23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Rory McIlroy antoi pitkäaikaiselle caddielleen potkut

Lähteen mukaan maailmanlistan nelosella olisi uusi caddie jo ensi viikonlopun huipputurnauksessa.

Rory McIlroyn jokaista neljää major-voittoa todistanut J.P. Fitzgerald on vapautettu tehtävistään. Reutersin uutisen mukaan tieto asiasta on saatu pelaajaa lähellä olevasta lähteestä.

McIlroylla on saman lähteen mukaan tällä viikolla pelattavassa WGC-Bridgestone Invitational -kilpailussa uusi caddie. Tätä ei ole kuitenkaan vahvistettu pohjoisirlantilaisen leiristä.

Fitzgerald aloitti McIlroyn caddiena pian sen jälkeen, kun jälkimmäinen ryhtyi ammattilaiseksi vuonna 2008. McIlroy ylisti bägin kantaajaansa ”kurssinsa kääntämisestä” vielä toissa viikon Open Championshipissä, jossa hän nousi karsiutumisuhan partaalta neljännelle tilalle.

Caddie puhui pelaajalle suoraan perjantain kierroksella saadakseen tämän otteisiin ryhtiä.

”J.P. muistutti minua kuka olen”, sanoi McIlroy, joka pelasi takaysin neljä alle 71 lyönnin kierroksellaan. Hän sanoi, että ’olet Rory McIlroy, mitä sinä touhuat? Mitä ….ttiä sinä touhuat?’”

Mikäli Fitzegerald todellakin on erotettu, kyseessä on pienen ajan sisällä jo toinen tähtipelaaja, joka lopettaa yhteistyön caddiensa kanssa. Kesäkuussa Phil Mickelsonin ja Jim ”Bones” Mackayn yli kaksi vuosikymmentä kestänyt yhteistyö tuli päätökseen.

NBC/Golf Channel pestasi lähes samantien Mackayn tv-tiimiinsä, ja debyytti oli Open Championshipissä.

Kun McIlroy menetti selvän johtonsa vuoden 2011 Mastersissa, häntä painostettiin joltain suunnalta erottamaan Fitzgerald.

”Kun vietät kahdeksan tuntia päivässä jonkun kanssa, tulee väkisinkin hetkiä, jolloin haluat olla omissa oloissasi”, McIlroy sanoi kuusi vuotta sitten, ”mutta en todellakaan ole koskaan nähnyt mitään aihetta vaihtaa J.P.:tä toiseen caddieen.”

McIlroyn mahdollista uutta caddieta voi vain arvailla. Vääjäämättä mieleen nousee Mickelsonilta vapautunut Jim Mackay, jota saattaisi McIlroyn palkkalistoilla toimiminen hyvinkin kiinnostaa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

    ShoulderTurn says:

    Vaikkakin Phil & Bones lopettivat yhteistyön, ei samankaltaisuuksia potkujen saamiseen mielestäni ole. Bones pystyy vielä tekemään 20v lisää uraa huippugolfarin rinnalla tai kommentaattorina, ja Philillä on kuitenkin mittarissa jo 47v, ja kaikesta päätellen P&B lopettivat yksissä tuumin.

    Sen sijaan hyvin mielenkiintoinen yhteys voisi olla tuo Bonesin siirtyminen McIlroyn caddieksi, pian nähdään!