16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Greg Norman: Golfin tv-kommentaattorit ovat tylsiä

”Great White Shark” laittaa televisiosta äänen pois turnauksia katsellessaan. Nick Faldo kuittasi Normanin kritiikkiin sosiaalisessa mediassa.

Kaksi majoria ja 32 muuta kilpailua pääkiertueilla voittanut Greg Norman kertoi hiljattain WorldWideGolfille ajatuksiaan kilpagolfin nykytilasta.

Yksi enemmänkin huomiota kiinnittänyt kommentti liittyi kisalähetysten tv-kommentaattoreihin, joista jotkut ovat hänen mielestään ”tylsiä”.

”Yksi asia mikä ei säväytä, on joidenkin tv-kommentaattoreiden taso. Heitä on yhtä tylsää kuunnella kuin katsella tylsien pelaajien esityksiä”, Norman latasi.

”Jatkuva monotoninen ääni kertoo, kuinka kaikki lyövät loistavia lyöntejä ja kuinka jokainen on maailman paras lähipelaaja. Kenelläkään ei ole mielipidettä, eikä kukaan halua ravisuttaa hedelmäkärryjä.”

Ollessani joskus viime kuussa salilla katselin samanaikaisesti Masters-lähetystä. Laitoin heti äänen pois päältä ja kuuntelin sen sijaan mielimusiikkiani. – Greg Norman

Kaikki kommentaattorit eivät odotetusti nielleet australialaisen kritiikkiä. Yksi heistä oli kolminkertainen Masters-voittaja Nick Faldo, joka sieppasi viimeisen vihreän takkinsa Normanin nenän edestä vuonna 1996. Hän toimii CBS Sports -kanavalla johtavana golfasiantuntijana.

Faldo vastasi Normanin kritiikkiin ilmeisen sarkastisesti Twitterin välityksellä.

Norman työskenteli Faldon kollegana kilpailevalla Fox Sports -kanavalla vuoden päivät, mutta hän sai tehtävästä potkut tammikuussa 2016.


Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)

    golftintti says:

    PGA:lla asia on juuri noin. Välikommentointikin ’studiosta’ on suorastaan puuduttavan virallista ja jutut toistuvat ja toistavat samaa kaavaa.
    En olisi koskaan uskonut kuuntelevani mieluummin suomenkielistä selostusta, mutta näin on käynyt nyt kun asialla ovat NTyry ja Erofejeff. Aiemmat yritykset ovat olleet epäonnistuneita.
    ET:llä selostajien rento ote ja keskinäinen kemia toimivat ja golfin katsomisen lisäksi kuunteleminen on viihdettä.

    kuukkeli says:

    Asia on täsmälleen noin. Jenkkien lähetyksiä pilaa lisäksi takautumien runsas käyttö taustalla jumputtavan muusiikin (?) säestyksellä – samaa puttausta näytetään kymmenet kerrat vaikka kentällä tapahtuu livenä paljon asioita.

    Dile Tantti says:

    Niin samaa mieltä Kuukkelin kanssa.

    Ja niin samaa mieltä Golftintin kanssa.
    ET:llä selostajat ovat rentoja ja peliä seurataan koko ajan.
    PGA-touria seuratessa on kuolleita kuvakulmia, takaumia, kaikenkaltaisia selostuksia, kommentaattoreiden keskinäistä jorinaa ja loputon määrä erilaisia tilastoja.

    Suomenkielistä selostusta en ole ymmärtänyt kokeilla. Luulen, että Tyry ja Erofejeff selviävät siitä hyvin.