26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Krista Bakker nauttii pelaamisesta Talin SM-kilpailuissa

Krista Bakker nauttii aina, kun pääsee pelaamaan kilpaa. Kuva Juha Hakulinen.

Simo Haavisto pelasi miesten sarjan parhaan tuloksen, 66. Avauspäivä oli molemmissa sarjoissa todella tasainen.

Suomen parhaisiin naispelaajiin lukeutuvan Krista Bakkerin työpaikka on Ladies European Tour. Mutta työmahdollisuuksia ei ole niin paljon, mitä Bakker ja muut pelaajat toivovat. Vasta kolme kilpailua LET:llä tällä kaudella pelannut Bakker tulikin enemmän kuin mielellään mukaan Talissa pelattaviin lyöntipelin Suomen mestaruuskilpailuihin, nyt kun SM-kilpailut ovat avoinna myös ammattilaispelaajille.

Bakker pelasi avauspäivän parhaan tuloksen, 71 lyöntiä. Samaan ylsi myös Sanna Nuutinen, joka Bakkerin tavoin pelaa LET-statuksella. Lähimpinä haastajina heillä ovat tuloksen +1 pelanneet Krista Junkkari ja Sandra Salonen. Päivän kierros oli Bakkerin osalta nousujohteinen, sillä hän pelasi viisi viimeistä reikää kaksi alle parin.

”Lopetin kierroksen tosi hyvin. Sain Henkan (poikaystävä Henrik Honkalehto) caddieksi siihen, niin alkoi peli luistaa”, Bakker sanoi kilpailun tiedotteessa.

Bakker on tottunut reissaamaan pelimahdollisuuksien perässä ympäri maailmaa, ja sen takia kotimaisemissa pelattavat SM-kilpailut ovatkin helsinkiläistyneelle Bakkerille oikein mukava tapahtuma, josta hän osaa myös nauttia.

”Onhan tämä erilaista, kun voi olla kotona, eikä tarvitse olla hotellissa. Mutta muuten kyllä toimin samalla tavalla kuin muissakin kilpailuissa. Lämmittelyt ja kierrokseen valmistautumisen teen samalla tavalla”, Bakker sanoi.

Erot SM-kilpailuiden ja LET:n kilpailujen välillä ovat monessakin kohtaa melko isoja. Pelikaverit vaihtuvat, LET:llä kentät ovat selvästi haastavampia, ja kenttien taso on vähän korkeampi kuin Suomessa, Bakker luettelee havaitsemiaan eroja.

Loppukauden aikana LET:n kalenteriin on merkitty kilpailuja selkeästi enemmän kuin mitä niitä alkukaudesta oli, ja se on Bakkerin kannalta hyvä asia. Kun kilpailee harvoin, peliin tulee väkisinkin puristamista.

”Kyllä siinä vähän painetta tulee. Jos on pari kuukautta taukoa, ja sitten on yksi kisa, jossa on pakko onnistua, niin kyllähän se on haastavaa. Pitää pelata aina todella hyvin, kun on kisaviikko”, Bakker avaa naisammattilaisten karua maailmaa.

Nyt Bakkerin ei kuitenkaan tarvitse odottaa seuraavaa pelimahdollisuutta kuin 12 tuntia. Hän käynnistää SM-kilpailuiden toisen kierroksensa torstaina kello 8.40. Avauspäivän perusteella peli kaipaa vielä vähän piristysruisketta.

”Lähestymisiä pitäisi saada vähän lähemmäksi, niin birdieputit tulisivat helpommiksi. Ja ehkä par-viitosilla pitäisi skarpata, kun pelasin ne tänään vain yhden alle parin. Pääsen ne kuitenkin pituuden puolesta kahdella päälle”, Bakker suunnitteli.

Haavisto johtaa miehissä

Aurinko Golfin Simo Haavisto onnistui parhaiten lyöntipelin SM-kilpailuiden avauspäivänä Talin golfkentällä Helsingissä. Tuloksen 66 (-5) pelannut Haavisto johtaa miesten kilpailua yhden lyönnin erolla Aleksi Myllymäkeen. Kolmatta sijaa jakavat Peter Erofejeff, Joonas Granberg, Miki Kuronen ja Jonatan Jolkkonen (-3).

Haavisto ei etukäteisveikkailuissa ollut kilpailun suurin ennakkosuosikki, mutta Nordic Liigan kilpailuja tällä kaudella pääasiassa kiertänyt nuorukainen pelasi ennakkoluulottomasti kuuden birdien ja yhden bogeyn sävyttämän kierroksen. Etenkin kierroksen loppu sujui upeasti, sillä hän pelasi viimeiset viisi reikää kolme alle parin.

”Sain siinä hyviä draiveja, ja olin koko ajan hyvissä asemissa lyömässä lipulle. Sain käytettyä hyvin hyödyksi ne par-vitoset”, 5. reiälle kierroksensa päättänyt Haavisto kertoi. Talissa aloitettiin kierrokset tänään poikkeuksellisesti 6. ja 15. rei’iltä, eikä perinteisesti ykköseltä ja kympiltä. Sama lähtösysteemi on käytössä myös torstaina.

Startterina toiminut Lassi Tilander seuraa Peter Erofejeffin avausta 6. väylällä, jolta Erofejeff käynnisti päivän kierroksensa. Kuva Juha Hakulinen.

Haaviston takana olevista pelaajista Peter Erofejeff ei ollut aivan täysin tyytyväinen peliesitykseensä.

”Vaikeaa oli. Olin todella unessa koko päivän, ja tuli huonoja ajatuksia. Sellaista hirveää taistelua oli koko ajan. Siihen nähden oli kyllä hyvä tulos”, Erofejeff kiteytti päivän pelinsä.

Talissa pelattiin ensimmäisistä golfin Suomen mestaruusmitaleista tasan 60 vuotta sitten. Juhlavuoden kilpailulla on Erofejeffillekin iso painoarvoa.

”Aina kun pelataan Talissa, on hyvä tunnelma. Ja luulen, että kun tuonne viikonlopulle saadaan oikein kunnolla yleisöä, niin siinä on vielä enemmän sitä hohtoa, mitä Talissa normaalisti on.”

Talin kenttähenkilökunta on saanut taiottua kentän hyvään kuntoon haastavan kevään jälkeen. Erofejeff huomasi saman asian.

”Tällä kentällä tullaan pelaamaan hyviä tuloksia. Greenit ovat niin paljon paremmassa kunnossa kuin PGA:n mestaruuskilpailuissa muutama viikko sitten. Se antaa mahdollisuuksia, ja pitää itse pystyä pelaamaan paremmin”, Erofejeff piiskasi itseään.

Kilpailut jatkuvat torstaina kello 7.30.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje