26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Montako golfkenttää olet pelannut? Kenttäbongauslaskuri kertoo sen sinulle

Paltamon maisemat ovat paikoitellen Suomi-golfia parhaimmillaan. Kuva: Lassi Pekka Tilander.

Karttuiko saldo? Kauden loppumetreillä on aika tarkistaa, montako golfkenttää olet Suomessa pelannut. Kenttäbongauslaskurilla se käy helposti.

On aika julkaista viime syksynä julkaisemamme Kenttäbongauslaskuri uudelleen. Sen avulla on helppo ja nopea laskea, kuinka monta golfkenttää olet Suomessa pelannut.

Ehkä tiesitkin, että Suomen Golfliitolla on 131 jäsenseuraa. Mutta tiesitkö sitä, että Suomessa on yhteensä 181 golfkenttää?

Lukuun päästään, jos huomioon otetaan vain vähintään 9-reikäiset, nykyisin pelattavissa olevat golfkentät. Ainoana poikkeuksena on Helsingin Golfmiesten Laajasalossa oleva 6-reikäinen kenttä. Se on nostettu listalle mukaan ainoana alle 9-reikäisenä kenttänä, koska kyseessä on Suomen Golfliiton virallinen jäsenseura.

Golfpisteen laatimassa kattavassa kenttälistassa on mukana 175 jäsenseurojen kenttää sekä kuusi Golfliittoon kuulumattoman golfkeskuksen kentät. 29 golfseuralla on kaksi vähintään 9-reikäistä kenttää ja seitsemällä seuralla kolme kenttää. Listassa on huomioitu myös kaikki vähintään 9-reikäiset par 3 -kentät.

Kuuluuko Koski-Golf omalle listallesi? Kuva: Lassi Pekka Tilander.

Oheista laskuria käyttämällä voit tarkistaa oman kenttäbongaussaldosi Suomessa. Jos olet pelannut listalla olevan kentän, liu’uta kentän vieressä olevaa kytkintä. Paina sitten lopuksi listan alta löytyvää ’Laske saldosi’ -nappia. Samalla saat tietää, miten oma kenttäbongaussaldosi suhteutuu muihin bongauslaskuria käyttäneiden saldoihin.

Ota huomioon seuraavat seikat:

  • Jos olet pelannut 18-reikäisestä golfkentästä vähintään yhdeksän reikää, voit merkitä kentän pelatuksi.
  • Neljässä Suomen 27-reikäisessä golfkeskuksessa (Nevas, Nurmijärvi, Porin Golfkerho ja Vaasa) kolme yhdeksän reiän lenkkiä ovat ”tasaveroisia”, ja niistä voidaan muodostaa kolme eri 18 reiän kokonaisuutta. Yhdeksikköjä ei kuitenkaan lasketa kolmeksi eri kentäksi, vaan yhdeksi 18 reiän kentäksi ja yhdeksi 9 reiän kentäksi. Jos siis olet pelannut jonkin keskuksen yhdeksiköistä yksi tai kaksi, merkitse itsellesi yksi piste. Jos olet pelannut kaikki kolme yhdeksikköä, merkitse itsellesi kaksi pistettä.
  • Listalle on nostettu mukaan laskurin pidempiaikaista käyttöä silmällä pitäen myös Kankaisten Golfin 9. syyskuuta 2017 aukeava yhdeksikkö.

Vastaa kyselyyn tästä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje