16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Brittitutkimus: ”Aktiivinen golfin pelaaminen lisää onnellisuutta”

Tutkimuksen taustalla oleva England Golf toivoo lääkäreiden kertovan asiakkailleen yhä enemmän lajin terveysvaikutuksista.   

England Golfin yhteistyössä Mytime Active – ja UKactive-järjestöjen kanssa tekemä tutkimus osoittaa, että golf on hyväksi sekä fyysiselle että mentaaliselle terveydelle, säästäen merkittävästi paikallisten viranomaisten varoja.

Tutkimuksessa oli mukana yli 3200 golfin harrastajaa, jotka osallistuivat Mytime Activen järjestämille 12 kurssille.

Tulosten mukaan golf säästää tutkitulla alueella kansanterveystyöltä 3,4 miljoonaa puntaa joka vuosi, ja säästöt voisivat vain kasvaa, mikäli hieman passiivisemmat golfarit lisäisivät pelaamistaan.

Golf vetää puoleensa huomattavan määrän ihmisiä, jotka eivät ole olleet erityisen aktiivisia liikkumisensa suhteen. Tutkimus osoittaa, että kun nämä ihmiset pääsevät lajin pariin, he todennäköisesti jatkavat harrastustaan, ja kohentavat edelleen kuntotasoaan.

Tutkimus kertoo myös, että golf tekee hyvää henkiselle hyvinvoinnille; aktiivisimmat golfin harrastajat sijoittuivat selvästi keskitason yläpuolelle, kun tarkastelun kohteena oli kansalaisten psyykkisen hyvinvoinnin tilaa arvioiva mittari.

Englannin amatöörigolfia hallinnoiva England Golf toivoo ja uskoo, että tutkimustulokset innostavat lääkäreitä puhumaan entisestään lajin terveysvaikutusten puolesta.

”On hienoa pystyä osoittamaan, että golf on hyväksi itse kullekin, ja voi säästää huomattavia summia valtion varoja. Golfseuroilla on todella tärkeä rooli auttaa tekemään ihmisistä parempikuntoisia ja onnellisempia”, England Golfin johtaja Abbie Lench sanoi.

UKactiven toiminnanjohtajan Steven Wardin mielestä golf on erinomainen tapa nauttia urheilusta ja pysyä fyysisesti aktiivisena.

”Tämä tutkimus tarjoaa lisää todisteita siitä, että säännöllinen, maltillisen intensiteetin harjoitus −  kuten pelaamisen aikainen reipas kävely − edistää yleisterveyttä ja kohentaa mieltä”, Ward totesi.

Yli 70 prosenttia tutkimukseen osallistuneista oli sitä mieltä, että he pelaavat golfia säännöllisesti tulevalla kaudella. Se kertoo, että golfin harrastajilla on selkeä halu pysyä lajin parissa.

Haastatelluista 78 prosenttia on tyytyväisiä elämäänsä. Tutkimuksessa esitetyn arvion mukaan heidän mentaalinen hyvinvointinsa kasvaa pelimäärien lisääntyessä. Aktiivisimmat golfarit saivat asteikolla 1 – 10, keskiarvon 8,35, kun arvion kohteena oli henkilön tyytyväisyys omaan elämään. Passiivisten golfin harrastajien kohdalla sama lukema oli 7,12.

Koko tutkimusraportti on luettavissa täältä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje