Mäntyharjun kunta aikoo viedä hylkäyksestä huolimatta golfkentän laajennussuunnitelman sisältävää kaavaprosessia eteenpäin.
Kotimaa |
31.1.2019

Vola Golfin laajennushanke jäihin – turvallisuusnäkökulmat eivät riittäneet hallinto-oikeudelle

Kentän laajennussuunnitelmia esiteltiin ensimmäisen kerran jo lähes kymmenen vuotta sitten.

Etelä-Savossa Mäntyharjulla sijaitsevan Vola Golfin suunnitelmat kokivat takaiskun, kun kaava, jonka keskeisen osan laajennuspyrkimykset käsitti, kaatui Itä-Suomen hallinto-oikeudessa.

Hallinto-oikeus kumosi ja palautti kaavan Länsi-Savon mukaan uudelleen käsiteltäväksi sillä perusteella, että kaavan turvallisuudesta ei ollut esitetty riittäviä selvityksiä golfkentän suojavyöhykkeisiin ja peliväylien sijoitteluun liittyen.

Vilkkaana mökkipaikkakuntana tunnettu Mäntyharju on ollut vahvasti kaavamuutoksen takana. Se olisi halukas kehittämään Viitostien varren matkailua, mihin liittyisi golfkentän ohella mahdollista loma-asuntorakentamista.

Valtuusto hyväksyi kaavan jo kesällä 2017. Siitä kuitenkin valitettiin hallinto-oikeuteen. Lehti kertoo, että kunnan arvion mukaan kaavaprosessia tullaan viemään edelleen eteenpäin.

Vola Golfin omistaja ja perustaja Tuomo Orasmaa avasi kesällä 2011 rangen ja yhdeksänreikäisen par 3 -kentän kotitilansa mailleen, Mäntymotellin viereen.

Lähde: Länsi-Savo

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.