16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Golfhuiput lyövät tennisässät tienesteissä 6–0 − naisten kohdalla tilanne on toinen

Vaikka miesgolfarit hallitsevat tienestilistoja isossa kuvassa, päihittävät tenniksen Grand Slam -turnaukset Majorit mennen tullen sekä voitto- että kokonaispotin osalta.

Kenellekään ei liene yllätys, että golfissa ja tenniksessä huippupelaajat tienaavat vuodesta toiseen mittavia summia.

Jättikokoiset talot, rantahuvilat ja urheiluautot hankitaan helposti pelkillä sponsorituloilla, mutta ei ammattilaisten turnauspalkkioissakaan ole valittamista. PGA Tourilla kilpailun voittajan osuus ylitti päättyneellä kaudella miljoonan dollarin rajan kaikissa muissa paitsi neljässä turnauksessa. Tenniksen rahakkaimmissa turnauksissa finaalin hävinneetkin tienasivat vaivatta yli miljoona dollaria.

Kuinka moni sitten ylsi kentän puolella seitsennumeroisiin tienesteihin?

Vuonna 2017 kaikkiaan 143 miespelaajaa ylitti PGA Tourilla ja Euroopan kiertueella turnauspalkkioissa miljoonan dollarin rajan. Vertailun vuoksi tennisammattilaisista miljoonan taalan rajan rikkojia oli vain 49.

Golfareiden peliura on myös tyypillisesti pidempi kuin tennistaitureilla. PGA Tour Champions -kiertueen taalakuningas Bernhard Langer, 60, kuittasi kaudella 2017 palkintorahaa sievoiset 3,6 miljoonaa dollaria. Saksalainen olisi kiilannut kyseisellä summalla seitsemänneksi miesten ATP Tourin tienestilistalla.

Golf ja tennis ovat aina olleet kaksi ylivoimaisesti rahakkainta mailapeliä, kun puhutaan yksittäisistä turnauspalkkioista. Jos onkin nokkimisjärjestys näiden kahden lajin suhteen miesten puolella täysin selvä, naisten kohdalla tilanne on toisenlainen.

LPGA-kiertueella 17 pelaajaa ylitti kausitienesteissä miljoonan dollarin rajan, kun tenniksessä 37 naispelaajaa teki tänä vuonna saman tempun.

Ladies European Tourilla ei ole koskaan rikottu kausiansioissa miljoonan euron tai dollarin rajaa, ja tuskin näin tulee ihan vähään aikaan käymäänkään. LET:n rankingvoittaja Beth Allen kuittasi viime vuoden kilpailuissa reilut 313 000 euroa. Tämän kauden listalla Georgia Hall on koonnut noin 363 000 euroa, kun finaaliturnaus on vielä pelaamatta.

Jos vertailuun otetaan golfin majoreiden ja tenniksen Grand Slamien kokonaispotit ja mestareiden osuudet, jälkimmäiset vievät selvän voiton. Neljän Grand Slam -turnauksen − sekä miesten että naisten − voittajien yhteen laskettu rahapalkinto-osuus oli tänä vuonna 11,65 miljoonaa dollaria, kun miesten Major-turnausten vastaava luku jäi 7,88 miljoonaan.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje