16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Barack Obama pelasi presidenttikausiensa puitteissa satoja kierroksia golfia

Valtikan Donald Trumpille luovuttanut Obama ei päästänyt golftaitojaan ruostumaan Valkoisen talon isäntänä.

Yhdysvalloissa on viime päivinä kiitelty jälkimmäisen presidenttikautensa päättäneen Barack Obaman jaloja ominaisuuksia ja erilaisia aikaansaannoksia kahdeksan virassaolovuoden aikana. Hän jää golfia lähellä olevien ihmisten mieleen myös presidenttinä, jolla on varsin suuri intohimo lajia kohtaan. Tästä ”kutsumuksestaan” hän tosin sai aika ajoin kuulla melkoista piikittelyä republikaanien leiristä.

Obama pelasi kahden virkakautensa aikana 306 kierrosta golfia. Määrä on maltillinen verrattuna Dwight Eisenhowerin 800:aan tai Woodrow Wilsonin 1200:een kierrokseen. Obama päihittää pelimäärillään kuitenkin edeltäjänsä George W. Bushin ja Bill Clintonin, joilla tiedetään niin ikään olevan läheinen suhde golfiin.

Yhdysvaltain 44. presidentin 306 golfkierrosta tekee keskimäärin reilut 38 kierrosta jokaista virkavuotta kohden. Se on kutakuinkin tuplasti enemmän mitä amerikkalainen golfin harrastajan pelaa keskimäärin vuotta kohden. Laskelmat perustuvat National Golf Foundationin tilastoihin.

Obama täyttää ”innokkaan golfarin” määritelmän, jonka NGF:n mukaan saavat kaikki yli 25 kierrosta vuodessa pelaavat harrastajat. USA:n kansalaisista 2,1 prosenttia mahtuu näihin raameihin, ja golfareista vain 25,6 prosenttia pelaa yli 25 kierrosta per vuosi.

Innokkaimpien harrastajien keskuudessa Obama ei ole lähelläkään keskitasoa. Se edellyttäisi vuosittain 56 kierroksen pelaamista. Web-sivusto ObamaGolfCounter.comin mukaan hän tavoitti tämän määrän presidenttinä kerran, vuonna 2014.

Virkakausien pelimääriä verratessa, jälkimmäinen oli selvästi enemmän golfin täyttämä kuin ykkönen. Obama pelasi vuosina 2013–2016 keskimäärin 47,5 kierrosta/12 kuukauden jakso, kun ensimmäisellä kaudella (2009–2012) hänelle tilastoitiin 27 kierrosta vuotta kohden.

Kaikkein vähiten hän pelasi vuonna 2012, mikä ei toisaalta ole yllätys: silloin Obama kävi vaalikampanjaansa pyrkiessään uudelle virkakaudelle.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje