[6][5]

Löytääkö Sergio Garcia vireen Teneriffalla?

Sergio Garcialla on ollut varsin takkuinen alkukausi © Getty Images

Sergio Garcialla on ollut alkukaudesta kolme murhetta. Drivet eivät osu väyliin, lähestymisissä hän ei löydä viheriötä entisellä tarkkuudella ja puttitilastoissa espanjalainen on viimeisten joukossa 170:s. USA:ssa pelaamissaan kisoissa Garcian paras sijoitus on 25:s , Euroopan Tourilla hän kävi karsiutumassa Australian Johnnie Walker Classicissa. Tämä oli muuten ensimmäinen kerta ammattilaisena kun Garcia joutui ET:lla katsomoon kisan puolivälissä. Viikonloppuna Garcia puolustaa Espanjan avointen voittoa Teneriffalla Golf Costa Adejen kentällä Teneriffalla. Hän voitti melkoisen helposti Gran Canarialla pidetyn kisan, Emanuele Canonicasta ei ollut uhkaajaksi. Nyt lähtökohta kisaan on aivan toinen, viiimevuonna Garcia oli pelannut mahtavan alkukauden, Teneriffalle hän saapuu varmasti sekavin ajatuksin. Garcia ilmoitti ennen kauden alkua tavoitteekseen voittaa rahalistan Atlantin molemmin puolin, tämä jää lähes varmasti vain haaveeksi, World Rankingilla 23-vuotias on pudonnut alkukauden neljänneltä sijaltaan 11:ksi. Euroopan kovimmat tähdet eivät ole mukana Teneriffalla, ennakkosuosikkeja ovat mm. Paul Casey, Jose-Maria Olazabal, Sören Hansen, Anders Hansen, Ian Poulter, Bradley Dredge sekä viikonlopun sankari Fredrik Jacobson. Mikko Ilonen pelaa kauden kymmenennen kisansa. Viimevuotisessa kilpailussa hän oli 65:s häviten Garcialle peräti 21 lyöntiä. Nyt ei olisi kovin suuri yllätys vaikka suomalainen löytyisi tuloslistalta Garcian yläpuolelta. Palkintorahaa on jaossa 1,75 miljoonaa euroa, voittajan osuus on 291.000.