Kytäjä Golfin kaksi kenttää valmistuivat 2000-luvun alussa ja nostivat Suomessa melkoisesti rimaa tasokkaan golfkentän määritelmässä. 
Kuva: Lassi Pekka Tilander
Kotimaa |
22.4.2017

Suomi 100 -juhlavuoden virallinen golftapahtuma Kytäjällä

Kytäjä Golf haastaa myös Suomen kaikki muut kentät järjestämään tänä vuonna kilpailun, jonka tuotot ohjataan paikallisten sotaveteraaniyhdistysten hyväksi.

Itsenäinen Suomi täyttää tänä vuonna 100 vuotta, ja Kytäjä Golf on lähtenyt omalla panoksellaan mukaan juhlavuoden ohjelmaan.

Seura järjestää kentällään avoimen Suomi 100 -golftapahtuman, jonka innoittamana se toivoo myös muiden kotimaisten kenttien rakentavan tahollaan teemaan sopivan kilpailun.

”Saimme tapahtumallemme virallisen Suomi 100 -golftapahtuman statuksen valtioneuvoston kansliasta. Järjestämme kentällämme kahden hengen scramble-kilpailun, josta saatavat tuotot menevät paikallisen sotaveteraanijärjestön hyväksi”, Kytäjä Golfin toiminnanjohtaja Sari Tani kertoo.

”Idea lähti liikkeelle siitä, kun otimme yhteyttä Hyvinkään Sotaveteraanit ry:hyn, ja mietimme heidän kanssaan sopivaa aiheeseen liittyvää yhteistä tapahtumaa. Löysimme sille mahdollisimman osuvan päivän, ja tapahtumasta tiedotettiin Sotaveteraanit-lehdessä.”

Kytäjän Suomi 100 -golftapahtuman kilpailu pelataan sunnuntaina 4. kesäkuuta, jolloin vietetään myös puolustusvoimain lippujuhlan päivää. Avoin kilpailu toteutetaan yhteislähtönä, ja osallistumismaksu on 150 euroa/joukkue. Kilpailumaksuun sisältyy ruokailu.

Tani sanoo, että alueen sotaveteraaneille ja heidän kumppaneilleen on järjestetty kyseisenä päivänä linja-autokuljetus Kytäjä Golfin klubille, jossa vieraille tarjotaan ohjelmallinen päivä sisältäen lounaan ja kakkukahvit.

”Ohjelmassa on muun muassa Hyvinkään kaupunginjohtajan Jyrki Mattilan ja seurakunnan kirkkoherran Ilkka Järvisen puheet sekä mieskuoron laulua.”

Tapahtumaa järjestettäessä Tanille heräsi toive, että muutkin suomalaiset kentät kantaisivat juhlavuotena kortensa kekoon sotaveteraanien hyväksi.

Haastan kaikki Suomen golfkentät järjestämään tänä vuonna kilpailun, josta saatavat tuotot menevät esimerkiksi paikalliselle sotaveteraanijärjestölle. Toki sen ei tarvitse olla samana päivänä kuin Kytäjällä, vaan ihan milloin tahansa kullekin kentälle sopivana ajankohtana tämän pelikauden puitteissa. – Sari Tani

Kytäjä ei ole ainoa kenttä, jolla on tänä vuonna ohjelmassaan Suomen juhlavuoden teemaan kytkeytyvä kilpailu. Loimijoki Golf järjestää 10. kesäkuuta avoimen Suomi 100 -Scramblen, joka pelataan Kytäjän tavoin kahden hengen joukkueilla. Tapahtuman yhteistyökumppanina toimii Ypäjän 140-vuotias kunta.

Seuraavan viikon perjantaina, 16. kesäkuuta, pelataan Vihti Golf Centerissä  Suomi 100 Hyväntekeväisyysgolf -kilpailu. Kyseessä on kolmen hengen scramble, jossa kahden hengen joukkueisiin sijoitetaan kolmantena pelaajana julkkisvieras. Osallistumismaksu on 375 euroa/joukkue.

Tässä kahdeksannen kerran järjestettävässä kisassa on kerätty Vihdin sotaveteraaneille jo lähes 80 000 euroa. Yksi tämänvuotisen kilpailun keskeisimpiä houkuttimia on mahdollinen hole-in-one, jonka tekijälle on luvassa noin 30 000 euron arvoinen A-sarjan Mercedes-Benz  Suomi 100 -edition -henkilöauto.

Juhlavuoden reserviläisten SM-kilpailut pelataan puolestaan Laukaan Peurunkagolfissa 15. heinäkuuta. Reserviupseeriliiton ja Reserviläisliiton yhteinen golfmestaruusturnaus järjestetään tuolloin 13. kerran. Kisan pääjärjestäjinä toimivat Laukaan Reserviläiset ry, Saarijärven Reserviläiset ry sekä K-S Järkkärit ry.

Juttuun lisätty maininta Vihdin Suomi 100 -teeman golfkilpailusta 19.4. kello 7.15.

Kommentit

Oma kommentti