23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][15]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Houstonin golfkentät helisemässä tulvien vuoksi

Muun muassa PGA Tourin kilpailua vuosittain isännöivällä Golf Club of Houston -kentällä on suuria ongelmia.

Golfkenttien hyvinvointi on yksi pienimmistä murheista Harvey-hirmumyrskyn aiheuttamista tuhoista Houstonin seudulla. Tilanne jollakin kentillä on kuitenkin masentava. Minkälaisia taloudellisia vahinkoja ja pelitaukoja radoille on luvassa, selviää tarkemmin vasta tuonnempana.

Nyt ongelmaksi ovat muodostuneet aluetta piinaavat jatkuvat sateet, jotka luonnollisesti pahentavat tilannetta entisestään.

”Tämä ei ole vielä ohi”, Houstonin golfliiton puheenjohtaja Steve Timms sanoi alkuviikolla. ”Myrsky jäi nalkkiin kahden korkeapainerintaman väliin. Se voi palata takaisin Meksikonlahdelle, ja vettä saattaa tulla pidempään kuin saavista kaatamalla.”

Tiistai-iltana viisi päivää kestäneet rankkasateet vihdoinkin taukosivat ja niiden arvellaan siirtyvän Texasista Louisianan osavaltion puolelle.

Liiton toimiston vieressä sijaitseva Golf Club of Houstonin kenttä tunnetaan PGA Tourin ohjelmaan kuuluvasta Shell Houston Openista, joka pelattiin tänä vuonna maalis-huhtikuun vaihteessa.

”Kentän suojavallit pettivät sunnuntaiaamuna. Siellä on kirjaimellisesti massiivinen tulva, en ole ikinä nähnyt mitään vastaavaa. Jos sateet jäävät nyt tähän, menee varmasti päivä tai kaksi ennen kuin vesi alkaa edes vähän haihtua kentältä. Mitä pidempään vesi makaa nurmen päällä, sitä enemmän vahinkoa se aiheuttaa.”

”En edes voi kuvitella, miltä siellä näyttää, kun pääsemme aikanaan tarkistamaan vahinkoja. Viheriöt ja lyöntipaikat on rakennettu siten, että tulva aiheuttaisi niille mahdollisimman vähän haittaa. Tulva on kuitenkin ollut niin runsas, ettei sellaiseen osaa varautua.”

U.S. Openia, Ryder Cupia ja monia muita merkittäviä turnauksia isännöineen Cypress Creek -kentän muutamat lyöntipaikat ja viheriöt olivat niin ikään veden peitossa. Sen sijaan PGA Tour Champions -kiertueen Insperity Invitational -turnauksesta tuttu Woodlands Country Club on golfjohtajansa Darrell Fustonin mukaan selviämässä suuremmalta tuholta.

”Kenttä on pääosin ok.  Vedellä on taipumus jäädä Palmer Courselle, mutta meillä ei pitäisi olla hätää. Monet muut kentät eivät ole olleet yhtä onnekkaita.”

Fuston ei tosin ole päässyt tarkemmin tutkimaan tilannetta. Hänen kotinsa on sen verran runsaasti tulvineen kadun varrella, ettei paljon ulko-ovea pidemmälle ole mahdollisuutta toistaiseksi mennä.

Näkymä Houston Openia ja Western Openia isännöineelle River Oaks Country Clubin kentälle oli lannistava, mutta alueen uusimpiin korkean profiilin kenttiin kuuluva Bluejack National on selviämässä pahimmalta.

”Kenttämme sijaitsee tunnin ajomatkan päässä Houstonin pohjoispuolella. Vettä on täälläkin tullut tonneittain, mutta tilanne ei ole yhtä hankala kuin tv-kuvissa on nähty. Pari puuta on kaatunut, ei sen vakavampia vahinkoja”, toimitusjohtaja Casey Paulson sanoi.

Houstonin golfliiton peruskorjaaman kunnallisen Gus Wortham Park Golf Coursen remontti on kärsinyt takapakkia.

”Viisi väylää oli kylvetty. Siellä on tullut viimeisen vuorokauden aikana 24 tuumaa vettä, enkä osaa sanoa, miltä siellä näyttää, kunnes pääsemme paikanpäälle”, Timms sanoi.

”Tuhoisa on varmasti oikea sana kuvailemaan isossa kuvassa seudun kenttiä, me kuitenkin selviämme tästä. Houstonissa ihmisillä on oikea hätä, se täällä kaikkein suurin huoli on.”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje