26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

"Etusivun" mainos huippupelaajan lakista? − se tekee kolme miljoonaa taalaa

Vain aniharva asemansa huipulla vakiinnuttanut pelaaja ei suostu lakkia käyttämään.

Ei ole salaisuus, että tähtipelaajan kentällä käyttämän lakin etuosa on haluttua mainostilaa. Yhdistäväthän kilpagolfin ystävät maailman suurimpien välinebrändien nimet ja logot automaattisesti heidän suosikkipelaajiinsa. Lakkimainoksista tähdille tarjottavat summat saattavat silti yllättää.

Eräs huippupelaajien agenttina toimiva henkilö kertoi hiljattain golf.com-verkkosivustolle, että maailman top 30 -pelaajat voivat tienata lakin mainoksesta seitsennumeroisia summia.

”Kärkikymmenikön pelaajat ansaitsevat lakkisopimuksella vaivatta yli kolme miljoonaa dollaria ja kaikista kirkkaimpien tähtien kohdalla voidaan puhua lähes kahdeksannumeroisista summista”, hän sanoi.

Pelaaja käyttää vastapainoksi kyseistä lakkia mainoksineen pelikentällä ja esimerkiksi haastatteluissa. Tämän lisäksi pelaaja sitoutuu agentin mukaan pitämään vuosittain 3–4 myynninedistämistilaisuutta tai klinikkaa sovitulle kohderyhmälle.

Hän arvioi, että huippupelaajat kuittaavat lakin etuosassa olevasta mainoksesta keskimäärin 250 000–500 000 dollaria vuodessa.

Robert Rock viihtyy kentällä paremmin ilman päähinettä. Kuva: Getty Images

Lähes jokainen kovan luokan pelaaja hyödyntää lakkimainoksen avaaman mahdollisuuden, mutta poikkeuksiakin on. Major-voittaja Jason Dufner on jo kauan ollut ilman pitkäaikaista sponsoria, joten hän on kekseliäästi tehnyt tänä vuonna useita yhden viikon mittaisia mainossopimuksia eri yritysten kanssa.

Maailmanlistalla 33:nneksi tällä viikolla noussut Eddie Pepperell on sen sijaan hämmästellyt pilke silmäkulmassa olevansa ”edelleen ilman lakkisponsoria”.

Ollie Schniederjans (PGA Tour) ja Robert Rock (European Tour) ovat pelanneet satunnaisia poikkeuksia lukuun ottamatta koko ammattilaisuransa ilman lakkia. Etenkin konkariosaston Rock lienee sivuuttanut paljaspäisyytensä vuoksi varsin merkittävän summan sponsorirahaa. Samaan joukkoon kuului muutama vuosi sitten ET-kentät jättänyt Hollannin Robert-Jan Derksen.

Joissain tapauksissa lakkisopimus ei kanna kilpakentälle saakka. Tästä käy esimerkkinä Ryder Cup ja muut vastaavat haasteottelut, joissa osa tähtigolfareista pelaa ilman päähinettä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje