23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Joka kolmas 15:stä eniten tienanneesta urheilijasta golfari

Michael Jordanin ja Tiger Woodsin ero kärjessä on varsin niukka.

Talouslehti Forbes on tullut tunnetuksi jokavuotisista rankinglistoistaan, joissa se luettelee esimerkiksi maailman suurimpia yrityksiä, varakkaimpia ihmisiä ja suurituloisimpia urheilijoita.

Satavuotias lehti julkaisi muutama päivä sitten listan, jossa se on rankannut maailman 25 kautta aikain eniten tienannutta urheilijaa. Listalle yltäneistä urheilijoista 20 prosenttia on golfareita, jotka kaikki mahtuvat rankingissa 15:n joukkoon.

Listan ykkösenä on kaikkien aikojen parhaaksi koripalloilijaksi usein arvioitu Michael Jordan. Hän on tienannut Forbesin mukaan yhteensä 1,85 miljardia dollaria. Listalla on huomioitu palkkojen, bonusten ja palkintorahojen lisäksi mainossopimukset sekä palkkiot julkaisuista ja esiintymisistä.

Kakkosena oleva Tiger Woods on aivan Jordanin kannoilla 1,7 miljardilla dollarillaan. Hieman toista vuotta sitten kuollut Arnold Palmer (1,4 miljardia) ja Jack Nicklaus (1,2 miljardia) ovat sijoilla kolme ja neljä.

Muista golfin pelaajista Phil Mickelson (815 miljoonaa) on kuudentena ja Greg Norman (705 miljoonaa) 13:ntena.

Yksittäisistä urheilulajeista listalla on eniten golfin pelaajia ja koripalloilijoita – molempia viisi. Näiden ohella rankingista löytyy muun muassa jalkapalloilijoita, nyrkkeilijöitä, tenniksen pelaajia ja autourheilijoita.

Eurooppalaisista top 25 -rankingiin ovat yltäneet Michael Schumacher (autourheilu/sija 5), David Beckham (jalkapallo/sija T7), Cristiano Ronaldo (jalkapallo/sija 12) ja Roger Federer (tennis/sija 15).

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje