23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Avautuuko yliopistogolfin kautta jatkossa tie PGA Tourin kiertueille? 

Uusi ohjelma hakee vielä muotoaan, mutta vaikuttaa olevan kaukaista sukua palloilulajeista tutulle draftaukselle.

USA:n yliopistopelaajilla saattaa pian olla oma valtaväylä PGA Tourille ja sen hallinnoimille muille kiertueille. PGA Tour on vahvistanut kehittelevänsä ohjelmaa, joka valmistelee parhaita college-pelaajia maailman vaativimpaan ammattilaissirkukseen.

Pääkiertue kertoo aloittaneensa kehitystyön pelaajien, kiertueen linjauksista vastaavan komitean ja useiden muiden sidosryhmien, kuten Yhdysvaltain yliopistourheilun kattojärjestön NCAA:n kanssa uuden systeemin luomiseksi.

Ohjelman käynnistymisen ajankohdasta ei ole tietoa, mutta arvioiden mukaan sitä ei oteta käyttöön aivan lähiaikoina. Avoinna on muun muassa se miten kiertue tulkitsee ja priorisoi korkeimmalle rankattujen, mutta erilaista kilpailukalenteria noudattavien college-pelaajien kaudenmittaiset suoritukset. Tavoitteena on kuitenkin löytää dynaamisempi menetelmä kuin yliopistopelaajien paremmuutta tätä nykyä arvioiva Golfstat-ranking.

Kiertue kannustaa opiskelijoita suorittamaan tutkintonsa loppuun, joskin mainittu ajatusmaailma ei toimi, mikäli jo opintonsa alkuvaiheessa oleva menestyvä college-pelaaja täyttää kiertueen ”pääsykriteerit”, ja vaihtaa koulunpenkin ammattilaisuuteen.

Yhdysvaltain naisten ammattilaiskiertue tasoitti jo aiemmin opiskelijoiden tietä LPGA Tourille uuden Q Series-karsintajärjestelmän kautta, ja kaikkiaan seitsemän college-pelaajaa sai lokakuussa kahdeksan kierrosta käsittäneen turnauksen päätteeksi kortin pääkiertueelle.

Heistä NCAA:n henkilökohtaisen mestaruuden tänä vuonna voittanut Jennifer Kupcho ilmoitti lykkäävänsä LPGA-jäsenyyttään suorittaakseen ensi keväänä päättyvät opintonsa loppuun. Se tarkoittaa sitä, että hänellä on ohjelmassaan 6–8 turnausta vähemmän yrittäessään säilyttää korttinsa kaudeksi 2020.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje