[11][17]

Players-sankari Kim sairauslomalle – kylkivamma jälleen McIlroyn kiusana

Fysioterapeutin hoito pelasti turistiluokassa Dallasiin lentäneen Si Woo Kimin pelaamisen finaalikierroksella. Rory McIlroyn osallistuminen ET:n lippulaivaturnaukseen on vaarassa.

Sunnuntaina TPC Sawgrassilla Players Championshipin voittanut Si Woo Kim on vetäytynyt tällä viikolla Irvingissä pelattavasta Byron Nelsonin turnauksesta. Syynä on selkävamma, joka on häirinnyt korealaista pitkin meneillään olevaa kautta.

Saavuttuaan kotiinsa Dallasiin, Kim julkaisi PGA Tourin välityksellä tiedotteen, jossa hän taustoitti vaivaansa.

”Lauantai-iltana, Players-viikonloppuna, selkäni alkoi taas oikutella. Sain sunnuntaina puttausviheriöllä fysioterapeutin hoitoa ja pystyin sen avulla pelaamaan finaalikierroksen. Nyt on ennaltaehkäisevästi parempi olla jonkun aikaa sivussa, jotta voin pelata loppukauden terveenä”, Kim sanoi.

Ennen voittoisaa Playersiä, Kim ehti pelata 16 peräkkäistä turnausta ilman top 10 -sijoitusta. Näistä neljä jäi häneltä kesken selkävaivojen vuoksi.

Lensi kotiin turistiluokassa

Siinä missä lajin kirkkaimmat tähdet lentävät kisapaikkakunnille omilla jeteillään, tai ainakin reittiliikenteen bisnesluokassa, Kim taittoi kotimatkansa Jacksonvillestä Atlantan kautta Dallasiin hieman vaatimattomammin – turistiluokassa.

Iloinen vierustoveri julkaisi maanantaina kuvan itsestään ja Kimistä sosiaalisessa mediassa.

Valistunut arvauksemme on, että Playerisissä lähes kahden miljoonan dollarin tienestit kuitannut Kim istahtaa seuraavilla kisamatkoillaan koneen ensimmäisillä riveillä oleville penkeille.

Kim, 21, voitti Players Championshipin turnauksen kaikkien aikojen nuorimpana pelaajana. Hän nousi maanantaina päivitetyllä maailmanlistalla sijalle 28 oltuaan edellisellä viikolla 47 pykälää alempana.

McIlroyn kylkivamma uusiutui

Rory McIlroyn pelaaminen Wentworthin kilpailussa on epävarmaa. Kuva: Getty Images

Jo alkuvuodesta Rory McIlroyn ”telakalla” pitänyt kylkivamma on ärtynyt uudelleen. Maailmanlistan kakkonen kävi maanantaina magneettikuvassa, joka paljasti vaivan olevan samalla alueella.

McIlroy aikoo näillä näkymin pelata ensi viikolla Euroopan kiertueen kovatasoisessa Wentworthin turnauksessa, jonka hän voitti vuonna 2014. Pelaaja kuitenkin tähdensi päivittävänsä terveystilanteensa ensi viikon alussa, jolloin hän tekee viimeisen päätöksen osallistumisestaan BMW PGA Championshipiin.

Vastikään arviolta 100 miljoonan dollarin välinesopimuksen TaylorMaden kanssa tehnyt McIlroy oli alkukaudesta vajaat kaksi kuukautta sivussa kipeän kylkensä vuoksi. Juuri ennen sairauslomalle jäämistään hän sijoittui tammikuussa Etelä-Afrikan SA Openissa kakkoseksi.

Viime viikonvaihteen Playersissä McIlroy sijoittui 35:nneksi. Turnaus oli suurimmille maailmantähdille poikkeuksellisen vaikea, sillä vain ranking-ykkönen Dustin Johnson (12:s) yli top 10 -pelaajista 15:n joukkoon.