26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Tapiolassa pelataan Kortteliliigaa

Tapiolassa käynnistyi keskiviikkona kentän lähiympäristön kortteleista sekä naapurustoista muodostettujen joukkueiden välinen Kortteliliiga ottelulla Vanha Mankkaa vastaan Koivu Mankkaa.

Seuran kapteeni Matti Haukka on Kortteliliigan idean isä ja puuhamies.

”Pienen selvitystyön tuloksena pystyimme todentamaan oletuksemme, että Tapiola Golfin keskeisen sijainnin johdosta tuhansittain golfareita asuu lähistöllä ja näistä voidaan rakentaa jopa korttelijoukkueita. Päädyimme ensimmäisenä vuonna kuitenkin laajempiin alueisiin joukkueita rakennettaessa”, Haukka kertoo.

Hän etsi, löysi  ja motivoi  11 innokasta, eri aluilla asuvaa kapteenia keräämään omat tiiminsä.

Nämä pelaavat kahdessa lohkossa reikäpeliottelut kaikki kaikkia vastaan menetelmällä.

Kussakin ottelussa pelataan tasoituksellisina kaksi kaksinpeliä ja yksi nelinpeli ( best ball). Neljän hengen joukkuetta saa vaihtaa vapaasti kauden mittaan.  Lohkojen parhaat kohtaavat syksyllä Golf Center –kortteliigan finaalissa.  Voittanut tiimi saa kiertopalkinnon lisäksi yhtenäiset bägit.

”Tavoite on tietysti kehittää yhteisöllisyyttä rakentamalla Tapiolassa pelaavien välille siltoja yhteisten kokemusten kautta. Kortteliliigan joukkueisiin pääsevät mukaan myös ne, joilla ei vielä ole osaketta, pelioikeutta tai jäsenyyttä Tapiolassa.

Vaikka haasteotteluita taloyhtiöiden, korttelien ja kaupunginalueiden välillä on pelattu Suomessa aiemminkin, Tapiolan Kortteliliiga on toimituksen tietojen mukaan Suomessa ainutlaatuinen on ainutlaatuinen Suomessa.

Ensimmäiseen Kortteliliigaan osallistuvista joukkueista kymmenen on Espoosta, Lauttasaari on ainoana Helsingin puolelta.

Yhteisöllisyyttä Tapiolassa rakennetaan myös elokuun viidentenä päivänä järjestettävän Tagi on Pop konsertin myötä. Esiintyjinä  ovat Anssi Kela, Laura Voutilainen sekä Egotrippi.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)