Tämän kaksikon yhteistyö kesti vain yhdeksän turnausta. Kuva: Getty Images
Maailmalta |
20.4.2017

Lydia Kon erottama caddie: ”Jonkun pitäisi herättää hänet”

Yhdeksäntenä caddiena Kolta potkut saaneen Gary Matthewsin mukaan maailmanykkösen tiimin sisällä ei kommunikoida lainkaan.

Naisten golfin valtaistuimella pysyttelevä Lydia Ko, sijoittui viime viikonvaihteessa Havaijilla pelatussa LPGA-kiertueen turnauksessa kakkoseksi. Se ei kuitenkaan estänyt häntä sanomasta caddielleen Gary Matthewsille: kiitos ja näkemiin. Kaksikon yhteistyö kesti vain yhdeksän kilpailua.

Vaihtuvuus tähden bäginkantajan tehtävässä on ollut varsin tiheää, sillä Matthews oli hänen yhdeksäs virallinen caddiensa. Ko, 19, kilpailee seuraavan kerran huhtikuun viimeisellä viikolla, joten uuden caddie etsimiseen ei jää paljon aikaa.

Kilometritehtaalle joutunut Matthews ihmetteli keskiviikkona antamassaan haastattelussa entisen pomonsa erottamisalttiutta.

”Toivon Lydialle parasta, mutta onhan tällainen caddie-ruljanssi kyseenalaista. Jonkun pitäisi jo herättää hänet. Muuten hän vain jatkaa menettelyään”, Matthews sanoi.

Aiemmin muun muassa Sergio Garcian ja Anthony Kimin caddiena toiminut Matthews kertoi saaneensa potkut jo ANA Inspiration -turnauksen jälkeen. Ko ei tiettävästi keksinyt hänen paikalleen nopealla aikataululla korvaajaa, joten Matthewsin työsuhde jatkui vielä Havaijin turnaukseen saakka.

Ollakseni rehellinen, Lydian koko tiimin sisältä tuntuu puuttuvan kommunikointi. Sinulla ei ole aavistustakaan mitä tapahtuu, kun kukaan ei kerro mitään. – Gary Matthews

”En ole 19 vuoden aikana kertaakaan aiemmin joutunut erotetuksi. Sekin tuntuu oudolta, että teimme loistavaa yhteistyötä Havaijilla. Siellä kaikki tuntui toimivan meidän välillämme kommunikointia myöden.”

Uusiseelantilainen on pitänyt maailmanlistan kärkipaikka hallussaan 78 peräkkäistä viikkoa, mutta pelit eivät sujuneet aikoihin odotusten mukaisesti. Hän missasi karsintarajan Kia Classicissa kolme viikkoa sitten, ja jäi kauden ensimmäisessä majorissa top 10:n ulkopuolelle. 14 LPGA-voittoa haalineen pelaajan edellinen ykköstila on peräisin viime vuoden heinäkuussa pelatusta Marathon Classicista.

Samanaikaisesti pahimmat kilpakumppanit, So Yeon Ryu ja Ariya Jutanugarn, ovat kaventaneet tuntuvasti hänen etumatkaansa maailmanlistalla.

Ko teki viime vuoden lopulla isoja muutoksia vaihdettuaan valmentajan ja caddien lisäksi välinemerkkiä. Edellinen caddie, Jason Hamilton, ehti työskennellä hänen palveluksessaan 1,5 vuotta.

Kommentit

Oma kommentti