26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Mark Newellistä USGA:n puheenjohtaja – uuden nuijankopauttajan ansiot ovat sääntö- ja tasoituspuolella

Newellin mukaan parhaillaan eletään jännittäviä aikoja golfin evoluution keskellä.

Mark Newell valittiin lauantaina järjestyksessään 65. Yhdysvaltain golfliiton puheenjohtajaksi. Valinta tehtiin USGA:n Miami Beachillä, Floridassa pidetyssä vuosikokouksessa.

Newell on toiminut vuodesta 2013 lähtien järjestön sääntökomitean puheenjohtajana, ja häntä on pidetty viime vuonna esiteltyjen golfin sääntöuudistusten avainhenkilönä. Hän kuuluu myös vuonna 2020 voimaan tulevan, maailmanlaajuisen tasoitusjärjestelmän kehittäjiin.

”Olen kiitollinen mahdollisuudestani toimia USGA:n puheenjohtajana, ja siitä, että saan tukea henkilöstömme työtä pyrkimyksissään ylläpitää ja kasvattaa lajin asemaa”, Newell sanoi.

”Elämme jännittäviä aikoja golfin evoluution keskellä. Kollektiivinen päämäärämme lajin tulevaisuuden varmistamiseksi ei ole koskaan ollut vahvempi.”

Latham & Watkins -lakiasiaintoimistossa ennen eläkkeellejäämistään työskennellyt Newell seuraa tehtävässään Diana Murphyä, joka oli kautta aikain toinen Yhdysvaltain golfliiton naispuheenjohtaja.

USGA:n hallitus koostuu kaikkiaan 16 jäsenestä. Hallitukseen valittiin Miamin vuosikokouksessa erovuoroisten tilalle neljä uutta jäsentä. Vuosikokous valitsee puheenjohtajan vuodeksi kerrallaan, kuitenkin niin, että sama henkilö voi hoitaa tehtävää korkeintaan kaksi perättäistä yksivuotiskautta.

New Jerseyssä päämajaansa pitävä USGA on perustettu vuonna 1894. Liitolla on 300 työntekijää, ja sen siipien suojissa on 9700 golfseuraa. USGA hallinnoi 14:ää kansallista mestaruuskilpailua, joista kymmenen on amatöörien turnauksia. Tunnetuimmat kilpailut ovat U.S. Open ja U.S. Women’s Open.

Sen merkittävimpiin yksittäisiin tehtäviin kuuluu sääntöjen ja amatöörisääntöjen laatiminen ja tulkitseminen yhdessä eurooppalaisen kattojärjestön, R&A:n kanssa. Ne myös valvovat, että markkinoille tulevat uudet välineet täyttävät sovitut normit ja määräykset.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje