23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Catriona Matthew tylyttää LET:n johtoa

Skotlannin naisten golfin ikonin mielestä naisten Euroopan kiertueen toimitusjohtaja on epäonnistunut tehtävissään.

Kaksi eurooppalaisen naisten huippugolfin grand old ladyä, Catriona Matthew ja Laura Davies ovat sitä mieltä, että LET-kiertueen tilassa on jotain pahasti pielessä. Heillä on kuitenkin jonkun verran näkemyseroja siitä, kuka tai mikä piilee ongelman taustalla.

Kymmenen turnausta pääkiertueilla voittanut Matthew kertoi ajatuksiaan Ladies European Tourin tilanteesta kotimaassaan pelattavan naisten British Openin alla.

”En pelaa tätä nykä paljon Euroopassa, mutta käsittääkseni jonkulaisia pulmakysymyksiä on ollut esillä kiertueen nokkamieheen liittyen”, skotlantilainen sanoi Kingsbarnsissa.

”Kiertueella on paljon hyviä pelaajia, mutta tuote ei ole kunnossa. Se johtunee siitä, että siellä on väärä henkilö johtajana. Jos he saisivat tämän ratkaistua, uskon että se voisi olla uuden alku.”

Davies näkee epäkohdan hieman toisin.

”Eurooppalainen yritysmaailma ei jostain syystä ole tällä hetkellä kiinnostunut meistä. Toivottavasti tähän tulee muutos”, hän mietti.

Ladies European Tourin toimitusjohtaja Ivan Khodabakhsh ei ole kommentoinut pelaajien mielipiteitä.

Olen vain golfin pelaaja, enkä osaa antaa talousneuvoja.

LET-kiertueella pelataan tänä vuonna 17 kilpailua, mikä on yhdeksän turnausta vähemmän kuin kuusi vuotta sitten. Koko jaossa oleva palkintorahapotti on noin 15 miljoonaa dollaria, kun 34 turnausta kaudella 2017 järjestävällä Yhdysvaltain LPGA Tourilla se on 67 miljoonaa taalaa.

Ivan Khodabakhshilla on ollut viime aikona vitsit vähissä. Kuva: Getty Images

Naisten Euroopan kiertueella on peruttu tänä vuonna viisi kilpailua. Viime viikolla Dundonald Linksillä pelattu Ladies Scottish Open oli vasta kauden kuudes kilpailu, kun majoreita ei huomioida. Tosin turnaus oli yhteiskisa LPGA:n kanssa.

”Olemme saaneet lisää tv-aikaa, ja tässä Ivan (Khodabakhsh) on onnistunut. Tuloksia siitä vain ei ole ollut havaittavissa”, Davies sanoi.

”Olen vain golfin pelaaja, enkä osaa antaa talousneuvoja. Luulen, että kiertueella tehdään kovasti töitä asioiden eteen, vaikka iskuja tulee oikealta ja vasemmalta.”

Viime vuoden lopulla kantautui tieto, että LPGA:n komissaari Mike Whan suunnittelisi isoa muutoskuviota naisten kahteen pääkiertueeseen liittyen. Hänen kerrottiin esittäneen, että LET voisi olla ikään kuin kakkoskiertue LPGA:lle, hieman samaan tapaan kuin Symetra Tour Yhdysvalloissa.

Viikon kuluttua tästä Whan muotoili sanomisiaan uudelleen.

”Minun aikomukseni ei ole kaapata LET-kiertuetta. Meillä on hyvä yhteistyö heidän kanssaan”, hän jarrutteli.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje