16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Muirfieldissa suotuisa äänestystulos – klubi alkaa ottaa vastaan naisjäseniä

R&A ilmoitti välittömästi palauttavansa Muirfieldin takaisin Open-kenttien kiertoon.

The Honourable Company of Edinburgh Golfers eli Muirfield on päättänyt toisen äänestyksen jälkeen, että naiset ovat jatkossa tervetulleita klubin jäseniksi samanlaisilla ehdoilla kuin miehet. Tapaus on historiallinen, sillä vuonna 1744 perustetussa seurassa ei ole koskaan ollut naisjäseniä.

Tulos oli varsin selvä, sillä yli 80 prosenttia äänensä antaneista oli naisten jäsenyyden puolella. Muutokseen vaadittiin 2/3 äänienemmistö.

Muirfieldissä järjestettiin viime keväänä ensimmäinen äänestys samasta asiasta, ja vastustajien kanta voitti täpärästi.  Vihreää valoa tuolloin naisten jäsenyydelle väläytti 64 prosenttia äänestäjistä.

Jäsenistön muuttuneeseen kantaan vaikutti mitä ilmeisimmin Muirfieldin putoaminen pois Open Championship -kenttien kierrosta edellisen äänestystuloksen seurauksena. Klubi ilmoitti jo viime kesäkuussa, että se tulee järjestämään uuden äänestyksen mahdollisimman pian.

R&A:n pääjohtaja Martin Slumbers otti tuoreeseen äänestystulokseen välittömästi kantaa.

”Tämänpäiväisen ratkaisun kuultuamme voimme vahvistaa, että Muirfield palaa jälleen Open-kenttien joukkoon. Muirfieldillä on pitkä ja keskeinen historia Openin isäntänä, ja tämä perinne saa nyt jatkoa”, Slumbers sanoi.

Open Championship on kilpailtu Muirfieldissä 16 kertaa; edellisen vuonna 2013 pelatun majorin voitti PhilMickelson. St. Andrewsin odotetaan saavan turnauksen 150-vuotisjuhlien kunniaksi vuoden 2021 Openin isännyyden, joten seuraava mahdollinen vapaa vuosi kalenterissa on 2022.

Vahvistetut Open-isännyydet:

2017: Royal Birkdale
2018: Carnoustie
2019: Royal Portrush
2020: Royal St. George’s

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje