta viikkoa ennen kentällä pelattavaa Open Championship -turnausta.

”Meille on sanottu useita kertoja, että kuuluisalta golfklubilta odotetaan modernin maailman edellyttämiä ratkaisuja. Olen iloinen Royal Troonin jäsenten päätöksestä toivottaa naiset tervetulleiksi hienoon klubiimme. Se on oikea päätös myös tulevia harrastajasukupolvia ajatellen”, Royal Troonin kapteeni Martin Cheyne sanoi.

Myös R&A:n edustaja oli hyvillään Troonin ratkaisusta.

”Huomiomme on tällä hetkellä vahvasti pian pelattavassa 145. Openissa, mutta nyt voimme odottaa Royal Troonin isännöivän tulevaisuudessa monta hienoa Championshipiä.”

Royal Troon halusi jouduttaa ratkaisua naisten jäsenyyden hyväksymiseksi, kun Muirfield oli toukokuussa pidetyssä omassa äänestyksessään torjunut naisten liittymismahdollisuuden klubiinsa. Samalla R&A ilmoitti vetävänsä Muirfieldin pois niin sanotussa Open-kierrossa olevien kenttien joukosta.

Muirfield on saanut ratkaisustaan voimakasta kritiikkiä, ja se aikookin tiettävästi järjestää uuden äänestyksen aiheesta vielä tämän vuoden puolella.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje