16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][10]
KilpailuaSuomalaista

16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][10]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Lauri Ruuskan prosessi etenee oikeaan suuntaan

Uusittu svingi toimi torstaina loistavasti. 13. reiän avaus lähti todella napakasti. Kuva Juha Hakulinen.

Päivän parhaan kierrostuloksen Talin SM-kisoissa pelannut Ruuska jakaa kärkipaikkaa Mikael Salmisen kanssa. Krista Bakker jatkaa naisten johdossa.

Tulos 65 on kovaa valuuttaa missä tahansa golfkilpailussa. Jos sen onnistuu pelaamaan lyöntipelin SM-kilpailuiden toisena päivänä, niin aina parempi. Ja kun siihen vielä yhdistää menossa olevan ison svingimuutoksen, jota uuden valmentajan kanssa ajetaan sisään, niin aletaan puhua kovasta suorituksesta. Tarinagolfin Lauri Ruuska toteutti juuri tuollaisen 65 lyönnin kierroksen torstaina Talissa. Sen siivittämänä hän siirtyi SM-kilpailun kärkeen yhdessä Mikael Salmisen kanssa. He ovat tuloksessa -6. Kolmantena oleva Joonas Granberg on vain lyönnin perässä kärkiduoa.

Toista kauttaan ammattilaisena pelaava Ruuska siirtyi viime vuoden marraskuussa David Da Silvan valmennukseen. Ensimmäinen ammattilaisvuosi oli ollut odotuksiin nähden melkoinen pannukakku. Ruuska oli valmis isoihin muutoksiin, ja niitä lähdettiin ajamaan sisään Da Silvan valvovan silmän alla.

”Nyt lyönti alkaa hiljalleen tuntua omalta lyönniltäni. Se on pitkä prosessi. Olemme tehneet kahdeksan kuukautta hommia, ja vielä on suunnilleen puolet jäljellä”, Ruuska sanoi.

Da Silva on sitä mieltä, että ison svingimuutoksen hedelmiä voi alkaa kunnolla poimia vasta 18 kuukauden harjoittelun jälkeen. Nyt yhteistyötä on takana 8 kuukautta, joten mikään kiire heillä ei vielä ole, jos Da Silvan aikataulua miettii.

”Emme ole edes vielä puolivälissä. Meillä ei ole mikään kiire. Laurin pelissä näkyy jo kehitystä, mutta ihmiset olettavat hänen pelaavan joka kierroksella huimia tuloksia. Ei se niin mene. Ja hän saattaa myös ladata itselleen hieman paineita asiasta. Se kääntyy välillä häntä vastaan. En kuitenkaan halua hänen tuntevan niin, vaan meidän on edettävä rauhassa tällä hetkellä”, Da Silva toppuutteli.

Ruuska sanoo, että draivaaminen on mennyt viime aikoina isoin harppauksin eteenpäin, mutta lähestymislyönteihin hän kaipaa parempaa pituuskontrollia.

”Pituuskontrolli vaikeutuu, kun on keskittynyt enemmän tekniikkaharjoitteluun viime aikoina. Ei ole oikein tunnetta siitä, kuinka se pallo lentää. Mutta tässä on menty jo pitkiä harppauksia keväästäkin eteenpäin.”

SM-kilpailuiden näyttämönä toimiva Tali on tällä hetkellä Ruuskalle täydellinen kenttä, jos asiaa ajattelee svingimuutoksen kannalta. Talissa ei pärjää, jos lyönnit karkailevat minne sattuu.

”Täällä on hyviä väyliä, kun joutuu soveltamaan sitä opittua asiaa. Jos on sellainen kenttä, että naputtaa vain menemään, niin ei siinä kehity. Mutta täällä joutuu kääntämään palloa avauslyönneissä molempiin suuntiin ja lyömään vähän erilaisia lyöntejä monenlaisiin paikkoihin”, Ruuska sanoi.

Krista Bakker jatkaa naisten kärjessä

Naisten kilpailussa Espoo Ringside Golfia edustava Krista Bakker nykäisi kolmen lyönnin kaulan lähimpiin uhkaajiinsa. Kolme alle parin torstaina pelannut Bakker on yhteistilanteessa -3. Bakkerin etunimikaima Krista Junkkari on toisella sijalla pelattuaan kaksi ensimmäistä päivää kierrostuloksin 72–70. Kolmantena olevilla Emma Lindmanilla ja Sanna Nuutisella on kuusi lyöntiä matkaa Bakkeriin.

Krista Bakker lähtee kahdelle viimeiselle kierrokselle kolmen lyönnin karkumatkalta. Kuva Juha Hakulinen.

Bakkerin 68 lyönnin kierroksen selkärankana toimi vahva rautapeli.

”Löin todella hyvin palloa tänään. Löin 17 greeniosumaa, ja oli todella paljon paikkoja. Etuysillä oli hyviä paikkoja tehdä enemmänkin birkkuja”, Bakker kertoi.

Pelaajat kommentoivat toisen kierroksen aikana lipunpaikkoja, jotka olivat kuulemma muutamilla greeneillä todella haastavissa paikoissa. Bakkerin peliin niillä ei kuitenkaan suurempaa vaikutusta näyttänyt olevan.

”Totta kai piti katsoa tarkkaan, kuinka paljon esimerkiksi lipun takana oli tilaa. Ei voinut kaikissa paikoissa lähteä hyökkäämään. Mutta jos pelasi fiksusti, niin ei ollut mitään ongelmia”, Bakker kuittasi.

Toisena oleva Krista Junkkari pelasi päivän toiseksi parhaan kierrostuloksen, 70 lyöntiä. Se oli ensimmäinen kerta, kun Junkkari on onnistunut pelaamaan kilpailussa alle kentän par-lukeman.

”Nyt oli sellainen fiilis, että pystyi luottamaan peliin. Meni ensimmäistä kertaa alle parin, niin pitää olla kyllä tyytyväinen. Ja puttipeli toimi tänään todella hyvin, sen ansioista tuli noin hyvä kierros”, Junkkari sanoi ennätyskierroksensa jälkeen.

Kahden kierroksen jälkeinen cut-raja oli miesten sarjassa +6 ja naisilla +10. Kahdelle viimeiselle kierrokselle jatkaa 56 miestä ja 18 naista. Perjantain lähtöajat alkavat kello 8.00, ja kaikki pelaajat aloittavat kierroksensa 1. tiiltä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje