23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Syksyn parhaat pelikentät

Alastaro, Kalajoki ja Hanko Golf ovat kenttiä, joilla jalat pysyvät kuivina pitkien sadejaksojen aikana.

Suomessa on runsaasti kenttiä, joilla peliolosuhteet ovat pysyneet ennätyksellisten sateiden jäljiltä varsin kelvollisina

Kun kuivimpia ja varmimpia syksyn pelikohteita listataan, alalla työskentelevien ja vieraskenttiä ahkerasti kiertävien pelaajien  antamilla listoilla kenttien nimet pysyvät vuosittain  samoina. Pääkaupunkiseudulla veden läpäisykyvyssä ykkösketjuun kuuluvat Vuosaari, Tapiola ja Lohja.

Maamme eteläisin kenttä Hanko vetää vieraspelaajia vielä marraskuussa. Alastaro on monilla listoilla ykkösenä kun etsitään kenttää, jolla jalat eivät kastu

Kalajokilaakson Golf saa maankuuluista hiekkadyyneistään pohjan, joka mahdollistaa kuivin jaloin pelaamisen kentän myöhäiseen syksyyn.

Samaan sarjaan nousee Yyteri Porissa.

Alastarossa pelataan Suomi 100 vuotta –hengessä

Lokakuun kolmantena sunnuntaina (15.10) kymmenettä käynnistyy Alastarossa viiden kilpailun sarja, jonka katkaisee vain Isänpäivä. Viimeinen pelipäivä on sunnuntai 19.11.

”Kenttä on käytännössä täysin kuiva. Kengät eivät kastu. Näin se on aina ollut, eikä koskaan ole ollut ongelmia sateiden jäljiltä. Kyllä minä kahvit tarjoan pelaajalle, joka jalkansa meillä asiallisissa jalkineissa pelaten kastelee. Hiekkaa on tuossa kentän pohjina niin paljon, että vesi juoksee vaivatta ja nopeasti läpi”, lupaa toiminnanjohtaja Minna Nenonen.

Alastaron kenttä on toistaiseksi viimeinen Kosti Kurosen suunnittelemista kentistä. Kuva Jari Jokinen.

Alastaron syykisoissa neljän hengen scramble on osoittautunut aiempina vuosina erittäin suosituksi. Pelaajaa kohden hinta 40 euroa sisältää myös keittolounaan. Palkintoina jaetaan voittoina ja arvontojen perusteella osallistujille yhteensä sata kinkkua maamme itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi.

Alastaro on ollut aktiivinen järjestäjä kansallisille huippukisoille. Kaudella 2018 kentällä otetaan iso askel eteenpäin, Golfliiton kanssa on sovittu Nordic Leagueen kuuluvan Finnish Openin pelaamisesta Kosti Kurosen suunnittelemalla kentällä.

Yyterissä syyssateet eivät hetkauta

Porin kupeessa sijaitseva Yyteri on yksi maamme vilkkampia. Kaudella 2016  kierrosmäärä oli noin 30 000.

Yyterissä syksyn hyvät peliolosuhteet perustuvat niinikään hiekkaan.

”Meidän kohdallamme syksy on erityisen otollista aikaa pelata, koska kenttämme on hiekkapohjainen, eli syyssateet eivät paljoa meitä hetkauta. Kenttä ja väylät pysyvät miellyttävinä pelata pitkälle syksyyn, pohja läpäisee veden erittäin hyvin”, määritti toimistusjohtaja Markus Björlin syksyn 2016 haastattelussa.

Kalajoki kerää pelaajia laajalta alueelta

Kalajoen hiekat ja hiekksärkät on Suomessa erittäin tuttu käsite. Golfkenttä saa tästä keväisin , mutta myös syksyisin melkoisen ison kilpailuvaltin. Paltamossa asuvan ja pelaavan Markku ”Näppis” Leinosen perinteisiin kuuluu kevätretki Kalajoelle ennen oman kentän viheröiden avautumista.

Hiekkapohja pitää kentän pinnan jämäkkänä Kalajoella läpi kauden.

”Kenttä on erinomaisessa kunnossa. Omat pelaavat innolla, mutta näin lokakuulla vieraspelaajia tulee kiitettävä määrä niiltä leveysasteilta, joilla kenttiä jo suljetaan, mutta myös etelämmästä”, kertoo pääcaddiemaster Laura Liias.

Kalajoella green feen hinta on syksyllä 35 euroa, viikonloppuisin 40.

Hangon golfin viheriöt huippukunnossa

Hangon Golf on yksi harvoista kentistä Suomessa, joissa vieraspelaajien määrä on puolet koko kierrosmäärästä. Kuluvallakin kaudella pelaajia on yhteensä noin 15 000.

Hanko nousee vieraspelaajien määrällä mitattuna Suomen ykköskenttien joukkoon.

”Kunnon osalta kesä oli tavallista hankalampi viheriöiden osalta. Nyt ne ovat ihan priimakunnossa ja viimeinen vieraspelaajien kolmesta sesongista on käynnistymässä. Loppusyksy, jolloin muut kentät menevät kiinni on meille kulta-aikaa. Kenttä on käytännössä kuiva, meri pitää aamupakkaset loitolla” iloitsee toimitusjohtaja Lena Haanpää.

Vuosaaressa golfataan ympäri vuoden

Vuosaari Golfin tuore toimitusjohtaja Harri Mankki on ollut talon palveluksessa vuodesta 2003 ja kokenut kauden venymisen pitkälle syksyyn luonnollisena osana palvelukonseptia.

Vuosaaressa tehtiin syyskuusssa historiaa Ursula WIkströmin voitettua Finnish Tourin kisassa miesten ja naisten yhteissarjan.

”Kahden viimeisen kuukautemme aikana koko kauden green fee –tuloista kertyy neljäsosa, joskus enemmänkin. Siinä vaiheessa kun muut sulkevat viheriöitään, vieraspelaajien määrä nousee. Ja jalat pysyvät täälläkin kuivana. Merkityksellinen tekijä peliviihtyvyyden kannalta on sekin, että kentällämme ei juurikaan ole puista varisseita lehtiä. Pallot löytyvät nopeasti”, Mankki markkinoi.

Golfklubi elää lähes ympäri vuoden, sillä ravintolassa on tarjolla lounas arkisin myös talvikaudella . Suomen suurin golfin harjoitushalli, Planmeca Arena kentän naapurissa tekee Vuosaaresta takuuvarman golfkohteen, jossa harjoittelemaan tai pelaamaan pääsee läpi vuoden.

Tapiolassa harjattiin viheriöltä aamun kosteutta pois.

Tapiola Golfissa on myös edellytykset pelata links-maisemissa golfia kuivalla kentällä. Golfpiste vieraili kentällä torstaina, jolloin raskaiden sateiden jälkeen kenttä oli mainiossa kunnossa ja. Lätäköitä ei ollut näkyvissä, joillain kohdin vettä oli sen verran, että dropin olisi voinut sääntöjen puitteissa ottaa.

Viheriöt ovat erinomaisessa kunnossa.

Lohjan St.Laurence Golf on myös tunnettu syyskenttänä johon pääkaupunkiseudun pelaajat suuntaavat hyvien olosuhteiden perään

”Vettä on totisesti tullut ja poikkeuksellisesti olemme joutuneet rajoittamaan golfautojen käyttöä. Väylät ovat hyvässä kunnossa. Pyhän Laurin muutamilla väylillä on alueita, joissa vesi on hankaloittanut pelaamista. Kokonaisuutena kentät ovat kuitenkin hyvässä hapessa, karheikkojen alueella on ollut kosteampaa”, raportoi toimitusjohtaja Mecki Kåhre tilannetta torstaina.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje