Jason Dayn ja Colin Swattonin pitkä ja menestyksekäs yhteistyö päättyi FedEx Cupin playoffien puolivälissä. Kuva: Getty Images
Maailmalta |
13.9.2017

Caddievaihtoviikot jatkuvat – Jason Day antoi potkut isähahmolleen

Australaisen bägiä Illinois’n pudotuspeliturnauksessa kantaa ystäväpiiriin kuuluva Luke Reardon.

Maailman huippupelaajat eivät tunnetusti vaihda caddietaan ainakaan hätiköidyn johtopäätöksen perusteella. Viime aikoina tähtien caddierintamalla on kuitenkin ollut poikkauksellisen tuulista.

Viimeisimpänä yhteistyön caddiensa kanssa lopetti Jason Day, joka näytti Colin Swattonille ovea tällä viikolla pelattavan BMW Championshipin alla. Dayn caddien tehtäviä kauden kolmannessa playoff-turnauksessa hoitaa opiskeluaikainen ystävä Luke Reardon.

Colin Swatton on toiminut Dayn caddiena tämän ammattilaisuran alusta alkaen. Ensin mainittu työskenteli valmentajana Kooralbyn International School -nimisessä koulussa, jota pelaaja kävi teinivuosinaan.

Swatton on ollut Daylle, 29, paitsi caddie, myös valmentaja ja isähahmo. Yhden majorin ja yhdeksän muuta PGA Tourin kilpailua voittaneen pelaajan oma isä kuoli, kun tämä oli 12-vuotias.

Siitä ei ole vahvistettua tietoa, toimiiko Reardon Dayn caddiena myös BMW Championshipin jälkeisissä kilpailuissa.

Vuosi 2017 on ollut todellinen caddie-potkujen vuosi. Rory McIlroy erotti pitkäaikaisen caddiensa J.P. Fitzgeraldin ennen PGA Championshipiä. Pohjoisirlantilaisen bägiä on sen jälkeen kantanut pelaajan parhaimpiin ystäviin kuuluva Harry Diamond.

Myös Phil Mickelsonin ja Jim Mackayn 20 vuotta kestänyt yhteistyö tuli päätökseen tänä vuonna. Vasurin caddiena on tämän kesän kilpailuissa toiminut hänen veljensä Tim Mickelson.

Lydia Ko on erottanut kaksi caddieta vajaan vuoden sisällä. Uusiseelantilainen vaihtoi joulukuussa 2016 samassa rytäkässä caddie Jason Hamiltonin lisäksi valmentajansa ja välinemerkkinsä. Gary Matthews ehti työskennellä Kon caddiena vain yhdeksässä turnauksessa, kunnes hänen pestinsä tuli päätökseen huhtikuussa.

Jason Day ei ole voittanut yhtään turnausta sitten vuoden 2016 Players Championshipin.

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.