16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Neljäsosa kaikkien aikojen top 20 -tienestilistan urheilijoista on golfin pelaajia

Forbesin listaamat golfin legendojen ja megatähtien tienestit ovat tähtitieteellistä luokkaa.

Taloslehti Forbesin vastikään julkaisemalta listalta ilmenee, että 20:sta kaikkien aikojen eniten tienanneista urheilijoista 25 % − enemmän kuin minkään muun lajin edustajia − on joko entisiä tai nykyisiä PGA Tourin pelaajia. Listan top 4:ään mahtuu kolme golfaria.

Forbes on ottanut toukokuuhun 2016 ylettyvissä arviolaskelmissaan huomioon muun muassa urheilijoiden palkat, kilpailupalkkiot, bonukset ja erilaiset sopimuspalkkiot.

Listan kärjessä on koripalloilija Michael Jordan 1.7 miljardilla dollarillaan, mutta Tiger Woods (1.65 miljardia) on aivan hänen kannassaan. Vanhemman polven legendat Arnold Palmer (1.35 miljardia) ja Jack Nicklaus (1.15 miljardia) ovat seuraavina.

Top 20:een sijoittuvat myös kahdeksantena oleva Phil Mickelson (760 miljoonaa) sekä viimeisenä kärkitusinaan yltävä Greg Norman (680 miljoonaa).

Syksyllä 87-vuotiaana kuollut Palmer kokosi kaikista ansioistaan kilpakentiltä vain pienen murto-osan eli 3.6 miljoonaa dollaria. Forbesin mukaan hän ehti tienata vielä tänä vuonna ennen kuolemaansa reilut 40 miljoonaa taalaa.

Palmerin omistama AriZona Beverage -yhtiö teki viime vuonna 200 miljoonan dollarin liikevaihdon.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

    golftintti says:

    Lisääkö tällainen uutisointi ajatusta golfista koko perheen ja tavisten urheilulajina, vai kaataako se yhä enemmän vettä myllyyn niille, joiden mielestä golf on eliittilaji? Raha-otsikot ovat aina tärkeintä golfin uutisoinnissa. Miksi samoin käyttäytyy Golfliitto, jonka pitäisi olla edistämässä lajia, nimenomaan ei-kilpailulajina?
    Suuria rahoja ansaitaan monissa muissakin lajeissa, mutta ne ovat lähtökohtaisesti jo hyväksyttyjä, isojen massojen lajeja, jääkiekko, koripallo, tennis jne.