16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Syksyn tärppejä vieraspelaamisen

Vain päivän lyhyys rajoittaa golfaamista loka-marraskuussa. Hanko, Hirvihaara ja Sea Golf Rönnäs ovat esimerkkejä huippukuntoisista syyskentistä. Kytäjällä pelataan East West – yhdistelmäkenttää, Vuosaaressa golfarit voivat lyödä myös maamme suurimmassa sisähallissa.

Loka-marraskuussa pelaaminen painottuu Suomessa pitkälti viikonloppuihin iltojen pimeyden johdosta. Arkisin kentille ehtivillä vieraspelaajilla on valinnanvaraa kenttien sekä starttiaikojen osalta, myös pelaamisen hinta on usein huokempi kuin viikonloppuisin.

Vuosaari Golfin  klubitalolla, sen ympäristössä  ja kentällä on lokakuisena aamupäivänä hyvä tohina päällä.  Suuri osa on kotikentällään pelaavia, vieraita on joukossa ja heidän osuutensa tiedetään kasvavan syksyn edetessä.”Kahden viimeisen kuukautemme aikana koko kauden green fee –tuloista kertyy 25-30 prosenttia. Tämä perustuu siihen, että muiden kenttien sulkeutuessa kauttaan jatkavat löytävät Vuosaaresta kuivan kentän ja hyvät puitteet”, kertoo toimitusjohtaja Juha Ruponen.

”Joulukuulle asti mennään kelien salliessa. Syyspelaamisessa on myös ”extereme-henkeäkin” mukana. Edellisvuonna yksi autollinen miehiä oli  lähtenyt matkaan  Oulusta tai Kuopiosta aamuyöstä. He pelasivat kierroksen, söivät, suihkivat ja lähtivät kotimatkalle. Perusteluksi pitkälle golfpäivälle nelikolle riitti se, että halusivat kokea golfaamisen kesäviheriöille joulukuussa”, Ruponen antaa esimerkin ympärivuotisesta kiinnostuksesta pelaamiseen.

Vuosaaressa on aidonoloista links-tunnelmaa. Kuva viimeiseltä väylältä kohden viheriötä, merta ja klubitaloa.

Vuosaaressa on aidonoloista links-tunnelmaa. Kuva viimeiseltä väylältä kohden viheriötä, merta ja klubitaloa.

Vuosaari on jo vuosikausia ollut Suomen suosituimpia vieraskenttiä syksyisin. Lokakuun 11. päivä kenttä oli etenkin viheriöiden osalta mainiossa kunnossa, karheikot lyhyitä ja väylät täysin kuivat.

Tuote on monipuolistunut, sillä klubitalon ravintola on avoinna vuoden ympäri lounasajan puitteissa.

”Meillä käy erittäin paljon ruokailijoita lähialueiden yrityksistä.  Myimme edellistalven tammi-helmikuussa keskimäärin 106 lounasta päivää kohden”, Ruponen antaa esimerkin ravintolan saamasta suosiosta.

Lokakuussa green feen hinta Vuosaaressa on 45 euroa.

”Viikolla on tilaa, viikonloppuisin omien jäsenten aktiivisuus kaventaa vieraiden valinnanmahdollisuuksia peliaikojen suhteen”, Juha Ruponen kuvailee tilannetta.

Huonon kelin sattuessa lyödään hallissa

Suomen suurin golfharjoitteluhalli rajoittuu Vuosaaren kenttään.

Suomen suurin golfharjoitteluhalli rajoittuu Vuosaaren kenttään.

Kentan naapuriin, neljännen väylän vasemmalle puolelle avattiin lopputalvesta Suomen suurin harjoittteluhalli, Planmeca Golf Areena. Vaikka hallissa pyrittiin pelikauden aikanakin järjestämään kursseja, yksityistilaisuuksia ja pitämään  rangea auki, käynnistyy ensimmäinen varsinainen sesonki, talvikausi marraskuulla. Planmeca Areena on lokakuussakin avoinna sunnuntaita lukuunottamatta.

”Myynnin osalta näyttää erittäin hyvältä. Meillä on etenkin golfseurojen kanssa hyvää yhteistyötä, runsaasti vakiovuoroja, jotka kestävät läpi talven. Pidämme viikkokilpailuja joissa tulee olemaan mainiot palkinnot. Vilkas opetustoiminta Peltomäki Golfin operoimana tuo myös halliin paljon kävijöitä”, kertoo hallin toimitusjohtaja Kari Anttila.

Hangon kenttä kukoistaa syksyisin

Manner-Suomen eteläisin kenttä Hanko Golf on jo vuosia rummuttanut viestinnässään suotuisista syyspelimahdollisuuksista.

”Kenttä on taas syksystä paremmassa kunnossa kuin kertaakaan kauden aikana. Aivan kuiva, käytännössä virheetön”, kuvailee toimitusjohtaja Lena Haanpää.

Hangon golfkausi käynnistyi normaalista kuukauden myöhemmin.

arpa

Hangon Golfin 18. viheriö sekä muutama vuosi sitten avattu klubitalo.

”Maaliskuun normaalia sesonkia emme nyt kyenneet hyödyntämään. Marras-ja joulukuu muodostavat heinäkuun kanssa muut sesonkimme. Viikonloppuisin starttiaika kannattaa varmistaa etukäteen, viikolla on väljempää. Klubitalo on käytössä ja sauna lämpimänä”, Haanpää markkinoi.

Kierros Hangossa maksaa arkisin 25 euroa, viikonloppuisin 30 euroa.

Sea Golf Rönnäs on entistä ehompi

Porvoon takana Isnäsissä sijaitseva Rönnäsin kenttä on ollut jo 90-luvun alusta tunnettu pitkästä kaudestaan etenkin syksyisin. Kaudella 2015 kentällä pelattiin vielä joulupäivänä. Kentän ympäristöön on rakentunut viihtyisä mökkikylä, jonka asukkaat sekä jäsenet pelaavat kauden loppuvaiheillakin hyväkuntoista kenttää.

”Kentän laajennuttua 27-reikäiseksi kykenemme tarjoamaan omille ja vieraille varsin hyvätasoiset puitteet vielä kauden loppuvaiheilla. Olemme investoineet viimeisten vuosien aikana pieniin yksityiskohtiin kentällä, sekä mm. vesivessojen rakentamiseen palvelutason nostamiseksi”, kertoo Sea Golf Rönnäsin toimitusjohtaja Kari Mattila.

Sea Golf Rönnäsin perustaminen Isnäsiin johti myös mökkikylän rakentumiseen.

Sea Golf Rönnäsin perustaminen Isnäsiin johti myös mökkikylän rakentumiseen. Kuva Sea Golf Rönnäs.

Edelliskaudella pelikauden  stoppi näytti tulleen marraskuun lopulla, mutta joulukuussa keli parani ja Rönnäsissä pelattiin vielä ensimmäisenä joulupäivänä. Nytkin tarkoituksemme on palvella omia ja vieraita lumentuloon asti”, Mattila jatkaa.

Kytäjällä pelataan yhdistelmäkenttää

Kytäjä Golfin toimitusjohtaja Juha Repo vastaa puhelimeen automatkalla tukusta takaisin golfkentälle.

Kytäjä North West alkaa olla jo valmis vastaanottamaan Challenge Tour -pelaajat väylilleen. Kuva: Kytäjä Golf

Kytäjän North Westin kolmonen on pitkälyöntisille yksi helpoimmista par-viitosista 36-reiän kokonaisuudessa.

Golfyhtiö otti alkuvuodesta ravintolan hoitaakseen. Syksylläkin tarjolla on kahvilatuotteiden lisäksi keittolounas päivittäin. Avoinna on edellisvuoden tapaan yhdistelmäkenttä, North Westista sekä South Eastista molemmista yhdeksikkö.

”Ravintolan myynninkehitykseen ja palautteeseen olemme olleet tyytyväisiä. Pelaajamäärässä tulemme jäämään noin 600 kierroksen verran edellisestä, tämä aiheutui pitkälti loppukesän ja alkusyksyn sateista”, Repo kertoo.

”Avoinna olevat yhdeksiköt ovat mainiossa kunnossa ja pidämme kenttää, klubitaloa sekä ravintolaa avoinna niin pitkään kuin mahdollista”, Repo lupaa.

Kytäjällä on otettu käyttöön syyshinnoittelu, jossa green fee on 60 euroa, osakkaan vieraalle 25 euroa.

Hirvihaaran viheriöt saavat kehuja

Mäntsälässä sijaitseva Hirvihaaran kenttä on kasvattanut pelaajamääriään jo useiden vuosien ajan. 25 000 kierroksen määrä on Hirvihaaran kartanon naapurissa sijaitsevalle kentälle varsin hyvä.

”Kenttä on ollut perinteisesti syksyllä hyvässä tikissä, päättyvällä kaudella sama trendi jatkuu”, iloitsee toimitusjohtaja Ismo Piira.

Etenkin kentän viheriöt ovat saaneet suitsutusta vieraspelaajilta jo aiemmin kaudella, mutta myös syksyn edetessä.

Hirvihaaran kentässä on luonnetta, joitain sokkolyöntejä sekä tarkkuutta vaativia paikkoja. Viheriöt ovat syksylläkin priimakunnossa.

Hirvihaaran kentässä on luonnetta, joitain sokkolyöntejä sekä tarkkuutta vaativia paikkoja. Viheriöt ovat syksylläkin priimakunnossa.

”Aamut ovat arvoituksellisia mahdollisten pakkasten johdosta, muuten pidämme kentän ja palvelut avoinna aamuyhdeksästä ilta kuuteen. Meidän kautemme jatkuu marraskuun alkupuolelle, jolloin hoitotoimenpiteiden johdostakin suljemme viheriöt”, Piira jatkaa.

Hirvihaarassa tehtiin hinnoittelun osalta linjaukset jo ennen kauden alkua. Keväästä syyskuun loppuun green fee oli 50-60 euroa, lokakuun alusta eteenpäin 30 euroa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje